Thursday, January 12, 2012

i hereby tender..

hak hak. isk.


yeay, berjaya hantar resignation letter setelah berhempas pulas membuat keputusan mau pergi ke tak.

ye la banyak benda kena consider.

no bonus kalau tender skang.

kawan-kawan sehati sejiwang sekapak mana mau cari lagi.

bos yang lepak dan boleh terima pendapat, mana mau cari skang.

bos yang boleh 'berkau aku', terpaksa di tinggalkan.


hasilnya, tak sampai setengah jam surat di hantar, mailbox penuh.

bertanya.

kemana?

kenapa nak tinggalkan bank islam?

better offer ke?

berapa dorang offer?

bila last?

tak sayang bonus ke?


hati sedikit goyah. bos yang kejauhan call.

siap nyanyi lagu 'Sampai Hati'. janji akan cuba usaha yang terbaik. suruh saya jangan buat apa-apa lagi.

haih.

bile ke office yang kejauhan, bos kejar. ceh, macam tau-tau je cuba lari dari hadap bos.

orang bertanya lagi.

tak mengeluh.

dalam diam, saya senyum sendiri.

alhamdulillah, orang notis saya selama ni.


bos dah start prepare 'counter letter'. senyum lagi.

^_^ menyenangi bila sedar diri disayangi.

andai masih rezeki disini, permudahkan segalanya bagi ku, Ya Allah.

sayangnya tiada tandingan. tak mungkin saya lupa segala jerit perih dan ilmu selama ni.

tapi ada keluarga yang bakal saya bina tak lama lagi. ekonomi harus kukuh.

*mode menyedapkan hati*

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin