Thursday, December 31, 2009

2010, selamat datang


ah! weekend yang panjang (lagi).. tapi sesungguhnya tak pernah rasa panjang pun sebab banyak agenda sepanjang hari.. last week urgently balik kampung since mak tak berapa sihat. yer, dia demam sahaja. tapi hati anak mana yang boleh biar mak demam di kampung dan kita bersuka-suka di KL? kan? ada ke?? huiih..nasib baik Mock run 3 tak jadi. nasib badan.. heh!

so, this week, apa plan ya? since esok (jumaat) cuti lagi untuk Tahun Baru 2010. yer! SELAMAT TAHUN BARU. (hipokritnya, maal hijrah tak wish pun).. adeih,


sebenarnya tak rasa pun dah nak masuk 2010. tak rasa pun umur akan bertambah. tak rasa pun dah lama kerja. tak rasa pun hubungan dah makin panjang period nya (heh). saya sangat-sangat bz. banyak sangat benda terjadi tahun ni.

10 terhebat saya tahun ni!




1. saya ke Kota Kinabalu buat pertama kalinya dalam hidup saya.. of course la bank tanggung sebab kena ngajar..dan orang Bank Islam Sabah sangat best! suka gle!


2. saya bawak kawan-kawan saya ke Langkawi. saya plan Satu Hari Di Langkawi yang (erm..tak berapa dapat komen yg best.. huhu).. tapi saya suka. sebab dapat buat Island Tour. besh2. dpat pi dataran Lang. tapi sangat sedih tak dpt pergi kereta kebal..eh, kabel..


3. saya kena (terpaksa rela) stay kat Kuala Terengganu sebagai Flying Squad system, selama 5 hari empat malam SENSORANG! pergh, creepy. tiap2 malam terbayang ada menda pandang dari set sofa tu.. tiap2 malam bukak surah yassin, no more Wonder Girls time kat KT.. tough nyer! hipokrit gile! tsk!


4. Involve dalam Mock run yang best gle. happening gle. suka. suka.


5. mcm org gle buat manual documenattion dan menyebabkan diri ini semakin besar dan lebar dek ekoran jajan yang dimakan ketika buat kerja. tsk! isk! Ok,ni bukan yang terhebat.. its worse.. huhuhu


6. kawan baik dari sekolah kawin, dan saya terlibt dari memakaikan inai, tanggalakn, basuh kaki dia, pakaikan baju.. sangat besh. sebab dia tak berubah. u rox beb!


7. adik saya, kawan saya dapat kerja di KL. kawan baik saya dapat kerja di department saya. suke gle. akibatnya terpaksa pindah rumah baru. yeay! rumah kekasih hati tersayang saya. teres 2 tingakt 4 bilik. jauh skit. tapi suka sebab daapt kumpul semuaorg dan sangat selesa. hehehe.


8. ekoran dari pindah rumah ke Subang Perdana, akhirnya aku asik melekap di One Utama. aishe. muvie dah la besh2 ujung tahun ni. layan. zas!


9. kami sudah merancang bile mahu menamatkan zaman bujang kami. heh! masih plan. masih plan, anis. sabar. jodoh belum tentu dengannya. (moga moga di ijab kan, amin)


10. kawan baik di sekolah juga sudah mengkhabarkan tarikh kawin nya pada saya. sangat awal perkhabaran nya! thanx Wada. saya akan inaikan kamu ya. hehehe.. mahu tradisional atau modern?? hehehe


Selamat Tahun Baru 2010.. May this coming year bring more happiness, health, wealth and life.. jangan lupa akhirat juga, ya.



p/s: err.. saper nak kawin 20.10.2010?? tarikh renew road taxk.. cantik trikh tu.. asik pilh 10.10.10 sahaja..




Tuesday, December 29, 2009

movie of the 'before 2010'..

think miss this already.. herm..
will watch on this Friday!


yeah! booking online already!

CANT WAIT!!




Saturday, December 19, 2009

Avatar - Movie Review


waw! tengok Avatar selama hampir 3 jam, dengan harga rm6 per ticket (early bird, on friday).. menag berbaloi-baloi.. apa yang perlu dikata ek?? superb. best. sungguh tak sangaka kreatifnya imaginasi si pembuat cerita.. cool giler.. out of boundries..

its about ketamakan manusia, yang pergi ke sebuat planet lain, cuba menggali urabotnaium (kot) yang berharga usd2om per kilo.. ada satu perkampungan org asli, called Na'vi yang saiznya besar dari manusia, bercolor biru, tak berpkaian (tapi tak nampak alat sulit pun, infact, tak tau pun kat mana), berekor, mata color kuning, and glow in the dark.. menarik, kan? mereka sangat2 beriktan dengan alam seemsta.. semuanya mengenai perikatan.. nak naik ikran (ala2 mcm burung besar), just bond kan ujung rambut mereka dan ujung rambut ikaran, so, the ikran boleh dengar kata hati mereka.. mereka menyembah Eywa, mother of great yang functionnya seperti CPU, tapi sebuah pokok. dia menyimpn segala memori, dan mendegar segala doa..


then, Jaku Sully adalah askar marin yang datang menggantikan abangnya Tom yangg terbunuh. dia tiada knowledge langsung pasal Avatar. what is avatar? saintis mereke mencipta satu tubuh yang seperti org Asli Na'vi yang mengandungi DNA org asli dan DNA avatar driver.. so, jake sully's dna same ngan Tom, that's why dia kena ganti jadi Avatar's driver..


then, dia masuk dalam Puak tersebut and jadi one of mereka.. dipercayai, dan akhirnya fall in love with Retriyi.. then, berlaku perebutan dan peranag antara manusia dan puak Na'vi.. ending, saksikan sendiri ya.. memang best.. banyak gile permandangan yang sangat cantik.. haaihh.. cantik gile!

Ninja Assasin - Movie Review




finally. i've made it. sangat merindui Rain. dan ya, Ninja Assasin adalah jalannya.. dan aku dah berjaya tengok.. meh review meh..

Raizo adalah pembunuh bersiri Ninja.. dibesarkan di sebuah kuil a.k.a sekolah ninja oleh lelaki yang dipanngil 'ayah' dari suku Ozunu.. dibesarkan cara Ninja, dibesarkan untuk menjadi pembunuh upahan.. dan Raizo betray suku nya selepas meihat rakan seperjuangan nya yang juga cinta pertamanya, Rikiko di bunuh kerana cuba melarikan diri.. kemudian, Raizo diburu oleh suku nya sendiri, dan dia cuba bertanggungjawab keatas nyawa Mika, ejen forensik yang dapat merungkai aktiviti Ninja sebagai pembunuh upahan..

bagi aku, plotnya aku rapuh, terutama part Mika tu. tak patut pun ada.. mungkin patut ditukar dengan plot nya lebih kukuh dan lebih emosi.. apa-apa pun, selepas Speed Racer, yang Rain hanya berlakon sebagai pembantu, aku sangat kagum dengan Rain yang agak bagus sudah dalam bahasa inggeris nya dlam ninja assasin.. keep up the god work Rain.. haiih, teringin tengok berllakon drama Korea semula.. miss you.. MMuah!

Wednesday, December 16, 2009

klon kan saya, please

Celarunya hidup! Aku rasa nak kerat-kerat badan aku ke beberapa kepingan. Supaya ada banyak wan norhanis. 1 untuk keluarga di Jerantut,1 untuk adik-adik di KL ni, 1 untuk department, 1 untuk buat mock run, 1 untuk BF, 1 lagi untuk kawan-kawan. Haiih. Hidup. Penatnya.

Untuk keluarga dikampung, ibu mahu kami pulang. Tapi aku tak dapat bagi tarikh. Sebab?? Semuanya clash dengan agenda dan kerja di KL. Haiih, ampun ibu..

Untuk adik-adik, kakak ni kena tengak adik yang di uia Gombak tu, kena tengokkan buku untuk nya, kena ambik dia dari uia, hantar bila ahad. Tak ikut, muncung. Haaih.

Untuk department, kerja buat manual ni tak sudah-sudah perlu di update dan dibuat discussion ngan product owner yang nak aku je korek input. Baginyer tak nak. Dahla kena korek change untuk system baru. Haaih. Tolongla ringankan beban aku. Manager dah ‘suap’ dengan great lunch dengan message, pastikan semuanya ready by 24 december.. aduhai..

Untuk project, aku kena kerja every sabtu. Training di Kuala Terengganu, Mock run 2 dan mock run 3.. haaiih. Uruskan branch yang memeningkan (aku tau, org HQ lagi memeningkan orang Branch, sorry ye..)

Untuk BF yang sudah terasa aku tidak menghiraukan dia.. every sabtu kawannya kawin. Semuanya kalau boleh mahu aku pergi sama. Aku mahu. Seriously. Bersama dia, aku bahagia. Tapi apa aku boleh buat?? Kerja aku skang dah tak kira masa. Tak kira sabtu atau ahad. Haaih.

Untuk kawan-kawan, maafkan aku sebab terpaksa tidak menerima jemputan kawin sahabat-sahabt. Ampun maaf maaf kerna tak dapat jadi pengapit kamu. Kalaula boleh skip all the mock run and those project.. haiiah..

Untuk mereka yang sudi menjemput aku dan BF,

v Alang dan isteri, kami selamat sampai di Klang, tahniah..

v Faizal Jalil dan isterinya, Solikhah Atiyah, selamat pengantin baru, maaf tak dapat hadir.

v Megat dan hanim, keduanya dikenali melalui BF, maaf tak dapat ikut ke Kedah atau ke Gombak

v Ah Choi dan isteri, tahniah,

v Hasnor Azizan dan suami, maaf tak daapt jenguk ke Rompin,

v Kok Ikin dan suami, maaf tak dapat turut serta di majlis di KL

v Adilla dan Ikhwan, tak dapat menjadi saksi pernikahan kamu di Perak, aku cuba di KL ya

v Che Am dan Izzaty, kami sedang cuba usahakan untuk datang

v Atie dan bakal suami, sedihnya tak dapat penuhi untuk jadi pengapit kamu.. alahai..

Buat sahabat yang dah menjemput aku 5 bulan awal, aku akan cuba sedaya upaya penuhi jemputan kamu. Cuti pun aku sanggup ambil, demi kawan yang nak mendirikan tenaga.

p/s: wonder, adakah akan ada kawan-kawan aku yang akan bersama aku di malam berinai dan tidur bersam-sama sambil berkongsi kisah lalu sebelum akku diijab Kabul esoknya?? Pastinya kamu semua akan datang dengan perut memboyot di hari esoknya sahaja kan.. huhuhu

home.sweet.home

finallay. after 1month.yeah. relief.home sweet home. quite far,but comfort for us.
p/s: the pinke one is mine, the dpaur's curtain is handmade by myself ya.. haha..

Sunday, December 6, 2009

ADAM vs RAIN

adam yang cuba menjadi RAIN. sebelum ni, cuba menari 'I'm Coming' yang sungguh tidak berjaya.. skang, tiru style dari Ninja Assasin plak?? adoi, get your own style ler..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin