Wednesday, November 3, 2010

Officially

Officially tiada lagi hubungan dengan Maxis! Berjaya terminate broadband (yang sampai sudah tak boleh connect!), dan juga postpaid Maxis yang kerjanya asik masyuk sangat meng charge atas perkara yang tak logic. Bayangkan, setakat guna 90MB internet through handphone, Maxis charge seratus lebih. Itu untuk internet sahaja ok. Gila mabuk.

Tapi number remain, sebab switch to Digi. Hehe. Pintar. Tak eprlu susah-susah menghantar sms ‘ni nombor baru saya’.. broadband je saya pergi Maxis Centre kat TTDI, bawak Broadband untuk pulang. Kenapa saya tak puas hati dengan Maxis Broadband?

1. Saya pakai maxis sejak umur 17 tahun, sampai 26. Loyal. Tak pernah tukar. Sayang Maxis sangat.

2. Saya pakai broadband maxis sejak dr mula ia diperkenalkan. Sejak rupanya besar dan agak hodoh, pada harga 138, dpt rbet, jd 108.

3. Saya tukar kepada USB, dr 108, dapat rebet jadi 88. Kena bayar activation fee rm100. Layan je walau diawal2, maxis kata itu deposit. Last2 jadi activation fee, means tidak dikembalikan. Layan je walau maxis tunggu suara kat dlm phone.

4. Sekarang, semua pelanggan baru menikmati rm68, rebet rm48. Saya? Masih rm88. Bila tanya, kalaus aya terminat postpaid, saya kena bayar Rm108. Bila tanya mcm mana nak dapat yang murah, diarah tukar di maxis centre. Still kena bayar activation fee rm100. WHAT THE HECK?!!

Saya loyal, tak pernah switch to mana-mana network. This is what I get? Maxis charge apa sahaja ke dalam akaun. Sabar je.

Nekad, pada pagi sabtu lepas, ke Digi centre di One Utama. Hasrat utama nak tukar ke prepaid Digi je, nak remain number sebab pakai TAP Bank Islam. Tapi org Digi promote postpaid, unlimited internet surfing Rm68, bill ikut berapa banyak call atau SMS. Fikir-fikir sekejap, call n SMS boleh pakai 2nd handphone celcom sebab lagi murah. Hehe. Ok. Done.within 24h, akan jadi Digi dan kena tukar simcard.

Pastu pergi Maxis Centre kat TTDI plak, nak pulang broadband. Senang je orang Maxis, yes, miss? I want to terminate Broadband, sambil serahkah box berisi modem (Maxis gila babi kedekut, kena pulang modem ok). He filled up some form, asked me to sign, and walla! Its done. Officially terminate Maxis Broadband. Kalau ada soklan, kenapa nak terminate miss, memang habis saya akan buat luahan hati dan perasaan dan mungkin juga sambil nangis-nangis terasa ngan Maxis. Huh. Namun, Maxis ibarat mengatakan ‘huh, terminate la, ada aku kesah?’. CIS.

Akhir kata dari saya, sila jangan pakai Maxis. Menyusahkan dan asyik kena tipu. Cukupla dengan Astro yang tak habis-habis caj kita dengan pelbagai bayaran tambahan, dengan servis ntah apa-apa. Huh.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin