Thursday, May 28, 2009

serious

penatnya this week. totally mcm org gile. rasa macam dah tak kenal hari. sampai bos tanya minute meeting aku blh jawab, bz la bos. hahaha. padahal PMD dah nak dekat ni. serious. kerja byk gle. tak boleh fikir nak tulih apa kat blog. adoi.

Sunday, May 24, 2009

finally


Finally, aku berjaya mengabiskan 25 CD Boys Over Flower, kul 3.15 pagi. ok, gigih tak aku? memang aku gigih sebab nak tahu ending nya. Geum Jan Di dengan Ji Hoon or Gu Jun Pyo? lega. dan au boleh tidor dengan senyuman. senyum macam Gun Jun Pyo dan Geum Jan Di.

Thursday, May 21, 2009

Wonder woman ops! Wonder Girls

video

Anh nyang ha sa yo, ahjussi! – hahahaha…(ah jussi for pakcik, ok?)


I wonder if any of you know about WONDER GIRLS, a feminine group from Korea. They hot with song title SO HOT and NOBODY. New information, even Perez Hilton put theirs MV of NOBODY kat blog. Herm.. cekidau their MV here http://www.youtube.com/watch?v=YpcxPS-JWv0.. then you know why Perez Hilton do that, arasso??

p/s: wada, since u duk Korea kan, do you them?? They’re cute, rite? Yeh.. kuh-pi chu se yo?

i hate Susan Mayer


Ok, I admit, I hate Susan Mayer in Desperate Housewives. She’s annoying. Totally annoying. If I were at Catherine’s place, I’ll gave her flying kick..hai yak!!
Oh God, she’s worst. Busy body, selalu sangat menuduh benda and mengumpat kat kawan-kawan atas satu benda/perkara yang tak pasti.
Paling tahap benci naik mendadak last Tuesday (19/5) nyer series. She forced Mike to take care of their MJ, even Mike got a job to do. Then, Mike minta Catherine jaga. Of course, Catherine will pampered him with great food. Then Susan pisses off. Don’t know why. For me, if Catherine can help them, care of MJ, so why not, rite? Paling bengang, She just prepared sandwich butter to MJ for lunch. WTH? bila MJ minta Panini, she said, I don’t know. Hello, American Food is so easy to prepared lorr. Suh masak gulai lemak cili padi ayam, baru tahu. Then Mj pergi rumah Catherine jus for eat. Apa lagi, marah la si Susan tu. She said that Catherine is very cunning, try to steal her son. I think la kan, she’s jealous of Catherine n Mike. So annoying!

p/s: I love Bree a lot. She’s amazing. Even she’s sometimes lacking in terms f communication. I adore Gaby during her hard times. i like edi's body, mantap! How about you, readers? bagila komen sket, if u watch DH.. takan baca je kot.. huhu

Tuesday, May 19, 2009

Boys Over Flower (again)




Boys Over Flower (oh my God, this entry again??) lagi.. and lagi (sampai aku habis tengok citer ni la).. o, smalam bukak cd 5, tetiba aku nangis tengok adengan tu.. naper? Sebab that girl kena fitnah, then kena buli. Tahap buli gile macam gaban. Sian sangat. Pastu datang Gun Jun Pyo selamatkan dia. Paling tak tahan dalam that girl tengah sakit pon, sempat lagi dia kata, ‘itu bukan saya’ banyak2 kali. Lagi la berderai air mata aku. Huhuhu.

Sunday, May 17, 2009

Boys Over Flower


my Korean drama addicted is back! skang tengah layan Boys Over Flower.. baru lepas episod 1 and i'm totally hang up to it.. biasa kalau episod 1 dah lekat, alamatnya payahla nak lepas.. hehehe..

Maxis Broadband yang macam grrrrrr..

p/s: sila perhatikan rate: 0 bps!
Maxis Broadband memang macam sial. Aku ingatkan selepas penggunaan selama 5 bulan, tahap coverage nya makin elok, tapi makin macam celaka. Macam sial. Memang tak menahan langsung la Maxis ni. Dah la mahal. Bila kita ambik mahal, ingatkan servis baik la. Tapi hampeh. Dahla dalam opis tak boleh guna, line slow nak mampus. Bila aku tanya Maxis service centre kat Maju Junction, diorang cakap, ‘kat opis memang line tak elok, bangunan dinding tebal, tak cukup coverage. Kat umah ok, sebab dinding tak tebal macam bangunan opis’. WTH? Aku buat video call 3G kat opis elok je. Dah la tu kat umah pon sama. Macam hari, terhegeh-hegeh macam siput babi. Aku nak check sape juara AF 7 pon sangkut. Moral of the story, jangan pakai Maxis Broadband. Sebab macam sial. Nanti duit korang membazir tahap cipan. Macam aku.

Thursday, May 14, 2009

Perfect May for her


Nama dia Puan Hasnah binti Abu Bakar, dilahirkan di Kampung Bharu, Jerantut Pahang pada 10 nov 1959, pada thun ni berumur 50 tahun. Puan Hasnah bekerja dengan Kerajaan. jadi, Selamat Hari Pekerja buat beliau. beliau bekerja sebagai Guru Tadika Kemasa, sejak berumur 20 tahun lagi. jadi, Selamat Hari Guru buat Puan Hasnah.

Puan Hasnah adalah ibu kepada 3 orang anak gadis yang cun dan juga seorang anak lelaki yang.. errrr.. perasan hensem, tapi comel la jugak.. jadi, Selamat Hari Ibu buat Puan Hasnah.

nah, lengkap satu bulan Mei untuk Puan Hasnah. dialah Pekerja, dialah Pendidik dan yang penting, dialah Ibu kepada aku dan jugak adik-adik ku..

tiada sambutan Hari Ibu buat emak tahun ini, hanya ucapan menjengah emak pada pagi ahad lalu. herm. nanti kita celebrate ya emak. mak ni, semua hari special dia minta hadiah.. huhuhu.. anniversary mak n engku yang ke 26 pon minta hadiah.. huhu. besday mesti la kan.. okla, nanti along buat semua secara pukal ya..

than emak for being such a wonderfulmom, such a great best friends, such an expert chef.. i'll make u such a awesome mom in law n super grand mom soon ya.. hahaha.. wait ha..

Sunday, May 10, 2009

Tips bergembira secara murah - Part 2


….. dan adakalanya PERCUMA!


4. Buku
Suka membaca buku, novel dan komik?? Aku pun suka.. kadang-kadang habis duit hanya kerna nak melayan Cosmopolitan, Gempak, Utopia, Hype and Novel karya Noor Suraya, Ramlee Awang Mursyid dan lain-lain. Sekarang dah ada duit skit, boleh la melanggan.
Kalau u all nak baca buku secara murah, u all boleh la sewa novel kat kedai yang ada menyediakan perkhidmatan ni. Biasanya kita kena bayar harga full buku tersebut, misalnya RM20. Bila kita pulang dalam tempoh, biasanya sebulan atau dua bulan, duit kita akan dipulangkan dlam amaun RM18. Means, kita di charge rm2 untuk sewaan la. So, duit yang kita dapat tu, boleh la dibuat untuk menyewa buku lain. Buku-buku lama akan diberi harga yang lebih murah. So, jika kita berminat dengan buku tersebut, u can just keep it! Kat The Mall ada satu kedai yang menawarkan perkhidmatan ni, tak silap, tingkat 3, area food court.. Begitu juga dengan Plaza Alam Sentral, Shah Alam.
Nak baca buku free?? Lepak je kat MPH atau Kinokuniya kalau ada masa. Minta mereka unwrapped buku, then bacalah for free.. senangkan?

5. internet percuma
Okey, sekarang dah banyak tempat yang menawarkan public wifi. So senangla kita nak berinternet dan sennatiasa berhubung dengan dunia siber. Tapi biasa semuanya terhad. Kat Jusco Wangsa Maju, mereka sudah limitkan penggunaan wifi sampai pukul 6 sahaja sebab terlalu ramai orang menyebabkan kesesakan di food Court. Maybe mereka boleh alih tempat lepak free Wifi tersebut. KFC, Starbuck, Pizza Hut sekarang semuanya dah ada free Wifi. Tapi, janganlah duk dalam sana tanpa membuat sebarang pembelian. Itu over namanya!

6. travel
Aku suka travel, berjalan-jalan melihat tempat baru. Banyak tempatyang tak memerlukan belanja yang besar. Sebagai contoh, macam one day trip aku ke Langkawi hari tu. Banyak sangat yang kami dah savings, dari segi cost hotel dan makanan. Dari yang kami mampu save, kami jolikan dengan shopping. Happening! Yang penting jangan lupa bekal makanan dan air, air, air. Sebab tu yang menyebabkan belanja jadi naik mendadak. Cuba cari the best travel agent through blog. Hei, tak guna ada blog kalau tak reti guna kan?
Sometimes, tak perlu pergi jauh. Bawak anak-anak dan keluarga atau kawan2 explore Bukit Cerakah/ Taman Pertanian Cahaya Seri Alam. Banyak yang boleh dihabiskan satu hari disitu dengan bayaran sebanayak rm3 per person. Sewa basikal, dan round ke tempat-tempat yang menarik seperti Taman Arnab, taman Ikan, Rumah Empat Musim, taman haiwan, taman cendawan, tasik, menara dan banyak lagi. Erm, boleh check entry aku yang lepas2..

aku dan best buddies di Bukit Tinggi..sehari sahaja, macam2 boleh buat. murah plak tu.. huhu

Thursday, May 7, 2009

movie marathon

Smalam dengan passion nya aku ambil cuti separuh hari for the sake of muvies. Gila tak? Hahaha. Sebenarnya memang dah lama plan untuk tengok Wolverine dan Fast n furious 4 serentak. Mulanya nak tengok this Sunday, tapi dah habis tayangan. So, Semalam (rabu), aku buat marathon untuk dua2 filem favourite aku tu. Noha said, don’t watch Fast n Furious, better watch The Uninvited. Aisey. Aku ni peminat Van Diesel, aku tak kira. Nak tengok gak, even ramai yang bagi komen negative. Lagipun The Uninvited tak pernha masuk senarai aku. Huhhu
My review:



Fast and Furious 4.
Dimulakan dengan awal kehidupan Dom dan Letty (his awek), Han, and other friends yang kerjanya merompak minyak yang sedang bergerak. Okey, part sini memang best. Sebab yang buat kerjanya perempuan. Lelaki drive secara mengundur. Gila jugak. Tapi best. Then, diorang separate sebab polis cari Dom. Dom bawak diri, tapi dapat call dari adik dia Mia yang Letty dibunuh. Dia balik untuk funeral, tapi dari jauh. Brian o Conner dah masuk FBI semula. Dom try find out sape yang bunuh Letty. Letty menjadi driver untuk Barga, si unknown boss, yang banyak kes, yang paling dikehendaki. Untuk cari pembunuh, Dom kena masuk sebagai driver Barga. So, ada drive competition. Yang best, diorang berlumba tanpa track, tanpa ada org awasi jalan, tak tahu jalan, semuanya based on GPS yang diberikan. Brian pun join juga, tapi dikalahkan oleh Dom. But Brian manage to get in guna taktik kotor FBI. Haha. Lawak juga, but then fikir2 balik, macam itu lah realitinya. Well, Dom dah tahu saper yang bunuh Letty. In fact, semuanya yang jadi driver penghantar barang untuk Barga akan dibunuh selepas tiba hantar barang. Tapi yang bestnya masa diorang cuba cross sempadan AS- Mexico, perghhh, siap masuk terowong sempit. Memang dasyat gak.
Overall bagi aku, citer ni memang best. Aksi2 drive mamang best. Tiba2 terbayang, nak buat macam tu gak bley?? Hiii…


X-Men Origins - Wolverine
Mengisahkan bagaimana Logan end up jadi Wolverine. Rupanya abang Logan juga mempunyai kuasa sama macam dia. Boleh dikaakan kuasa binatang kot. Sebab Victor macam beruang. Kukunya boleh memanjang. Ada ramai juga yang mutan macam diorang, dikumpulkan menjadi army kononya untuk kesejahteraan rakyat, padahal jadi balaci untuk kumpul mutan lain. Mutan lain itu diambil kuasanya untuk dimasukkan dalam satu badan yang mana menjadi senjata utama. Itu basic cerita la. Cerita ni agak syahdu juga sebab Logan kehilangan aweknya. Aweknya mati. Tapi sebenarnya tak mati pun. Semuanya hanya sebuah konspirasi. Kesian Logan.tertipu. sebab ingatkan awek dia dah matila, dia setuju buat eksperimen yang menyebabkan badanya sekeras besi, kukunya ajdi bilah pisau. Tapi naper ntah, kadang2 aku menguap tengok citer ni. Mungkin time line dia straight, takde twist kot.

Tuesday, May 5, 2009

Tips bergembira secara murah - Part 1

….. dan adakalanya PERCUMA!

1. Menonton wayang.
Pasti ramai yang suka tengok movie kan? lagi best kalau percuma. Aku pun macam tu juga. Mari aku ajar bagaimana untuk dpat tengok mvie percuma.

  • Minat komik? Utopia, Gempak dan Hype? Dalam komik-komik ni emmang diroang akan ada bagi banyak kupon tengok movie free. Tapi kena sms la untuk dpatkan tempat. Lagi best, pastikan bila kuar je keluaran terbaru, usha2 la kat kedai.. sms dulu, dah dapat sms untuk movie, belila komik tu. Sebab kena bawak kupon tu. Kalau takder free kupon pon, cuba sertai mana-mana peraduan dalam komik2 tu.. atleast dapat pas masuk percuma. Senang kan?


  • Magazine Cosmopolitan pun banyak gak event tengok movie percuma. Tapi biasanya limited. Dan jarang la bila dah menang sekali, akan di beri lagi sekali untuk menang. Peluang limitid!

  • Pancaindera atau Bpop pun kadang-kadang ada bagi kupon tengok movie. First come first serve la kena berrebut sebab tempat terhad tapi paper berjuta di pasaran!

2. Berlibur
Kalau nak pergi Sunway Lagoon atau Wet World Shah Alam, agak mahal kan? kena kuar duit sampai rm50 seorang.. tak kira kawan2 lagi. So pergola berlibur di waterfall. Malaysia ni banyak waterfall yang cambest gle. Aku senaraikan yang kat area KL dan Selangor je la ek. kalau pergi ngan kengkawan, kongsi la duit minyak dan makanan.. baru tak rasa berat sangat kena bayar..


  • Ulu Yam- port sejak aku dan kengkawan belajr uia. Sejak aku dapt lessen keter. Tempatnya best tak banyak terjejas dek pembangunan lagi. Lagi atas lagi best. Lagi awal datang, lagi masyuk sebb dapat port best.


  • Sungai Gabai- kami plan nak pergi this week. Tengok pics macam menarik. Nanti aku citer lagi.

  • Sungai Chongkak

  • Sungai Tekala

    note: Yang aku tahu, banyak lagi port yang menarik.. nanti aku update lagi.

3. taman tema
Taman tema macam genting dan sunway lagoon memang mahal. Di akui. Lagi mahal time peak holiday dan weekend. So, apa kata take leave masa weekday, and pergi bermain di Genting? Murah berbanding holiday atau weekend. Ambik package, main outsoor, bus dan skyway pergi balik.. murah siot. Berbaloi. Dahla weekday tak ramai orang, boleh main sampai berpulh2 kali sampai lebam.. haha.. pastikan tiket dibeli sebelum pukul 12.30tgahri. kalau tak,kena beli asing2.. mahal la plak! Tips hot: pastikan bawa bekal sendiri sebabkat sana mahal sangat, bisa mengosongkan poket kamu! Bawak air mineral sendiri, and maybe sandwich. Letak dalam backpack, tak la sarat sangat.



....................bersambung part 2 (penat la tulis banyak2)

kenduri Tomok


Demam OIAM dah berakhir. Begitu juga dengan ‘kesengsaraan’ seorang ibu yang mendengar anaknya dikritik dan dikecam hebat.. debaran dan tangisan di malam penentu akhirnya bertukar kegembiraan dan kesyukuran yang teramat oleh Tomok dan ibu dan sedara mara dan peminat (banyaknya dan..)..
Aku tak tengok pon OIAM, adalah tukar2 siaran kejap, almaklumlah masa tu cuti, so duk umah Pahang yang ada astro. Apa lagi, jari jemari aku dan adik2 yang lain ligat je menukar channel. OIAM bukanlah ‘in’ sangat kat umah aku ni.. sumenyer prefer AF sebab itu yang terdahulu bertakhta di Astro dan di hati..
Ok, apa-apa pun, tahniah buat Tomok.. ada yang tanya aku, adakah aku akan kembali meminati Tomok sepertimana aku oernah jadi kipas susah mati dia dulu?? Oh Tidak. Bukan apa. Dah cukupla aku meminati artis2 ni.. cukupla sekadar tak membenci. Untuk kembali jadi die hard fan, tidak la.. rasa macam dah tua untuk itu semua.. tapi untuk Siti, sentiasa Kipas Susah Mati dia.. hahaha..
p/s: pagi tadi kak Siti a.k.a mak Tomok buat makan-makan sempena kemenangan anak dia.. serinya muka kak Siti macam dapat menantu.. thanx kak Siti ek..
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin