Thursday, October 15, 2009

Tsunami at Huaende


baru juga menonton Tsunami at Huaende.
its focus to 5 life.

**************************
man shik dan kekasih yang tanpa pengetahuannya bahawa ayahnya terbunuh di laut kerna arahan Man Shik untuk menangkap ikan di laut bergelora. Man Shik diminta menjaga kekasihdan akhirnya mereka bercinta.

**************************
Ibu Man-shik yang tidak suka kan kekasih kerana dikatakan mencuri pelanggan ibu Man shik.

***************************
Kawan Man Shik yang gila-gila (sangat gila) yang diminta oleh ibunya pergi temuduga kerja dan berhajat membelikan kasut untukknya. Dia bermatian tidak mahu ke temuduga.

*****************************
Geologist yang meramalkan akan berlaku Mega Tsunami berjumpa kembali dengan bekas isteri bersama anak perempuan mereka yang tidak mengenali dia sebagai ayah.

*********************************
Pekerja di tempat geologist yang bekerja sebagai life saver, yang ‘terperangkap’ dengan seorang perempuan ‘gila + agresif’ ketika operasi menyelamtkannya. Akhirnya mereka jatuh cinta.
*************************************
Ceritanya dua jam sahaja, tapi kita boleh tengok overall 5 kehidupan itu. Yang akhirnya musnah kerana Tsunami.
Mungkin effectnya tidak sehebat cerita Hollywood, tapi perasaan yang dibawa sejak dari mula, lawak, bahagia, sedih, happy akhirnya dikambus dengan insiden Tsunami tersebut. Kita boleh rasa berderau darah bila tengok laut yang tiba-tiba surut,ditarik ke dasar dan menghempas ke darat dengan ganasnya.
Dan akhirnya aku dan Marissa yang mulanya tidak henti-henti gelak dengan berbagai insiden di awal filem, akhirnya mengalirkan air mata. Bukan kami sahaja, satu panggung terdiam.

1 comment:

ankowada said...

cerite ni mmg best!
sgt suke Lee Min Gi!!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin