Saturday, June 13, 2009

so sleepy


minggu-minggu yang memenatkan. bila dah tiba time training, its damn tiring.

before training:
two weeks bertungkus lumus menyiapkan content training material. not easy maa. try to produce the friendly training material need a lot of work and effort. then, get approval, comment, amend,comment lagi, amend lagi and sign off. printing. binding. for 3++ pax. aduii. moc trial. pc checking.

during training:
jadi cikgu. train the pax. kena tembak ngan soklan yang power. muka kat depan dah merah2. tahan. cakap je apa yang patut. yang penting confident. kena mahir system. tekan sana. login sini. keyed in entry.tadaa. show the reports. ask them to make few exercise. cikgu, pc saya hang. damn. cikgu, system error.haish. 3 weeks hadap benda ni. bukan continous, ada session. tapi kena dengar jugak apa student komen, dapat back up answer siap-siap.

habis training semnanjung, fly to Sabah n Sarawak Branch. ok, boleh rest. balik KL.phewww.

flying squad:
rehat tak sampai seminggu, jaga region plak. 2 week, 3 week? dunno yet. ala, jangala lama sangat. ada gak kena puasa kat tempat orang. sensorang lak tu.

balik KL:
Release 2 menunggu.manual documentation for Deposit menunggu. projek ngan TH menunggu. Deceased policy menunggu.


sosial life:
tiap minggu ada majlis, kawan bertunang, kawan kawin.attend je la selagi mampu.

list semua kerja bukan membuatkan aku lagi teratur, its make me sleepy. huaaarrghh! nak balik jerantut, borak ngan mak sambil makan gulai tempoyak ikan patin.

p/s: as my close friend said: anys, kalau pikir kerja, sampai bila tak habis. errmm..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin