Tuesday, January 12, 2010

Part I - Kota Kinabalu's trip

alhamdulillah, selamat pergi dan selamat pulang. trip yang dirancang sejank bulan 6 2009, beli tiket air asia murah sejak bulan 6, then, kami sekeluarga berlepas ke Kota Kinabalu pada 8 jan 2010.
flight saya ema dan ain berlepas awal, jam 5.10, mak engku dan lutfi jam 7.30 malam. kelakar, kami dihantar keairport oleh Rauf (bf ain) dan Adnan (bf saya). yeah,finally engku jumpa Adnan juga (suka..:))
beria-ria saya ngajar Lutfi, macam mana nak check in. takutnya mereka ada masalah.. tapi, so lucky, saya notice last minute yang flight diorang takda dalam senarai! God! rushing pegi ke Air Asia customer service, they told me,the filght was reschedule to the early morning. geramnya!hampir menitik air mata kat kaunter tu, then dioang terus swap my parents dalam flight kul5.10. phew!! nasib baik gile! then we took off togather! yeay!
selamat tiba di KK jam 7.40pm. makan dulu. then, ambil Avanza yang disewa.. agak murah. sewa sehari+penghataran ke hotel+penghatran ke KKIA untuk 6 orang=rm250.. boleh la..
hari esoknya, pagi-pagi bangun pi sarapan.. sweet, baked beans mith omelete.. ada pasar tamu yang hanaya ada pada hari enam (sabtu)..
kemudian, kami cuba mencari Cultural Village Monsopiad. hampeh,google maps salah bagi maps.. sioot gile, sampai ke kilang kami dibuatnya.. kami tukar arah ke 1Borneo. from my knowledge, its the biggest mall in Malaysia.. yah! quite big, but not fully finisihed yet.. then, kami decide untuk ke Kaki Gunung Kinabalu.. of course bukan ke Gunung KInabalu, sebab nak panjat kena booking 4-6bulan ya, plus with stamina.. sejuk sanagt.perjalanan agak jauh dan naik bukit.agak sakit kaki ain bawak keter.sian dia.. bila sampai, rasa cam bset sangat.. tenang sangat.. ada orang suggest terukan ke Kundasang..mak aiih,jauh nyer lagi... ok, itu sahaja itu Part I ni.. next will update more.. tired..

1 comment:

suezensuzanna said...

kundasang from kaki gunung tuh x jauh lah :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin