Thursday, November 3, 2011

How to deal Confidently with difficult People

Assalamualaikum.


yargh. tamat sudah kursus untuk tahun ni. ni yang terakhir berat. dahlah dengan hujan lebat membasahi jalan ampang yang packed tu. haih.

okey. sounds interesting je kan topic ni? yalah, kita kan deal dengan difficult people hari-hari.

tapi tengok semula, adakah mereka yang dificult atau kita sebenarnya yang difficult untuk di deal kan? biasalah, tunding salah orang satu jari, empat jari lain arah kita.


jenis orang yang difficult saya dapat dari kursus ni:


1. know-it-all

2. think-they-know-it-all

3.the gripers - yang asik dok cakap semua benda yang kita buat tak betul.

4. the complainer - asik dok complain je, walau benda dia comlplain tu betul, but in the end, people get tired.

5. anger - yang dok asik nak mengamuk

6. the snipers - yang depan buat lawak, tapi hakikatnya menikan.

7. dont know - all they know is ' i dont know'

8. maybe - yang dok asik cakap maybe.

9. yes - ya kan aje semuanya


banyak lagi sebenarnya. tapi bila tengok senarai ni, kita semua ada kot difficult ni.

kesimpulan kursus ni, adaption. adapt with difficult people around you. and be ease with them.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin