Monday, July 30, 2012

Ramadhan di tempat baru

Salam.
This blog is dying. Ada 6 legal readers saja. Yang dibenarkan tahu isi hati omelan n umpatan saya.
Hari ni hari ke.10 berpuasa. Puasa di cimb. Sepatutnya.di islamic banking. Tapi di hantar ke project. So kat sini project dimonopolo oleh india.
Dari level atas, semua india. Sampai working level baru melayu. Team lead pun india.
I dont mind. Sebab penah ber boskan cina. Cto lagi. So far that cto tak penah kisah balik kul 5 untk berbuka. I sat next to his room. So tak de hal pun.
Duk cimb ni, this indian sangat dengki macam haram. Sah2 dah kuat memo bolh blk kul 5. Dorang pakat buat meeting kul 5. Siap senyum.sinis ok. Macam s**l. Mcm cakap 'haha tak.boleh balik awal'. Nampak sangat dengki hati. Bila time rehat sibuk concern apa kita buat. Aku nak dgr.org mengaji.pun tanya nape aku dgr.radio kat opis. Eh time break kot. N im still using my personal lappy utk buat keje opis. Kat sini walau balik awal, tetap.masuk.waktu sama. Tetap ada lunch break. Aku nak turun bertadarus pun tak sedap hati jadinya.
Bila.dapat balik.kul 5 tu, laju.je matanya tengok.kita.
Islam.puasa tak macm ko la. Boleh minum air n mkn badam. Boleh puasa vege. Tapi tak semua india kat sini mcm tu. Ada yg okey. Tapi overall mmg macam haram. Tension aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, June 22, 2012

Hola

Assalamualaikum. N happy friday.
Dah dua bulan menjana pekerjaan ditempat baru.
Where?


Alhamdulillah. Tak tahu keputusan meninggalkan cinta pertama adalah benda baik atau buruk. Tapi i do well here. Dua minggu pertama agak tersejat nafas sebab asyik dengar 'interest' dan 'loans'. Tapi itu normal dalam dunia banking dan project. I buat islamic banking but somehiw still akan tengok semua deposit part.
Dua minggu pertama yang stressful. Oranf ingat i fresh grad with no knowledge. Orang rak percaya dengan capability kita. Dan im so struggle to catch up everything; product, policies n procedures.
Dan after 2 months, alhamdulillah. So glad can be accepted n heard.
So thnakful hubby kerja sendiri sebab my job requires me to go home at no specific time. Its project. Big project. N u know, time project la kita boleh belajar the whole tentang organization sepantas mungkin. Glad.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, May 7, 2012

Selamat kembali

Ya allah lamanya bersawang blog ni.
Sory.
Sory.
Tau mesti korang byk baca kat hugo n lancome.
Sudah selamat jadi isteri yang tercinta.
Sudah selamat jadi warga kerja bank kedua terkuat di msia.
Penat dan berat. Nanti nak cite pasal tempat keje baru. Huhu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Masalah kekeringan

Assalamualaikum.
Hari isnin yang sejuk. For the first time in my career life, i felt the monday blues. Huhu.
Back to the topic.
After the wedding, saya menghadapi perubahan lifestyle yang agak mendadak. Berhenti kerja dan bercuti lama. Biasa di office saya akan minum air dari botol 1.5liter sebanyak dua botol which is total 3liter. Tiada air manis. Kalau nescafe o punya yang kaw n pahit punya. Tiada gula.
Jadi bila bercuti lama, susah nk consume air putih dirumah in law sebab lupa bawak botol air. N its look so weird to hold my big bottle wherever i go.
Tambah lagi dengan lupa bawa pencuci muka sendiri jadi tibai husband punya *pakai mens punya, sangat kuat kesannya okey*. Tambah lagi dengan lupa krim pelembab dan kesukaan hubby bukak aircond malam2. Haih. Seminggu sahaja. Tapi kesannya?
So muka mengalami kekeringan yang agak ngeri. MUA majlis bertandang pun bertanya. Hmm.
Kemudian baru teringat ada beli krim pelembap dari Clinique.


Namanya pun extended exhaust. Memang betul betul untuk kering yang ngeri dan melampau. Alhamdulillah kulit kembali tenang dan nyaman seperti sebelumnnya.
Untuk yang berada di office yang suhunya boleh bikin lutut kejang pun boleh amalkan pakai usai zohor dan asar.
Nak beli sample pack pun boleh di Best Buy Malaysia, dapat yang 15ml dengan harga murah.
P/s; i love sample pack sebab kecik dan boleh bawa kemana sahaja.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, March 11, 2012

Pepatah baru

Orang cakap jangan sayang sangat nanti akan jadi benci.
Orang jyga ckap jangan benci sangat nanti jatuh sayang.
Jaaadi saya buat keputusan untuk membenci dengan kadaran biasa. Tidak benci sangat. Tidak juga sayang sangat.
Stabil je. Biarkan benci itu sentiasa ada. Dengan kadaran terus.
Its okey to say, lets forgive n forget. But its rather true to saya lets forgive n forget u!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, March 1, 2012

Getting bored

My wedding is just around the corner.
My last day at bank also just arount the.corner.
I thought i wont be tired or bored. But yes.
I'm getting tired with wedding preparation. Tired with people around me. I dont expect for perfect wedding. I just want to be his as halal. Tired with too much unnecessary stuff. Urgghh. Tak ikut kang derhaka. Lucky me i have him who is very kental. Kental with whats happening around us. Kental dengan emosi saya yang dah tak berapa nak stabil.
Then about work. It hurts alot when the revised salary is excluding me. Paham jugak bila 'ko dah tender apahal nak jugak'. Fine. Tapi jangan ko timbunkan keje kat aku boleh.? Dan aku plak bengap sangat terima je. Bodoh gak aku ni. 5 thn keje pun tak reti tai chi lagi. Then pasal.bonus plak orang dah suk.sibuk. For sure nama dah keluar senarai. Walhal i deserve it coz bonus is for the last year achivement.
So aku dah bosan dan mdah malas nak buat keje. Kalau boleh nk cuti unrecored, dtg lambat balik awal mc, tapi Allah nampak..sobs.
Oit bonus ko dtg bulan 4 pas aku dah blah ok..tak la sakit hati aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, February 28, 2012

Take note

En. N: kita sambung discussion kita next week ye.
Puan Y: kenapa tak buat hari xx?
En.N: tak boleh. Nanti sibuk dengan bersih.
Puan Y: BERSIH? apa tu?
En.N: peehimpunan bersih la. Tak kan tu pun tau.
Puan Y: tak tau pun. Untuk apa.
En. N: Eh. Dalam berita kan dah heboh.
Puan Y: tak sempat la tengok berita.
En.Y: takkan tak terbaca dalam papaee or.dengar langsung.
Puan Y: sibuk la dengan anak anak. Tak ada masa nak baca apa apa.
En. Y: orang lain ada anak jugak. Tau jugak perkembangan.

Diam.

Diam.

* bila orang sibuk bercerita tuduh orang berlagak serba tau. Tuduh orang suka buat cite. Sampai masa public knowledge pun tak tau*
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, February 16, 2012

bonus vs knowledge

As planned, my last day at bank islam will be on end of march. Then i'll start with my marriage leave. Happening sebab masih eligible for marriage leave 10 days. Hik hik.
Last week, our sweet Baiti resign not-so 24h even she eligible to do so. So our dearest bos told me about my promotion. Yup, i got the promotion. Ubfortunately, its just 10%. I got almost 40% at new place. Timbal balik, its better for me to go.
Another thing, she asked to take over baiti's project. And i said yes. N now suffering. Hahaha.
Okey. Not so suffering sebab its new knowlwdge so i need 200% to work hard to learn all new things. And alhamdulillah. Allah permudahkan. So far, DEMAM. Haha. After 3 days training n all the muka tebal keep asking question, i get the pictures.
Sadly i do everything with my heart. Nak tolong bos yg kekangan staff.
Tapi ada suara yang mengugat saya.
Dah nak berenti buat apa keje teruk lagi? Rilex n buat bodo je la.
Ko buat keje ni pun sah sah tak dapt bonus.
Gugah sedikit hati. Terpikir juga, aku bkn dpt bonus pun kan.
Tapi tak pe, bonus vs knowledge. Knowledge wins!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, February 14, 2012

kasut lrt

Its been a long time for me abandon the lrt. Since i have my own car. Since no longer live in wangsa maju.
Taking lrt from kelana jaya, it tooks about 30 minutes. N no crowd. Its at 7am n its in the end of station. So i can have a seat. The probs is, its quite embarresed wearing open shoe or sandal. People sometimes loooooove to stare what u r wearing.
So i decide to have this flat covering shoe so ppl wont get to see my not-so-lovable feet. Hihi.
Love love this cheap shoe. But it is too flat. Kinda hurt my feet. But carry on. Still wearing it. N i took it off in the lrt if ppl crowded. Hehe.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, February 2, 2012

rutin

Sejak tukar ke menara yang letaknya di belakang klcc ni, rutin harian pun bertukar sikit.
Sebelum ni drive 7.30 pg ke bukit damansara. Parking di pusat bandar damansara. Jalan kaki terkedek-kedek ke opis.
Skarang drive ke lrt kelana jaya 6.30 pagi. Sebab parking sini cepat penuh. Itupun dah kena park jauh. Wonder pukul berapa yang park depan muka lrt tu datang. Skarang subuh lambat kul 6.15 jadi solat pun dah siap make up.. Huu.. Azan terus solat. Have to. Naik lrt pagi2 seronok sebab orang tak ramai. Walau ramai muka yang macam tak mandi. Haha... Tengok kl dari gelap sampai mentari terbit. Smpai klcc kul 7.30. Kemudian jalan tkedek kedek ke opis. About 7.45 sampai opis. Orang tak ada lago. Buat keje awal awal.
Kul 6 balik. Walau bos's policy balik lambat means you are good. Tapi, NO. keje sentiasa ada. Datang awal siapkan keje. Makan di meja sambil hadap keje. Submit what have to submit. Balik kul 6. Thats efficient. Unless ada urgency ad hoc task, i'll stay till the end.
Sampai kj pun dah kul 6.45. Sampai umah aroud azan magrib.
Good. Klau drive, kul 7 belum tentu keluar dr jalan pinang depan opis. Dah isyak br sampai umah.
Hopefully bakal suami saya okey macam ni. Nanti sempatlah masak. Ceh, berangan!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, January 29, 2012

dari Bukit Damansara ke KLCC

Akhirnya department kami berjaya juga dipindahkan ke menara bank islam yang terletak di jalan pinang, belakang KLCC.
Serabut juga nak suai kan diri dengan naik lrt. Tapi seronok jugak dapat drive 6.30pagi ke lrt kelana jaya tanpa jem. Hik hik.
Naik lrt kul 7 tak ada orang. Boleh duduk sambil layan kpop.
So, sebelum kami ke menara kami buat makan- makan. Ala.. Pics tak banyak. Tu gambar doa sebelum makan. Saya bawak puding roti dan kek batik yg sold out. Suka!
Then hari jumaat kami selamat tiba di tempat baru. Sibuk unpacked. Tapi saya tak unpacked sume sebab tak lama lagi pun nak blah kan. Sobs..
So hari hari pergi klcc sekarang. Hehe. Dapatlah rasa sebelum ke menara lain pulak..:-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, January 26, 2012

this blog gonna be private

Assalamualaikum.

Saya decide untuk delete blog hanyslovett ni. Pada mulanya. Tapi bila tkenang kan semua cite yang penah saya lalui saya coretkan di sini, syg pulk rasanya... Banyak jugak pics yang saya dah terhilang lepas episod pecah rumah ada kat blog picisan ni.
Jadi saya nak privatekan. Sebab -sebabnya ialah;
1. Saya rasa tak ada orang baca pun. Tapi stats naik juga. Hehe. Pelik.
2. Ada orang suka putar belitkan apa yang saya cerita mengikut sedap rasa hati dia. Contoh, sy cite hal saya beli handbag yang boleh guna untuk 4 kegunaan, tp orang kata saya menunjuk handbag baru. Huhu. Aku cite beli tv flat 42 inch kang nangis!
3. Orang-orang juga suka andai dia adalah topik utama. Wah, sungguh glamer kamu kan? Mestilah TIDAK!

jadi jadi jadi, sesapa yang masih nak baca pasal say, pasal opis baru nanti, pasal wedding boleh jenguk blog b2b ok, pasal korea, pasal tips2 and nasihat yang sungguh 2cents tu, TOLONG saya dengan emelkan emel anda. Senang saya buat invitation hanya orang tertentu saja boleh view n baca n whatever u want to do..
Emelkan ke wnorhanis@gmail.com okey...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, January 12, 2012

i hereby tender..

hak hak. isk.


yeay, berjaya hantar resignation letter setelah berhempas pulas membuat keputusan mau pergi ke tak.

ye la banyak benda kena consider.

no bonus kalau tender skang.

kawan-kawan sehati sejiwang sekapak mana mau cari lagi.

bos yang lepak dan boleh terima pendapat, mana mau cari skang.

bos yang boleh 'berkau aku', terpaksa di tinggalkan.


hasilnya, tak sampai setengah jam surat di hantar, mailbox penuh.

bertanya.

kemana?

kenapa nak tinggalkan bank islam?

better offer ke?

berapa dorang offer?

bila last?

tak sayang bonus ke?


hati sedikit goyah. bos yang kejauhan call.

siap nyanyi lagu 'Sampai Hati'. janji akan cuba usaha yang terbaik. suruh saya jangan buat apa-apa lagi.

haih.

bile ke office yang kejauhan, bos kejar. ceh, macam tau-tau je cuba lari dari hadap bos.

orang bertanya lagi.

tak mengeluh.

dalam diam, saya senyum sendiri.

alhamdulillah, orang notis saya selama ni.


bos dah start prepare 'counter letter'. senyum lagi.

^_^ menyenangi bila sedar diri disayangi.

andai masih rezeki disini, permudahkan segalanya bagi ku, Ya Allah.

sayangnya tiada tandingan. tak mungkin saya lupa segala jerit perih dan ilmu selama ni.

tapi ada keluarga yang bakal saya bina tak lama lagi. ekonomi harus kukuh.

*mode menyedapkan hati*

Bekas Telur Vantage - need help

Dear all,
ada sesapa tau kat maba blh dpt bekas telur vantage yang macam pic kat atas tu dgn harga murah? So far paling murah rm1.50 kat nilai. Klau dpt rm1.20 pun okey. Perlukan dlm 350pcs.. Tolong ye.!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, January 11, 2012

WW: acid folic

Ouch. I'm not pregnant, yet
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, January 4, 2012

Welcome back, peeps

Okey. Welcoming untuk kawan-kawan yang kembali bekerja.
Ada yang cuti panjang sampai dua minggu. Tahniah.
Kami yang belum berkahwin kenalah jaga office. Huhu.
Dah lama cuti kan, balik beketja haruslah lebih bertenaga. Kan?
Janganlah duk bising, bos i bagi emel sampai 70. Peningnya. Bukak-bukak emel, bertimbun kerja.
SO?
Nasiblah bos masih ingat kamu masih berkhidmat. Kalau dia ingat kamu sudah berenti keje? Huhu.
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin