Monday, October 18, 2010

Cameron Highlands 2010 - Part 2

Hari kedua, bangun agak awal sebab sejuk. Huhu. Tapi, bestnya udara Cameron ni. nyaman je. sejuk ciptaan Allah ni sangat berbeza dengan sejuk aircond. Breakfast roti telur dan nasi goreng bodoh, tapi sedap. Makan rama-ramai, benda biasa pun rasa sedap je. kul 10 lebih, kami meninggalkan apartment ke KAmpung Taman Sedia, tak jauh dari Tanah Rata, hamper sikit ke Brinchang. Ideanya dissini, setiap rumah ada tanaman strawberry sendiri. Ada perusahaan strawberry, dan anggur sendiri. Jadi, boleh buat muffin strawberry yang tak sempat diambil gambar nya, aiskrim yogurt yang so yummy! Dan juga scones.



Bergerak pula ke Taman Pertanian MARDI yang terletak di kawasan berhampiran Arabella Aprtment dan Hospital. Bestnya tempat ni. Cuma kena bayar sikit la. Untuk dewasa RM3, untuk pelajar RM1.50, untuk budak bawah 6, percuma. Since saya ada aterbawa kad matrik UIA, alang-alang la.. haha.


Kat sini ada bermacam-macam taman. Taman bunga, taman kaktus, taman apple, taman anggur, taman sayur-sayuran. Memang menarik. Apa lagi, sampai hang la handphone sebab asyik bergambar je.





Sebelum akmi turun, mesti la kena singgat di Tea House. Biasa mesti pergi BOH yang jalannya sempit gile nak mati jauh gaung tu. tapi kali ni, kami pergi Bhaarat Tea House. Macam biasalah, hara tea nya outrages sikit. So, kami pilih, Tea Masala. Sedap. Hangat. Rasa lada. Tapi sedap. Huhu. Tak trurn pun ke ladang the sebab dah penat. Tapi sempat lagi ambik gambar permandangan ladang teh.

Bergerak turun ke bawah dalam kul 1.30. berhenti lagi di Sungai Koyan untuk isi minyak kereta, dan isi minyak perut. Hehe. Sampai Jerantut, dalam kul 4. Penat. Kaki berdenyut jugak la. Sebab asyik berjalan dan bergambar dan bershopping. Tapi memang satu percutian yang berkualiti sebab adanya keluarga tu, rasa tak terbayar dengan apa sekalipun.













No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin