Monday, February 28, 2011

Aplikasi untuk Samsung Galaxy S

Masih berkenaan dengan Android. Ok, senang cerita nak cakap, ada handphone mahal harga riban-riban tapi kalau tak dimanfaantkan pun tak guna gak kan.

Kalau sekadar buat untuk tengok MV and video call pun, ambil je la handphone biasa tanpa Android kan.


Banyak sangat aplikasi di Android Market yang boleh kita dapatkan secara percuma dan tentunya yang berguna untuk kegunaan harian kita.


Hiburan.

Saya sukakan aplikasi Talking Tom yang ibarat ‘kucng perliharaan’ yang suka mengajuk cakap. Sangat comel. Bila sentuh bahunya, dia akan bergerak-gerak suka. Bila pegang telinganya, dia akan mengaduh. Buat peneman kala sunyi best jugak. Macam Hyu Bin dalam Secret Garden. Hehe.

Video Downloader juga best sebab saya boleh direct download vdeo dari Youtube. Terus simpan dalam Galaxy S, dan boleh tengok dan dengar. Erm.. search apa sahaja. Syoook.

Fourshared juga menarik sebab boleh download lagu-lagu terkini. Hehe.

Ringtone Editor memang menjadi kesayangan sebab boleh edit lagu jadi ringtone bila-bila masa, dimana jua. Mudah sangat. Daownload dari Fourshared, terus edit jadi rintone. Tadaa. Sekelip mata ada ringtone terkini. Exclusively edited.


Untuk wanita yang terlalu sibuk nak uruskan hal kehidupan yang padat dan mantap, sampai terlupa tarikh period , Period Tracker paling best. Gambar pun comel sangat. Masukkan sahaja tarikh period, kemudian ia akan kirakan bila tarikh subur dan project next period. Nak masukkan tarikh intimate pun boleh, hehe.

comel kan?

Walau banyak hiburan, hal agama jangan dilupa.

Saya sangat sukakan aplikasi Adhan Alarm. Ianya berfungsi untuk azan dan mengingatkan kita waktu azan. Juga disediakan kompas sebagai untuk menentukan arah kiblat. Memang menarik. Pagi-pagi boleh dengar azan dari handphone. ada aplikasi Kiblat juga. senang kalau travel jauh.


iQuran, saya baru sahaja selesai download. Semua surah lengkap ada dalam iQuran. Boleh dengar juga orang membacanya. Kena ambil masa sedkit untuk download audio. Memang best.


Sekarang saya masih mencari-cari zikir untuk kegunaan masa senggang dan sibuk. Cucuk ditelinga sahaja.

since message tone untuk samsng Galaxy s ada standard, tak boleh buat ringtone sendiri, download la dari GoSms. boleh la buat message tone macam dalam Secret Garden ' wanja wasyok'. haha.



Sayang Galaxy S saya.. mmuah!


1 comment:

Anonymous said...

As salam.. applikasi yg mana 1 ok untuk video downloader? leh bgtau x?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin