Sunday, June 6, 2010

makin tua la saya ni

tahun ni umur saya akan jadi 26. sudah lebih dari 25. think that 25 is so sweeeeeeeet age. haha. but now, dah terlebih. hehe.
tadi borak-borak ngan Ain. saya cakap, along rasa dah tua la. fikiran dah tua, excited tu dah kurang. bila Ema bercerita, saya dah hilang excited to dig more. bila berjalan, saya dah kurang snap pics. bila saya nak pakai baju jalan, saya rasa baju yangs aya pakai dah tak cocok lagi dengan umur saya. t-shirt? or blouse? huh. ada plak ter dresssing mcm orang tua. tak pun macam budak 20 an. haih.
makin tua rasanya bila, cashier yang muda, panggil saya kakak. haha. dulu adik. skang dah jadi kakak. ok. fine.
baru saya sedar juga, saya makin sensitif. apa je isu, rasa macam terasa hati sangat. adoyai. susah lah cenggini. apa je yang orang sibuk perkatakan, saya pikir dengan seriusnya.. susah.
bagaimana nak buat rasa muda semula?

2 comments:

ankowada said...

oke la tu hnyss. kalo ko duk korea lagi sedih..dorang akan plus setahun dr umur sbnr..maknanya thn ni umur kite 27thnn~ seram kan nk sebut T_T

hanys said...

tu la.. nasib tak duk korea. korean punya culture lain. dan pelik. hehe. so, kamu sudah 27 la ye?/ hehehe kami di msia masih 26.. :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin