Thursday, July 21, 2011

Korean Food @ Spring Potato Cafe

Demam Korea saya belum kebah. Haha.



Last week memanjang status kat FB dan Twitter rindu sama Seafood Noodle. Rindu pada keunikan rasanya tu. Sedap. Yum yum. Cuba-cuba google, tak jumpa pula resepinya. Balik rumah, terjumpa majalah Jarmoni. Bulan berapa ntah. Yang ada gambar Sheera pakai tudung biru, tersenyum simpul malu.. ^_^ tiap hari aku dengar ko melalak kat Suria, ceh. Hehe.





Ada resepi, Seafood Noodle. Ehsan dari Marini Mahbob. Google la tnet. Oh, rupanya pengasas Spring Potato. Ala yang pusing-pusing berbagai perisa tu. Sedaap. Yum yum.



Ada restaurant Korea rupanya Marini ni, since dia kahwin dengan mamat Korea yang leuk Islam. Dah ada 3 pun anaknya yang comel. Spring Potato Café kat Sri Gombak. Jadi hari ni, dapat lepas awal sebab ada meeting laur, ambil Ema, terus pergi terjah. Sebab dah rindu sangat kan. Ema adiks aya yang sangat sporting makan makanan Korea walau dia tak pernah makan. Layan la kakak awak ni ema. Sarangae.



Muka lapar tak makan satu hari dan teruja nak makan Seafood Noodle.


Sarangae, Ema!




Inilah hasilnya!



Seafood Noodle or Kalguksu = RM11.00







Bimbibap or Mixed Rice = RM11.00

Oh! Sedapnya, terubat rindu

Disebabkan hari ni hari last gaji.. err paham-pahamlah. So, tak boleh la nak ambik semua menu. Hehe. Next time mahu makan Ja Jang myun. Yum yum. Dan juga rolled rice. Ewww. Sedap




Eh, Spring Potato mesti ada. Tak lengkap la kalau tak ada sebagai dessert. Perisa BBQ sedap. Yum yum




Mahu makan juga?





Nah alamat:



No 11, Jalan SG1/11,



Taman Sri Gombak,



68100 Batu Caves,



Selangor





Tel: 03-61884471







2 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin