Monday, November 23, 2009

My Best Friends Wedding ..








p/s: Happy for Her.. so much. happy since dia masih seperti dulu. tak berubah walau sudah ada husband. tak berubah langsung. kawan masih dipentingkan.


Friday, November 6, 2009

semput nafas

messy sejak akhir-akhir ni. huh. rasa macam byk sgt masalah, err bukan, beban, erm, pun bukan, isu (ye, itu yg terbaik) yang perlu disetelkan...
adik dapat kerja kat CIMB (which i really she will get the job), best buddy , Mar pun dapat kerja kat Bank Islam (which i also thought of it).. happy sangat-sangat.. tapi big prob nyer, dimanakah aku mahu sumbat mereka-meereka ni?? sah2 la mereka akan bersama ngan aku. erm.. kelam kabut aku cari umah, kena bgtau housmate aku. nasib baik, MAr masuk bulan 12, Ain masuk bulan 11 (dah kerja pun).. aku google cari umah sewa untuk kami semua. but then, my BF offer umah dia untuk disewa.. yeah, last choice kot.
but then, umah tula jadi pilihan aku.. umah dah siap semua,ada katil (untuk aku je la), sofa semua ada.. ala elektrik pun ada.. aduih.. so, amik la.
skang aku tengah sarat sangat memikirkan nak bayar deposit (kena deposit jugak tau, even umah bakal mak mentua..huhu), bila nak masuk umah, bila nak bayar deposit, jalan ke opis macam mana..
the other side, workload aku BANYAK! perghh.. rasa cam nak patah bahu, nak terkeluar biji mata aku buat manual Investemn account n savings account tu.. arghhh, training material lagi, QRG lagi, prepare nak mengajar lagi, outstation lagi.. gler la.. rasa cam pack sesangat.. sampai hari tu, aku pernah menitik air mata jugak la bila BF aku tanya pasal umah sewa sebab aku dah pnat nak pikir semua.. aku dah semput nafas, tgk manual2, aku dah sesak nafas, tgk bilik, dah sesak dada..
duit savings aku kat Tabung Haji semakin susut ni.. erm..

Monday, November 2, 2009

terkilan

Rasa-rasa dah lama aku tak contact dengan sahabat baik aku. Bukan menyepi atau menyombong atau melupai. Entah. Aku rasa kewujudan aku macam memporak perandakan kehidupan cinta dia je. Adakah aku selalu macam tu? Aku akan terlalu berhati-hati dengan siapa kawan baik aku berkawan. Aku akan tanya details. Seolah-olah aku yang akan nikahkan diorang. Seolah-olah diorang akan pakai duit aku time kawin nanti. Which is will lead my friends get annoyed. Bukan sengaja. Tapi mungkin dah sifat aku macam tu. Begitu juga aku treat adik-adik aku nyer BF n GF. Yeah, I know. Kawan-kawan ku bukan adik-adikku. Tapi aku sangat takut diorang akan terluka.
Paling aku ingati, bila aku kawan aku mula berkawan baik dengan sesorang yang tersangatla caringnya.. sangat heaven. Tapi aku keep questioning kenapa dia tak nak bgtau umur, dahla duk umah anak Yatim, selalu off HP. Dalam kepala aku dah ada rasa negative pada lelaki tu. But then my other friends said, aku mungkin jeles kot coz pakwe aku tak macam tu. Ntah. Bukan. Aku tak kesah,aku bahagia bila kawan aku bahagia. Tapi akhirnya, lelaki itu suami orang. That’s hurt to hurt. And its also hurting me.
Dan lately, she’s in love again. I meet that guy. Not bad la. As long as she ok with him, I’m happy with that. And suddenly, something that hurts me happened. I asked my friend to have overnight at my house at KL. And she said ok. But suddenly, her BF wants to follow her to her kampung which is make impossible to have overnight with me. And she agreed, and she left me behind. And tell me, how could I react? Hurt? More than that. In fact, I don’t mind if she can’t sleep at my home bcoz her family. But, bcoz of her BF? That’s hurt. Totally. Until now. Just realize, it’s the starting of our friendship ending. Its grow slowly. Pretty awesome, huh? How a man that she just know about 1 year can beat me, a friend that she know since 13 years old. That what we call friendship. Until know, I still don’t have courage to talk to her.
Buat masa sekarang, aku dah malas nak ambik tahu pasal BF kawan2 aku. Kamu mahu menangis kerana kecewa,menangisla. Aku dah tak mahu peduli. Tapi aku tahu, aku akan peduli juga. Kamu kawan aku. Aku kenal dari kecik. Aku tak mahu kamu disakiti. Kamu baik. Aku takut kamu digula-gulakan oleh lelaki. Aku takut kamu dipermainkan.
Wahai sahabat, tolonglah berfikir untuk diri kamu. Buatlah keputusan kerana kamu memang mahu kan itu, doa menunjukkan kamu mahu itu, diri kamu sudah bersedia untuk itu.. Bukan kerana takut BF kamu bunuh diri. Mahu bunuh diri,biarkan. Dia lelaki. Hanya pengecut akan buat ugutan terhadap hubungan cinta mereka. Tapi jika memang cita-cita kamu mahu bersama dengan lelaki yang suka buat ugutan a.k.a pengecut, teruskanlah. Lelaki itu akan terusan guna ugutan sebagai benteng. Dan tika itu, hadaplah lelaki itu sepuasnya. Jangan kamu hadap aku. Aku sedih diketepikan.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin