Saturday, February 6, 2010

its a test..

isnin lepas adalah hari wilayah. isnin itu jugak la berlaku musibah dalam kehidupan kami seisi rumah.
adik aku Ain, pergi kerja since dia kena duty hari tersebut. Mar pulak pegi umah kakak ipar dia. then, just left me alone. then, aku decide nak cari barang rumah, ayam, udang sayur untuk seminggu ni. so aku pun keluar rumah pada jam 1030.
sepmat lagi aku jneguk bilik ain, cadang nak taram laptop yang dia baru beli malam tadi yang dia tak sentuh pun lagi.. she got nice backpack.. but its ok, akan ku taram pas balik dr Tesco.. hihi that the plan.
balik dr Tesco, singgah jap kat CIMB Kota Damansara. cadang nak draw duit dr akaun bank islam kat ATM cimb and just deposit duit sewa to the owner.. tapi duit tak kuar, but duit dr akaun dah deduct.. tension tul. kat situ je dah makan dekat sejam.. call Bank Islam untuk buat report.. adeih.
so, drive balik umah kat SP. sampai je, aku tgk pagar terbukak. aku ingatkan Mar dah balik tap takder kereta.. erm. aku berenti kete kat luar, masuk la dalam. sebab pintu terbukak. aku dah pelik sebab pintu terkopak, then aku nampak luggage aku yg biasa aku bawak pi outstation dha kat luar. ah sudah! rumah kena pecah ke. aku beranikan diri masuk rumah. dahla kat dapur cam gelap sikit. aku nampak bilik aku bersepah gile habis barang-barang aku berterabur. terus kau berlari keluar. SAH! rumah kena pecah, aku terus dail nombor 999. dengan ketar dan menangis, aku call polis.
menangis-nangis jugak aku kat situ sambil all smeua orang. call adnan, call mar, ain dan ema. sian nya kat Ain...
bila polis datang, kami naik kat atas, check. sah! laptop kami semua hilang.. sedihnya. tak tau nak gambarkan perasaan tu.
geram.. sedih. takut. then, there goes all the police procedure, report kat balai, amik cap jari, amek gamabr. harapan je la nak dapatbalik.. habis semua kerja aku selam 3 tahun kat BAnk ISlam. sayang gila.. kesian ain tak smepat nak bukak pun laptop dia.. sian Mar hilang laptop yang dibeli dengan titik pleuh sendiri.. habis semua external hard disk dan back pack aku diambil nya.
cukup sudha kami mengenang apa dosa kami. kami anggap semuanya ujian dr Allah. tak pun ada la tu kifarah dosa kami.. cuba untuk redha walau berat... ada hikmah disebaliknya.. mudah-mudahan.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin