Thursday, June 30, 2011

Romance Town


Sekarang tengah hadap cerita Romance Town kat KBS World. Agak ketinggalan sikit sebab dah sampai episode 8. Tapi tak pe, boleh kejar dengan tengok kat internet. Carilah amna-mana yang meneydiakan cerita Korea online.



Cerita ni sangat sweet darling. Tak kenal hero dan heroine nya. Tapi kata Oyin yang ibarat channel KBS bergerak tu, heroine adalah heroine kedua dalam Hong Gil Dong. Alahai, belum berkesempatan tengok Hong Gil Dong walau Jang Geun Suk kesayangan berlakon juga.


Cerita pasala Maid yang fall in love dengan tuan nya. Dia jaga tuan nya yang gemuk, sesangat gemuk yang akhirnnya pergi ke Oversea dan balik, dah kurus. Tapi Maid tu tetap suka dia, daris ebelum kurus sampai dah kurus , ala-ala Siwon. TETAPI, lelaki ni berlagak bila dah handsome dan kurus. Terus nak perempuan cantik-cantik sahaja. Ettiba dia jumpa seorang perempuan yang sangat cantik kat Mall. Terus dia ajak pergi minum-minum. Perempuan cantik tu sebenarnya Maid dia tu yang pergi buat make over sekejap. Terus la Maid tu menipu dengan nama lain. Apa kesudahannya? Erm.. tengoklah ye. Sweet sangat. Watak ellaki tu gila-gila. Walau baru tengok 2 episod, 7 dan 8, terus jatuh cinta mahu tengok dar awal. Sukee ^_^.


So, mari terus menonton di KBS World pada hari Rabu dan Khamis, pukul 9 malam.



Wednesday, June 29, 2011

Breaking Dawn

Sedang serius menekur pada Breaking Dawn versi Bahasa Melayu. FAJAR. lantaklah mahu bilang apa sebab mahu baca dalam Bahasa sendiri. hehe. menggerenyet. perkataan baru yang sentiasa ada dalam buku yang dialih bahasa, termasuk lah Harry Potter. bukunya tebal. mahu dekat 1000 muka surat. berat. tapi puas hati sebab dapat membayangkan semua yang terjadi. riak rupa setiap seorang dalam buku itu. serasa berada diantara mereka. boleh membayangkan betapa 'terbakarnya' Bella setelah bertukar menjadi puntianak. betapa cantiknya Renesmee yang membesar 2 cm setiap hari. sangat comel. sangat pintar. terasa-rasa dia memegang pipi. ternampak-nampak dia mengintai dari celah rambut ikal nya dengan bulu mata lentiknya tu. huh.

kemaruk.

sampai malam tadi mimpi jadi Bella. melompat dari satu pokok ke satu pokok. memburu mangsa pertama setelah bertukar menjadi puntianak. kagum dengan diri sendiri yang mempunyai kepantasan luar biasa.

akhirnya bangun pagi keletihan. keletihan menjadi Bella. aduh.

kemaruk.

Tuesday, June 28, 2011

Baby Faced Beauty

Ingat lagi cerita My Love Pattzi?




The Successful story of Bright Girl?






Mesti kenal Jang Na Ra yang sangat comel tu kan? Dah lama tak dengar khabar pasal dia. akhinrya dia muncul buat comeback dalam drama Baby Faced Beauty. Seriously, umur dia dah 32 tahun sebenarnya. dalam cerita ni siap berlakon jadi perempuan umur 34 tahun yang jobless sebab tua dan tak berkahwin lagi. Tapi sbeab dia comel dan nampak muda, dia menyamar pakai ID adik dia dengan umur 25 tahun. Confirm la orang percaya. Tapi dia tertekan la sebab semua panggil dia ‘maknae’ means newbie. Kena buli kaw-kaw punyalah. Bila dah terkantoi, kesian nya dia. dah muka sangat comel. Huhu. Lelaki yang suka kat dia pun dah ragu –ragu sebab dia lagi tua dari lelaki tu. siap lelaki tu nak betulkan panggilan lagi. Ces, lelaki.



Masih kat KBS World lagi. Tengok tau, hari Isnin dan Selasa, 9 malam.

Monday, June 27, 2011

Korea Part 5a : 6 June 2011 – Nami Island

Apa mahu cerita pasal Nami Island?


Its also known as Republic of Naminara. As we know, its location for Winter Sonata. Wonder why Korea preserve this place, instead of other filming location?


Here the story, from Cecilia, the Korean itself.


Before this, people don’t know about Korea. Wonder where Korea located. Wonder what kind of lifestyle Korean have. Are they like Africa? Or China?


So, when Winter Sonata was airing to many country and almost all over the worls, I think, people slowly notice about Korea. Their language, fashion, technology and customs. Korea was uplifted to the international market, as a result of Winter Sonata. Honestly, I don’t watch it. Its so sad. And they keep crying. Hehe. But the scenary is so lovely.


What I most realize in Korea, they really preserve the precious treasury. Wherever we go, its keep clean and neat.


To reach Nami Island, we just ned to ride a boat, 15 minutes from the Jetty. We don’t know the fees because all in the package :P so heaven. Its look like we having free tour. Hehe.





They appreciate those who involve in developing of Nami Island, all the ahjussi, & ahjumma






STATUE of the hero & heroin of Winter Sonata




Won Bin ~ masih menjadi kesayangan







The FIRST KISS scene













Dalam Ferry, sudah mahu balik. sebab semua dah kelelahan



So, we enjoy the sceneary, The FIRST KISS, STATUE, Memorial for the second actor, and other lovely place. Its so enjoyable. Almost noon, Nami Island gets crowded because people start coming for picnic.


Sunday, June 26, 2011

Apa kegemaran kamu?

Saya suka tengok cerita Korea. Drama, dan filem. Music video dan lirik nya. Saya akan pulun habis habisan bila tengok cerita Korea. Hadap sampai lupa makan dan tidur. Ketawa dan menangis sensorang.



Saya suka baca novel. Bila mood nak membaca datang, novel setebal 800 muka surat pun selamba hadap tak berhenti. Tapi sekarang, kena pandai bahagi masa dah. Takkan nak baca kat office pula. Rasa tak best dan tak syok. Lai-lagi dengan lokasi kedudukan yang tak cemerlang langsung ni. sebelum tidur, dalam kereta ( kalau Mar yang drive), tengah tunggu orang, boleh la baca. Jadi, sekarang ambil masa dekat dua minggu juga kalau nak habiskan satu novel.



Saya suka blogging. Blog hopper. Walau blog saya tak la dikomen orang pun, tapi seronok sebab dapat baca semula apa yang saya pernah tulis 2 tahun lepas. Peristiwa yang ala suam-suam kuku dalam ingatan, boleh di renew balik. Syok. Moga-moga cerita ini akan jadi satu kisah klasik untuk masa depan. Oh, rindu pulak kat Sheila on 7.



Tiga benda yang saya suka buat. yang kadang-kadang saya akan terkurang kan sikit aktivitinya sebab kerja dan hal-hal kehidupan yang lain.


Terfikir, lepas kahwin dan ada job scope baru nanti, masih ada masakah untuk semua di atas?

Saturday, June 25, 2011

Korea Part 4b : 5 June 2011 – Teddy Bear Farm,Myeongdong City & Hectic traffic

Seusai makan, terus bergerak ke Teddy Bear Farm. Wah. Teruja sangat. Yalah, tengok cerita Goong punya pasal, rasa Teddy Bear sangat comel dengan segala ekspresi.












Apa lagi bergambar dan bergambar dan bergambar sampai muka naik lebam. Tapi tetap maintain senyum J





Usai berpenat lelah di Teddy Bear Farm, kami ke Myeongdong City pula. As Cecilia told us, this is Winter Sonata’s City. No wonder, all the street got their picture.








Etude House~ enjoying the perfect cosmetics products! I love the Peeling & BB Cream. Sangat best!





















































With Song Sam Dong!











With Lee Min Ho ~ aww.. sarangae










Shu Min Ah ~ hug me too


Finally we are heading to our hotel~ near to Nami Island. But, we stuck in hectic traffic for 4 hours. its terrible for the driver. poor ahjussi. we feel so pity to him. but he aplogize to us for making us hungry, so sweet ahjussi. we arrived at hotel around 10pm. we dont even have energy to eat, even its a seaweed soup. looks so delicious, but all of us a totally exhausted. huuh.


Thursday, June 23, 2011

Korea Part 4a : 5 June 2011 – Mount Seorak & Fish Market




Lovely morning with lovely sunshine!




Selepas breakfast yang yummy sebab ada telur goring seorang sebijik, untuk menjamin perut kami yang lebar ni, kami bergerak ke Mount Seorak.


As Cecilian explain (if not mistaken because of sleepy), Seo means snow on the top and Rak means flower at the bottom. She’s been in the situation whereby there was a snow on the top and flowers at the bottom. Its awesome!


Its Sunday, and the next Monday will be Memorial Day (6 of June), so will off day. So, many people took the opportunity to go picnic and hiking.


Its jammed. So Cecilia asked us to walk about 10 minutes before we took cable car which schedule on 10 am. Its 9.30 already and we walked about almost 2km! pergh! Pernat gila tak payah nak cakap apa lah. So, we took cable car at 10.30am. poor Cecilia, been scolded by the Ahjussi. Isk.


Its was such a very nice view during in the cable car. Speechless. So, to go up to Mount Seorak, we need to hiking a bit. OMG. So I hike with no shoes, its feel better. Haha.



But its totally WORT it! The scenery was so beautiful. Like in the painting. Expensive panting! Its so lovely. AMAZING!










Hilang penat jalan 2km. kat Malaysia pun tak pernah jalan 2km, jalan sikit je dah mengeluh!



We took a lot of pictures. Its quite scary because nothing can hold us from fall down. Huhu. Korean so attract to us, its either because of our tudung, or face or language or we are pretty ^_^. Huhu.




Kemudian bergerak turun ke bawah dan pergi ke patung Budhha yang sangat besar. Please take note, air kat sini agak mahal. Souvenir juga. Air mineral boleh cecah 3000 won which equal to RM9 sebotol. Its due to people really wanted it. So, bring water a lot. But we are rich right? 520 000 won, and its not used yet. Huhu.







We having our lunch at Fish Market. Wah, makan ikan hari ini. Best sangat. Sebab sangat sedap dan tasty. Yum! Rasa nak makan lagi. Seriously, makanan Korea, rasanya unik. Tak sama dengan Malaysia. Mungkin penggunaan Kimchi, minyak bijan and seaweed kot yang menyebabkan rasanya unik.




yummy!




Next, Teddy Bear Farm and Hectic jammed for four hours waiting for us! * wink* wink*



Wednesday, June 22, 2011

X - MEN: FIRST CLASS









Release 2 Jun, a day before depart to Korea. Hajat di hati mahu tengoks ebelum ke Korea. Tapi amsa sangat suntuk. Jadi, decide mahu tengok sekembalinya dari Korea. Oh, balik kampung dan uruskan hala-hal masa depan pulak. Kemudian, kerja seminggu terbengkalai, wajib disudahkan. Tiada amsa senggang mahu menonton.


Mulanya dah janji nak tengok ngan dia, sebab ritual nya memang saban tahun begitu; X Men harus di tonton bersama walau sangap dan penat macam mana pun. Tapi sebab masing-masing sibuk, saya pun tengok bersendirian pada 18 Jun. second last day. Full. Nasib baik last minute dapat seat paling depan, dan tepi. Jadi, duduk menyerong la. Awkward juga tengok sensorang.


Tapi memang berbaloi. Memang FIRST CLASS. I just love it. Its damn cool. Its tell us everything. Siapa Mystique sebelum ini. Kenapa dia sentiasa muda. Macam mana Charles Xavier boleh pakai wheelchair. Macam mana Magneto dapat nama Magneto dan mana dia dapat ‘helmet’ dia tu.


Totally awesome. Totally FIRST CLASS.


Tak sia-sia duduk depan sambil mendongak.adeih.

Cubaan

cubaan untuk update blog menggunakan email



This e-mail and any files transmitted with it is legally privileged and confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that you have received this e-mail and any files transmitted with it in error and that any use, dissemination, forwarding, printing or copying of this e-mail and any files transmitted with it is strictly prohibited.

If you have received this e-mail and any files transmitted with it in error, please notify the sender immediately and delete the email.

Views, opinions, conclusions or other information contained in this email which are not related to the business of Bank Islam Malaysia Berhad shall not be taken as reflective of or endorsed by it.

Tuesday, June 21, 2011

Korea Part 3b : 4 June 2011 – Vege Lunch & Premium Outlet

Makan tengahari pertama kami di Korea adalah makanan vegetarian. Memang totally vegetarian. Semuanya sayuran. Campurkan dengn nasi. Gaul-gaulakn. Tambah chili paste, minyak bijan dan sup tauhu. Walla, sangat sedapAlhamdulillah, kami diberikan kemudahan untuk solat. Senang sangat dengan orang Korea ni, tempat bersih. Jauh lah bersih dari kita yang Islam ni..


. And the daughter of the Lady Boss, is so pretty and have a very very very nice skin. I likee~~




Seusai makan, kami bergerak ke tempat seramik. Cecilia told us, its so fragile. So, we decide not to buy anything from here. Snap a lot of pictures.


Kemudian bergereak ke YEOJU PREMIUM OUTLETS. Its all about branded stuff with not so cheap, hehe. It’s a out season items. So, for Korean it might be not so expensive. Plus, I’m not that kind of person who love branded stuff. Just walk. And a lot of pictures.


Then heading to Gangneug City. Such a lovely and nice city. We have dinner at the vegetarian place, again. Of course, no meat yet. Huhu. Miss Mcdonalds and KFC. Yum yum.












Kali ni ada sup tauhu. Masa ni mati-mati ingat telur. Haha. Rupanya tauhu hancur. Sedap je. Makan ngan nasi dan sayur lain dan juga kimchi. Sedap sampai habis satu bowl lagi. Adeih,. Gemuk aku!






Wah, main mecun! Kat Malaysia, haram tau. Kat Korea je boleh main fireworks. Kami yang ala-ala girlish ni pun main le bunga api sahaja. 1000 won unutk 2 bunga api yang besar. Suka!




yeay! eat ice cream with 2PM ~ I'll be back..






Sudah malam, esok mahu bergerak pagi. Mari tidur!






Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin