Monday, July 30, 2012

Ramadhan di tempat baru

Salam.
This blog is dying. Ada 6 legal readers saja. Yang dibenarkan tahu isi hati omelan n umpatan saya.
Hari ni hari ke.10 berpuasa. Puasa di cimb. Sepatutnya.di islamic banking. Tapi di hantar ke project. So kat sini project dimonopolo oleh india.
Dari level atas, semua india. Sampai working level baru melayu. Team lead pun india.
I dont mind. Sebab penah ber boskan cina. Cto lagi. So far that cto tak penah kisah balik kul 5 untk berbuka. I sat next to his room. So tak de hal pun.
Duk cimb ni, this indian sangat dengki macam haram. Sah2 dah kuat memo bolh blk kul 5. Dorang pakat buat meeting kul 5. Siap senyum.sinis ok. Macam s**l. Mcm cakap 'haha tak.boleh balik awal'. Nampak sangat dengki hati. Bila time rehat sibuk concern apa kita buat. Aku nak dgr.org mengaji.pun tanya nape aku dgr.radio kat opis. Eh time break kot. N im still using my personal lappy utk buat keje opis. Kat sini walau balik awal, tetap.masuk.waktu sama. Tetap ada lunch break. Aku nak turun bertadarus pun tak sedap hati jadinya.
Bila.dapat balik.kul 5 tu, laju.je matanya tengok.kita.
Islam.puasa tak macm ko la. Boleh minum air n mkn badam. Boleh puasa vege. Tapi tak semua india kat sini mcm tu. Ada yg okey. Tapi overall mmg macam haram. Tension aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin