Monday, March 29, 2010

Samsung CorbyPRO

Samsung CorbyPRO

sejak akhir-akhir ni rasa rindu sangat nak pakai Samsung semula.. rindu dengan touch screen nya yang best.. ditambah pulak dengan ketika menonton Youre Beautiful, geram sangat dengan Samsung Corby yang diorang pakai.. haih. So, semalam google la tengok Samsung corby.. yang diketahui, dulu-dulu Samsung corby ni takde 3g. Function nya agak ketinggalan. Tapi semala jumpa Samsung CorbyPro. Siap ada qwerty slide lagi... ades.. impian tu.. ada 3g, camera ok la, 3.2 megapixel.. touchscreen.. haih.. harga pun ok, dalam rm850.. cuba tengok sini untk lebih lanjut..


Tae Kyung with his Samsung Orby Yellow (or green??) in Youre Beautiful..

Thursday, March 25, 2010

Tentang cik M

ni saya mau cerita pasal kawan saya. nama dia M (hahaha)... sila check previous entry, clearly saya dah bagitau nama dia. saya enal dia sejak tingkatan 4, di MRSM Muadzam Shah, Pahang. sebuah pekan koboi yang memang koboi gile time tu, yang hening di hari biasa tapi happening hari sabtu (sahaja).. ok.

dia amsuk sekolah saya, sebab dia budak baru. saya sekolah dari form 1. so saya senior dia la.. oh, dia datanglambat. so sebab itu dia dan kawan-kawan dia yang lambat daftar juga ditempatkan di blok hujung. jauh dari kami semua. so, kami menganggap dioang pelik dan tak suka bergaul. hahaha. sorry M.

dia kelas Radon. senyap je budaknya. tak bising pun. huhu. dia pendia,. ye pendiam. so, sepanjang sekolah 2 tahun bersama dia tu kami takla kamceng pun. lepak sebilik pun tak. dia ada geng sendiri. saya pun ada geng sendiri. kemudian kami habis sekolah.

masuk UIAM matrik kat Pj. oh. jumpa lagi. dia kawan desk mate saya, Kok Ikin. Kok Ikin duk hostel lain. jauh. M hostel saya. dia pun start lepak bilik saya. maka kat bilik saya. tido kat bilik saya. lama-lam dha tak jadi lepak. dah jadi squarting. hahaha. roomate saya N cam bengang jugak sebab saya tak duk bilik. selalu hang out ngan M. yerla dah satu skolah kan. mestilah banyak benda nak cerita. orang yang kita kenal plak adalah orang yang sama. stahun setengah kami lepak sebilik. dari squarting jadi officially roomate kepada Ketua Blok ni. hiihihi.

saya masuk main camp dulu. kendian dia masuk. pun squat bilik saya lagi. kejap tido bawah, kejap sekatil ngan saya. kekasih sayapesan jangan tido seselimut. adih. kami tak pakai selimut pun. panas. kendian once agian, jadikan M officially roomate saya hugak. huhu. sampai la habis belajar di UIAM. tapi kami lain-lain course. tapi kami sedih. roomat kamu buat cerita kami ni lesbian. adoila. saya ada kekasih. M juga ada keksih. tapi kekasih kami sibuk, kekasih M di Jerman. Kekasih saya juga di Britain (UniKL BMI).. heheh..
kemudian saya keje di Bank. dia balik johor, keje di Kuantan. contact jarang-jarang. dia susah nak brcerita. mystery girl. saya plak 'gadis yang berkongsi apa sahaja'.. dia break up pun tak bagitau. saya tahupun sebab instinct told me that. ajaib kan saya?

kemudian, keajaiban berlaku lag. bos saya nak pakai orang. nak fresh grad. tak der banking exp pun tak pe. saya cuba bagi M punya resume. alhamdulilah. dia masuk keje bulan 12 lalu. dia serumah ngan saya sekarang. sedepartment dengan saya sekarang.juga sekereta dengan saya sekarang.

kemana-mana kami berdua. bukan senang saya dapat kawan seumur dengan saya. yang sealiran pemikiran. yang so into fesyen terkini. yang alert dunia semasa. yang sekufu dengan dunia gadget saya. yang faham lawak saya. yang berkongsi kutukan saya. yang boleh kenal dengan kawan-kawan sekolah yang gila cam Topak, badak dan shamang.. haih.

orang kata kami kembar siam sebab kemana sahaja berdua. haha. entahla. saya selalu rasa saya sangat kenal M. tapi bila dah duk serumah, sekereta, setempat kerja, saya sedar banyak benda baru saya tahu pasal M yang saya tak pernah notice pun ketika zaman muda remaja dulu.

M tak suka kuning; baju kuning, handbag kuning, kereta kuning paling dia tak suka. (ye, sekarang pun saya rasa jelik kalau nampak kereta kuning)

M sekarang sangat suka purple. asik purple je dia belinya. dia pun suka hijau juga sekarang.

M tak suka strawberry (dia sangat tiada rasa apa-apa bila di ajak pi cameron untuk makan strawberry, ceh). dia tak suka benda lembik macam puding dan lengkong, peliknya. M sangat suka karipap (gila suka, makan tiap-tiap hari 4 biji pun sedap bagi dia). M juga suka makan rupanya. masak je la apa pun, dia makan. tapi sekarang kami kena diet sebab mak masing-masing dah bising badan makin naik dengan happynya.. huhu.. ok tu je cerita M. tribute to M. eh, macam dah kiok je. belum lagi. masih ada lagi.. hehhe

gmbar 'cacat' ni diambik kat opis menggunakan webcam saya.. haha.. M bukanlah yang pendiam sangat. kalau dia mengtuk, lebih dasyat dari saya.. hahahaha...

p/s: cik M, awak jangan marah ye saya citer pasal awak. tapi janganla bangga pun.. huhu

Wednesday, March 17, 2010

my athmosphere

haih. minggu ni sangat busy. secara tiba-tiba. oh, dari last week sebenarnya. kerja datang bertub-tubi. ingatkan selepas projek besar habis, bolehlah kami concetrate JD kami. adohai, jadi cleaner la plak. aku dan marissa kena balance kan semua branches untuk entire february. fed up sebenarnya sebab dua orang je buat kerja gila ni. mata pun dha naik berpinar tengok number. oh. gila sekejap.
lain-lain cerita, yeay, my sis will start on her new Bank next week. di mana? surprise! so happy for her. hope she could make better than CIMB.. :)
one of my friend asked me to be her 'pengapit' or should i say Made of Honor (coz aku rasa kerjanya kena ikut mana penganti pergi, layan penganti apa dia mahu..). mulanya ok, but then realize that we receieve alot of projects which due this June which we need to focus on those training material, training system, documentation, mock run and also system LIVE. haih. so, sorry friend.. cant make it. i'm so vulnerable.. sian kamu nanti terpaksa cari pengganti last minute...
oh! so sleepy rite now. tata.

Monday, March 8, 2010

kesian si Bujang..

Note: entry ni dikhuatiri akan mengecikkan hati sesapa. minta maaf. jangan baca kalau tak mau baca. skip je entry ni. arasso ?

Aku sungguh-sungguh TIDAK SUKA bila sesiapa yang suka mengajukan pertanyaan :KAU BILA LAGI? Biasanya yang akan mengajukan pertanyaan ni adalah mereka yang akan bertunang sekejap lagi atau mereka yang akan bernikah 6 bulan lagi atau mereka yang baru sahaja selesai akad nikah..

Bukan nak kurang ajar atau tidak beradab dengan kawan-kawan sendiri. Tapi, apa jawapan yangg korang harapkan?

“Oh! Sekejap lagi aku bertunang la.

atau,

tahun depan kot err tahun depan nya lagi kot

atau

errr.. ntahlah”

atau korang nak dengar jawapan macam ni

“tak da orang nak”

Korang akan cakap, “eleh, si polan dulu nak kat kau, kau sombong”

“belum ada jodoh lagi”

Korang akan balas, “cepat-cepatla cari jodoh. Jangan memilih sangat”

“tak da orang masuk meminang lagi” Biasanya korang akan senyap bila aku cakap macam ni. Puas hati aku.

Lagi sekali, bila bertunang bukan semestinya kau akan bernikah dengan dia. Mana tau ketentuan Tuhan. Jadi, jangan rasa secure sangat bila dah bertunang. Sama juga bila bernikah. Jangan rasa bila korang dah bernikah, selamanya korang akan loving each other ever after ( ada jugak yang selamanya..). aku tak mendoakan apa-apa buruk terjadi pada pertunangan dan pernikahan orang. Cuma, ya, beringat-ingatla. Jangan terlalu gembira sampai soalan yang diajukan pada yang masih single mencederakan hati mereka. Kita tak tau apa yang telah mereka lalui dalam percintaan. Mengikat cinta itu bukan kerja mudah. Tapi memutuskan ikatan itu senang sangat. Herm.

Kalau dioarang dah nak kawin atau nak bertunang, pasti dikhabarkan. Tunggu sahaja berita tersebut.

Sunday, March 7, 2010

Alice In Wonderland


haih.

i cant just wait for Alice and Wonderland which will release on this 11 Mac.. actually, the 3D already released. but i'm not so into 3D. i'm wearing spec, so, if i need to wear 3D's spec, it will be double spec. and its not cozy at all.. herm.. my last experience watching 3D is erm..aaa.(forgot) hahaha.. so, patientlt waiting for the movie. midnite Moview should be fun.. anyone to join??

Percy Jackson and The Lighting Thief


Moview preview. Such a long time i’ve no seen any movie. Thankful, me and my sister manage to watch Percy Jackson and The Lighting Thief yesterday at OU, midnite moview, 11.2opm.. hehehe.

So, preview. Preview. Comments?

Its about Percy Jackson who thought he have Autism or ADHD.. coz he always re-structured the words. Until one day his substitute english teacher, Miss Odd turn into Fury and attack him. God. Thats so scary. Seems his best friend and his teacher know about something that he should know but he didnt know.

Percy Jackson is heir of the Poseidon’s brothers. Huh. I hate to story bout those Gods. Got too many Gods. But then, lets just fantasy them. Herm? Percy was accusing to steal the lighting bolt. Haha. Funny, we can steal lighting huh? Ok. Shut up. So, if he didn’t bring back the lighting, there will be a war between those Gods.. so, he have too. Plus, Hades also kidnap his mother at Hell. So, there’s goes the adventure.

Talking bout adventure, yeay, thats such as great adventure. Its so exciting and refreshing. No wands or dementor. Its abaout Olympia.. so, got Medusa (woman with snake as her hair), who can turn people into stone by looking at her eye.. got Hell, Sentore, Satyr.. hehe. Cool. Cant help to wait for the next Percy Jackson. Is there any?

p/s: Percy Jackson got blue eyes color as Meditereanean sea.. so amazing!


oh! maxis yang macam s**l

Think that i’ve youtubing alot recently make my Maxis Broadband reach the limit of usage..*sigh* what the h**l.. quite frustrated coz my maxis BB just allowed me to use up to 3gb (apala sangat 3gig sekarang ni). Wish to switch to another telco but Maxis so ‘clever’ by bond me for 24months a.k.a 2 years. They said, no conract. But if i terminate within 2 years, i’ll be charge rm200. For what? For the modem? I think i need to return the modem.. haih... maxis is so celaka (ambik ko). They so love to charge people easily. Oh! Maxis why i choose u at the first place?????

Thursday, March 4, 2010

Lee Min Ho vs Jang Geun Suk



Its almost a week after i’ve finished You’re Beautiful And it seems my life still beautiful. Heh. Still smiling. Still youtubing about You’re beautiful. OMG! I found out that Jang Geun Suk and Park Shin Ye are sp charming behind the scene. Check out the BTS bout bed scene.. haha. Jang Geun Suk looks so flirty and Park Shin Ye so embarrassed with him.. hihihi.. wish they could be together.

Then, i also find a video bout comparison on Lee Min Ho (Boys Over Flower) and Jang Geun Suk (youre, Beautiful, Doremifasola, Happy Life). They were compared for 5 parts. Look, acting, singing, dancing and CF for Etude House (both with Park Shin Ye).. i vote all goes to Jang Geun Suk (what a betrayal..heheh) i used to be so hooked to Lee Min Ho.. but then i finally found out that Jang Geun suk is sexier than him. Hah.


JGS is more out spoken and not that shy as LMH.. i can see it when i watch Ideal Type world cup for JGS. He can story everything about him without try to hide the fact.. and he storied with spontaneous. Not like LMH when he involve in Variety show, he’s so shy and control.

Plus, i can see that JGS is more committed in his career. He got offer for BOF and Beethoven Virus. But he chooses BV since he knows he can learn more with the old actor and actress. Compared to BOF, all totally new except Goo Hye Sun (Jan di).


Even experience in acting, JGS is got more experience. He keep do dramas and film and even low budget film to improve his acting skills. But LMH seems so comfortable with his popularity as Jun Pyo (which clearly will vanish soon) and do a lot of CFs than dramas.. erm.. LMH, wake up. We want to see more.. keep acting while you are hot selling.. oh, just find out, there will new drama for LMH airing on 31 march.. huhu.. check it out!


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin