Saturday, October 29, 2011

phewww..

phew.. dah boleh bernafas lega dengan Acer yang baru. hehe.

mua-mula nak repair je Dell merah Ema tu. tapi, bila cost untuk Skrin dah rm450, battery rm250~ baek beli yang baru je. dah la UIA ada bagi special offer. so, duduk sebentar sambil minum air epal rm1.70, pikir baik dan buruk.

Laptop baru or repair? ok, go for baru.

10inch or 14inch? 10inch dengan 2GB pun dah dekat sama harga 14inch 2GB, siap ada CDROM. huhu. ok, gor for 14inch.


then, drawa duit. bayar. tunggu isnin.

jalan pi makan nasi arab kat rumah akikah budak, dapat call, bagitau dah boleh ambik laptop baru. yeay! dah boleh layan City Hunter semula. dah boleh blogging tanpa prejudis dan dendam. huhu.

nanti nak cerita pasal trip Langkawi lagi.

Thursday, October 27, 2011

Langkawi - teaser

Eh. Apa kes ada teaser ni. Saja gatal...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Langkawi lagi!

Tak ada masa lagi nak cerita panjang tentang Langkawi lagi ekoran lappy ema yg macam hmmph..
Keywords holiday kali ni family, keretapi, makan, jalan, shopping, puas. Nanti cerita panjang menyusul.. Haih. Kena beli tab or ipad ni..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, October 19, 2011

Bring The Boys Out!

My Fb will full with all status about The Boys. Yes. I love Snsd so much till cant let them go even a minute. The new mv was release today but i can watch it at 11pm yesterday, msia's time. Cant get enough of it. Amazing. How they can be in 100 chart of iTunes within couple of hour.? Thats the power of 9!
hows the mv? Huh. Such a worth to wait.
I love how pretyy is Hyo. Her dance, cant denied it. But she got lot of lines. Woahhh!
I love Jessica when she hold the pigeon and let it go. So grace.
I love tiffany recently. She is so pretty.
Tae's the leader. Cant fight on her voice! Amazing.
Sunny? Got new look huh? So fresh. So into her.
Yuri. Notice she got more on dance.
OMG. Soo yong, why you are so hot?!
Seo Hyun, pretty lady with the height. Gojes!
Yoona. Yoona. Yoona. Face of SNSD. Hehe.
Published with Blogger-droid v1.7.4

wordless wednesday : new addiction

Bunga tissu
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, October 17, 2011

Secret Life Of Nora

15 oktober 2011 menonton teater buat kali kedua di Istana Budaya. Secret Life of Nora, hasil karya Tiara dan kawan- kawan.
Den tak mampu beli tiket ratus ratus duk depan hadap Tiara dan Roger yg hensem. Den beli tiket rm55 je sebab hangkut adik adik yang tak penah tengok teater. Bama pun tiket murah, darjat mestilah tinggi. Level 3. Huhu. Tapi okey je.. Nampak dan feel je.
Show start pukul 8.30 mlm dengan dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Lamanya tak nyanyi lagu kebangsaan.
Sinopsis cerita korang carikla sendiri. Kalau untung, show masih ada 21hb ni. Sebab 16oct adalah last show sepatutnya. Banyak minta maaf kat kengkawan yang tak terajak sebab decision nak beli tiket last minute. Sempat hangkut 7 orang je.
Choreograph tarian superb! Better than PGL. Memang kagum sebab sangat lain dari yang lain.
Heart all the outfit. Very the Wonder Girls. tiara, jual la baju baju tu. Cantek sangat!!
Adibah noor, Omg. Sangat happening. Roger bukan nama betul pun memang terbukti how broadway he is. Props sangat memang tak kedekut. One thing, tiara memang all out.
Lepas show mesti ada sesi sign. Rasa nak peluk je adibah noor. She even reply my tweet, nape tak peluk je. Awww~
heart aznil sangat. Sempat pass kirim salam guna ain.
Meet Pat Ibrahim. Kenal tak? Tauke tarian, ok. I delivered my compliments to him. He did such a great job.
Overall, cant wait for another musical.
Happy dapat bawak my siss tengok teater. Well atleast tak la jakun next time.. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 16, 2011

hadiah yang penuh kasih sayang

Its another hectic weekend. Dengan teater Secret life if Nora yang sangat awesome. Tapi PGL lagi sangat awesome. Huhu.
Okey. Back to pics.
Wrist wallet hasil Coloris yang pink dan gojes hadiah dari ema untuk birthday yang dah lepas dua bulan. Huhu. Sangat yeppo. Heart it so much. People cant stop stare at it, i know. Huhu.
Second pic. Jam tngan polo. Apa kes ambek gambar siap dengan harga? Haha. Saja gatal. Well its not as expensive dkny or guess. But its from the love one. Thank you my dear ain. Hadiah untuk langkah bendul sebenarnya. I dont need ring or gold bracelet coz i can afgord them myself. I just one something that i will heart it. Watch! Coz i will keep watcing it and tell it was from ain.
Itu aje nak bagitau.
Hari ni sangat penat layan cari barang untik hantaran. Tapinpuas hati sebab dah banyak boleh potong dalm list. Yes!
Next, bring it on!
Ya, saya bukanlah orang yang kurang kasih sayang ok. Lots of love surround me.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, October 11, 2011

Annyong Kekasih ku

Rain is going to his military service today. Its sad. But pray for his success. Please fulfill your duty, dear.
Two years.
I'll wait. Ceh. Gatal. By the time dia balik, i dah ada anak kot. Haha.
Saje letak gmbar dia pegang bunga lily tu. Macam hand bouquet e-day kita. Eh. Silap. I tunang ngan 'bukan Rain' rupanya.
Take care Jung Ji Hoon. All the best Rain.
P/s; patutla tlupa sarung cincin tunang hari ni. Saje nk bagi diri single untuk Rain. haha.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, October 7, 2011

its friday!

Assalamualaikum. Barakallah jumaat.
Syok sebab dah jumaat. Rehat lama sikit. Expect something nice to delivered today.pakai kasual hari ni. Baju 3 tahun lepas dh muat semula. Yeay lagi.
Doa2 hari ni diantara dua khutbah insya allah dikabulkan. Minta yg baik2 utk diri dan orang lain. Amin.
Ada pembentangan budget 2012 hari ni. Saya tk minta apa sbb semua orang dh mintak apa yg saya nak. Haha. Just believe dengan apa yang pm n his team plan kn. Er. Economic planning unit team utk budget tak? Hope so. Economist penting untuk predict economic negara dan dunia. Do appreciate people yang belajar economic, ok. Dont simply say, ada keje ke nanti? Oh jauh tersimpang. Pray for the for the best for us. Harap2 ada good news. Penurunan cukai, maybe.
Yang penting, Esok cuti, yeay.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, October 6, 2011

double october

Double october di meja.
Dua dua kesayangan.
Subway.
SNSD.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, October 5, 2011

madness wednesday

Biasa worldless wednesday.
But today is about madness wednesday.
I hate wednesday.
Its goes far from my last lazy sunday.
And its still far to reach my sweet saturday.
Its kind a hectic jammed on wednesday.
Sub of the day for subway pun tak best. Meatball in your sandwich? Huh.
But


Can get cheaper for movie today.
There is pasar tani at pusat bandar damamsara today.

Buy yet, i still hate wednesday.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, October 4, 2011

Seru

Bukan senang nak keluar dari Islamic Bank yang solid macam Bank Islam. orang yang 'menyintai' islamic banking pasti sedar benda ni. bukan mudah untuk melangkah ke islamic bank yang mixed dengan conventional. yang asasnya conventional.

saya, kalau boleh sehabis mungkin mahu di sini. terlalu sayang kot. banyak sangat mengajar saya. dari segi ilmu pekerjaan dan dunia akhirat.

andai diberi peluang keluar dan menimba ilmu baru dari Islamic Bank antarabangsa itu, saya akan cuba menyebarkan syiar Islam yang saya pelajari di Bank Islam.

masih jauh perjalanan. tapi saya percaya, rezeki dari Allah. kita cuma mampu berusaha dan bertawakal, yang lain Allah uruskan.

kalau dapat, rezeki mahu mendirikan masjid. kalau tak dapat, teruskan perjuangan di Bank Islam. Allah maha mengetahui di mana terbaiknya saya berada.

ayat normal kawan saya bila saya buat interview dengan teruknya ' alah, awak bukan desperate pun'. betul juga tu.

bila dapat panggilan untuk company yang kita tak pernah minta; entah mana dia dapat resume kita, apa perasaan ek? tak berapa teruja la walau nama besar pun.. isk.


walau apa pun, jangan lupa minta permission untuk jadikan orang as reference...

Sunday, October 2, 2011

hectic week

Last saturday. Eh no.yesterday was saturday. N our mum n dad; beloved mak n engku came to kl by bus for a wedds stuff. Those who ever engange to this experience, know how hectic it will be.
Those nikah outfit.
Sanding outfit.
The themes.
Families out fit.
Families themes.
The door gifts.
The favors. Huh...
And off course, the MONEY!
Its such a tiring for walking over the jln TAR and masjid jamek n mydin. And keep eating coz our engku enioys eating a lot.
Melepek n melepak while waiting.
Then visit our ema at iium. Haha. So funny on how she couldnt even lied to me. Coz all my instinct was true. I know u ema.
No. I actually have great instinct about persons who i loved n care. Called it as foolish instinct, coz sometimes i tried not to believe it even finally it was so true.
Okeh. Back to ema's. Haha. Kelakar ok. Telling me youre at ur room. But well u r my lil sis whom i taken care since theday first u were born. So i know you well. My dear sis, take care ur issues well. Its kind of experience that u have to went through. Lucky ur BFFs are your hot sisters, ok. Hehe.
Then drive to home sweet home with cat n dogs rains. Lucky we manage to safely and keep talking with mak. Sleep.
Wakeup early for food. Huhu. I ate ikan patin buah which can cost u rm20 per slice. But aki mat at pasar was so kinnnnnnd gave us rm30 for the whole it self. With free two ikan talapian salai which my mum cook for masak lemak cili padi.
God, so yummy. And i ate twice. I cant get boring will patin.Haha.. Then so.sleepy while driving.
Safely arrived at kl at 8. After visiting my future family in law. Huhu. Damn tired. N i think my face get burned. Huh.
So lets sleep foe better monday.
P/s; can i asked ipad2 for wedding gifts? This galaxy s is getting smaller la.. Isk.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, October 1, 2011

Gather the strength

dah sampai masanya saya mengumpul tenaga dan masa yang dibazirkan selama ini untuk mereka yang tak menghargai. stop whining around.


should get together dengan mereka yang selayaknya bergelar kawan. yang menganggap saya kawan. well, at least tak buat saya macam pathetic.


kecewa namun lega. macam Lynette divorce ngan Tom :) thought it will be hard, but shocking, its relief. anhnyong last two years life, welcome my old life + maturity; bogoshipo.



by the way, hanya Allah boleh ukur ikhlas manusia.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin