Tuesday, May 3, 2011

Lagi sebulan!

Lagi sebulan mahu ke Korea! Sudah tak sabar ni. mari cuba check checklist yang dah dibuat.







1. Passport. belum!! mpeh betul jabatan imigresen ni, mengada pula nak cuti hari Sabtu 30 Mei, sempena hari pekerja la konon nya. bikin hangin saja.


2 . Handbag yang boleh muat barang-barang. i love it so much, color merah you! cari sandal hawkeye color merah gak la.. :) Done!



3. Tukar duit. Not yet!



4. Packing baju. Mestilah Not Yet! Melampau sungguh kalau dha siap pack. Tapi senarai baju dan barang nak dibawah sudah siap!



5. List souvenir untuk di beli. Done!



6. Apply cuti. Done! Oh, dah approved pun. So sweet.



7. Full payment. Done!



8. Extra memory card. Done! Extra 8gb. So total 12gb. can snap up to 3000 pic with 4mb each. cukup tak eh?



9. Miniature perfume, SK II, ubat gigi, done!



10. suntikan vaksin, takut demam. erm. 22 hb kot buat. kena buat at least seminggu atau dua minggu sebelum pergi.





Apa lagi yang wajib dibuat, yang mana andai terlupa buat, atau sengaja tak buat akan effect kat sana? Belajar bahasa korea, rasanya dah terrer kot. Hehe.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin