Thursday, March 25, 2010

Tentang cik M

ni saya mau cerita pasal kawan saya. nama dia M (hahaha)... sila check previous entry, clearly saya dah bagitau nama dia. saya enal dia sejak tingkatan 4, di MRSM Muadzam Shah, Pahang. sebuah pekan koboi yang memang koboi gile time tu, yang hening di hari biasa tapi happening hari sabtu (sahaja).. ok.

dia amsuk sekolah saya, sebab dia budak baru. saya sekolah dari form 1. so saya senior dia la.. oh, dia datanglambat. so sebab itu dia dan kawan-kawan dia yang lambat daftar juga ditempatkan di blok hujung. jauh dari kami semua. so, kami menganggap dioang pelik dan tak suka bergaul. hahaha. sorry M.

dia kelas Radon. senyap je budaknya. tak bising pun. huhu. dia pendia,. ye pendiam. so, sepanjang sekolah 2 tahun bersama dia tu kami takla kamceng pun. lepak sebilik pun tak. dia ada geng sendiri. saya pun ada geng sendiri. kemudian kami habis sekolah.

masuk UIAM matrik kat Pj. oh. jumpa lagi. dia kawan desk mate saya, Kok Ikin. Kok Ikin duk hostel lain. jauh. M hostel saya. dia pun start lepak bilik saya. maka kat bilik saya. tido kat bilik saya. lama-lam dha tak jadi lepak. dah jadi squarting. hahaha. roomate saya N cam bengang jugak sebab saya tak duk bilik. selalu hang out ngan M. yerla dah satu skolah kan. mestilah banyak benda nak cerita. orang yang kita kenal plak adalah orang yang sama. stahun setengah kami lepak sebilik. dari squarting jadi officially roomate kepada Ketua Blok ni. hiihihi.

saya masuk main camp dulu. kendian dia masuk. pun squat bilik saya lagi. kejap tido bawah, kejap sekatil ngan saya. kekasih sayapesan jangan tido seselimut. adih. kami tak pakai selimut pun. panas. kendian once agian, jadikan M officially roomate saya hugak. huhu. sampai la habis belajar di UIAM. tapi kami lain-lain course. tapi kami sedih. roomat kamu buat cerita kami ni lesbian. adoila. saya ada kekasih. M juga ada keksih. tapi kekasih kami sibuk, kekasih M di Jerman. Kekasih saya juga di Britain (UniKL BMI).. heheh..
kemudian saya keje di Bank. dia balik johor, keje di Kuantan. contact jarang-jarang. dia susah nak brcerita. mystery girl. saya plak 'gadis yang berkongsi apa sahaja'.. dia break up pun tak bagitau. saya tahupun sebab instinct told me that. ajaib kan saya?

kemudian, keajaiban berlaku lag. bos saya nak pakai orang. nak fresh grad. tak der banking exp pun tak pe. saya cuba bagi M punya resume. alhamdulilah. dia masuk keje bulan 12 lalu. dia serumah ngan saya sekarang. sedepartment dengan saya sekarang.juga sekereta dengan saya sekarang.

kemana-mana kami berdua. bukan senang saya dapat kawan seumur dengan saya. yang sealiran pemikiran. yang so into fesyen terkini. yang alert dunia semasa. yang sekufu dengan dunia gadget saya. yang faham lawak saya. yang berkongsi kutukan saya. yang boleh kenal dengan kawan-kawan sekolah yang gila cam Topak, badak dan shamang.. haih.

orang kata kami kembar siam sebab kemana sahaja berdua. haha. entahla. saya selalu rasa saya sangat kenal M. tapi bila dah duk serumah, sekereta, setempat kerja, saya sedar banyak benda baru saya tahu pasal M yang saya tak pernah notice pun ketika zaman muda remaja dulu.

M tak suka kuning; baju kuning, handbag kuning, kereta kuning paling dia tak suka. (ye, sekarang pun saya rasa jelik kalau nampak kereta kuning)

M sekarang sangat suka purple. asik purple je dia belinya. dia pun suka hijau juga sekarang.

M tak suka strawberry (dia sangat tiada rasa apa-apa bila di ajak pi cameron untuk makan strawberry, ceh). dia tak suka benda lembik macam puding dan lengkong, peliknya. M sangat suka karipap (gila suka, makan tiap-tiap hari 4 biji pun sedap bagi dia). M juga suka makan rupanya. masak je la apa pun, dia makan. tapi sekarang kami kena diet sebab mak masing-masing dah bising badan makin naik dengan happynya.. huhu.. ok tu je cerita M. tribute to M. eh, macam dah kiok je. belum lagi. masih ada lagi.. hehhe

gmbar 'cacat' ni diambik kat opis menggunakan webcam saya.. haha.. M bukanlah yang pendiam sangat. kalau dia mengtuk, lebih dasyat dari saya.. hahahaha...

p/s: cik M, awak jangan marah ye saya citer pasal awak. tapi janganla bangga pun.. huhu

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin