Friday, May 21, 2010

Tentang FAN

Secara keseluruhannya, ia tentang Epik High. Dan hasil seninya. Lagunya. Video clip nya. Yang tersendiri. Dan rare.


Tapi hari ni, mari bercakap tentang Music Video (MV) FAN. Bukan kipas. Peminat.


MV ni menarik. Ia tentang FAN yang kipas susah mati (die hard fan). Si gadis bertemu dengan si artis di tepi lorong ketika si artis sedang pengsan, mungkin sakit, atau pengsan kena pukul. Entahla.



Kemudian si gadis kurung si artis. Culik. Si gadis macam tak paham kenapa si artis menjerit-jerit minta dibebaskan. Yang psiko, bila si gadis terbau si artis sudah semakin busuk setelah berhari-hari dikurung, si gadis pun basuh la si artis dalam mesin basih. Gila betul. Tapi si gadis macam tak rasa itu satu benda yang gila.

Si gadis invented roket. Motif? Haha. Wait.

Si artis pernah hampir membakar diri, tapi si gadis dengan selamba padamkan dengan alat pemadam api. Hah! Muka memnag tak boleh blah.



Setelah roket siap, si gadis pengsankan si artis dengan gas pemedih mata. Kemudian si artis diikat di atas roket. Menjerit-jerit si artis sampai dah tak mampu menjerit. Akhirnya menangis.



Nasib baik roket tak lepas di lancarkan. Huh! Tak habis terer bina roket lai tu..


Motif nak roketkan si artis? Sebab tak nak orang lain share si artis dengan si gadis. Alang-alang, hantar je ke bulan so, takdelah orang nak die hard fan kat si artis. Adoi la…

Wednesday, May 19, 2010

berehat sebentar

dari jam 9 pagi sampai 6 petang dari isnin sampai jumaat adalah waktu kerja. waktu rehat pun kerja. sebab sekarang dah pindah tempat yang 'tiada SOGO dan Masjid Jamek'. yang nak jumpa kedai beli getah ikat rambut pun konpem takde. jadi, keluar lunch 12.30 tghari, 12.50 dah start buat kerja balik. makan ditempat sama hari-harai. hah!
tambah pulak dengan kerja yang bertimbun. kalau la saya boleh berenang dalam lautan kertas, adoi. bila buat kerja (sambil layan Korean song), tak angkat-angkat muka pandang sekeliling, tak hirau orang tengah hangin kat side sebelah.
bila time menghadap Ilahi, baru rasa, leganya. lega sangat. masa tu tak ingat dah kerja yang banyak, manual yang kena minta sign off, manual yang kena revamp, manual yang kena amend. masa tu selalu sedar, kenapa Allah nak kita solat. supaya bertenang sekejap menghadap dunia. lupakan dunia sebentar, take a rest. :)

Friday, May 7, 2010

A & W

Sabtu lepas selamat kami pergi dan pulang dari Kluang, Johorm memenuhi jemputan kahwin kami, Wada dan Trek. Selamat semuanya. Happy sebab dapat jumpa kebanyakan budak. Benci bila orang tak habis-habis lagi mempertikaikan berat aku. Benci! Tsk. After 9 years, who can stay in the same physical shape? Ok, cut the crap.

Mari kita tgk gambar-gambar suasana gembira ketika pergi, bersama pengantin dan juga ketika pulang. Layaan. Zass.

tak usah la korang nak pertikaikan 'kecantikan' kami..ok

my ex clasmate, ex roomate kat MRSM MZMS

wajah gembira kami yang masih belum bergelar isteri orang.. hah!


sungguh hodoh, orang berdoa kami syok bergosip..

topak dan tunangnya Intan..


sayangnya hasrat Aied (ceh, aied sorang je la punya hasrat tu..) nak makan kat Railway punya stesen musnag dek kerna Hari Buruh..

gambar pengantin yang bahagia bangat mesti ada kan??

congrats Wada dan Trek

(Nurul Wahida dan Afizi Khairi)





Wednesday, May 5, 2010

Samsung CorbyPro


Oh, yang diidamkan sudah dapat di genggaman. CorbyPro. Suka. Its so cute, smooth, handy, and comfort. Alert! Its quite hard to get low price for this handphone, especially when its totally from FMG. I got it RM999, together with the 2 extra casing. So nice. But then, I manage to trade in my previous hp with quite reasonable and accepted price. So, I just add up rm650.


Quality pic ,ok. Love it when it can zoom, but the pixel still nice.


Sound also good, not like my previous Samsung.


It s slide with nice and enjoy texting people. I even can text a lot and longer.. hehe.


Facebook also good. But it seems quite difficult to upload pics.. dunno why.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin