Sunday, March 15, 2009

Samsuung F480



Introduction / Preview : Samsung F480
Samsung F480 is a triband phone with HSDPA 7.2 Mbps support.It has a 2.8" touchscreen QVGA display , an impressive camera with 5 Megapixel , image and video stabilizer , autofocus and power LED flash.Slow motion and video editing capability are also onboard.FM Radio with RDS and audio/video multiple format support are also included.As a final touch to this stylish promising performer ,a slim body with a thickness of 11.5mm and impressive user interface with touchscreen navigation is an added bonus for enthusiasts.This made Samsung F480 is the slimmest feature-packed gadgets , without a doubtKey features :


Triband , with 7.2Mbps HSDPA support
5 Megapixel camera with autofocus , power LED Flash , image and video stabilizer
Slow motion and video editing capability
Audio/video multiple format support
FM Radio with RDS
Video messaging , mobile tracker and mobile blogging application onboard
2.8" touchscreen QVGA support

setelah berkira-kira dan membuat buku ledger, aku decide untuk rembat HP ni.. this HP lebih macam iPhone, sungguh friendly touch.. dengan camera 5mp, face detection, anti shake, smile detection, aku suka sunguh amek gambar.. oh, aku suka function lock/privacy untuk setiap folder, memang masyuk la.. media player sounds good. oh, dan skrin nye.. memang puas hati gila. dan skang bila aku tgk skrin Sony E, mak aiii keciknya skrin.. huhuuhu.. gambar yang diamek memang cantik.. berkenaan dengan harga, kat pasaran skang harnya rm1799 (ori, bukan recon). tapi h5-8mac hari tu, kat Setapak Platinum Walk ada wat HP fair.. so, dapat diskaun giler2 punya.. aku dapat this phone pada harga rm1350 +rm20 untuk 4g.. oraitla kan?? HP lama aku telah dirembat oleh adik aku.. huhu, hei, along nak balik hp tu!

yang tak berapa best @ aku yang tak berapa reti sebenarnya:

1. kenapa la aku tak leh rotate pics n save untuk dpt wall paper menegak atau melintang? kenapa?? kenapa Sony E boleh?

2. kenapa aku tak leh mark several/ bebanyak untuk send via bluetooth, sedangkan Sony E boleh? kenapa??

3. kenapa ada sesetengah pics yang aku dah transfer ke PC, aku tengok ada yang jadi berbalam?? kenapa dan mengapa?

p/s: kamu yang membaca, reti pasal hp ni tak?? ajar gue mahu??

2 comments:

maiza mza said...

lepas main samsung neh, henpon aku bunyik meseg..apesal rs kecik gler screen sony neh..hampeh ko nis.Hati aku dah meronta dah..

Vi0LettE^NateLia said...

AnySs..yu review my Latest Hp.aku da gne from Last yer..Pink Tocco~
Ori n not Reckon...

ape yg beSt pasal fon ni...?

1.First Thing First..kaler Pink nyer..Cantek~sbb tuh aku tros grab.
2.Smart Phone..so , tak complicated cm Windows sume tuh..
3.Screnn beSar beb.3G puaS giler..hehe
4.SmS ing..senang.memula aku risau gak, sbb touch screen kan.da la aku ske men fon mase driving..
5.5mpxl camera.tp ko kena tau cane nak setting.cam night mode ka, flash ka..Resolution die beso..Okla..utk phone Camera kan.wut du yu expect?hehe..
6.eh anySs..bley mark/unmarked laa kalo nak send via bluetooth..
7.ape lg yerk..em..it also comes with a leather battery lid that also covers the front of the phone..refer to http://www.unwiredview.com/2008/07/21/samsung-f480-review/
8.haa..lg satu yang aku ske..fon nie ade AutoReject Call/List..So, number2 yg agak2 menyakitkan hati utk dilayan..sume aku masukkan dalam list nie..n bile dorg call, automatically rejected tanpa dapat dikesan/prasan.hehe..
9.Navigate with GPS..?no...so, tak bape best laa utk org2 cam aku yg slalu nak diScover jalan baru n dekat.haha..n yg slalu sesat gak ni...
10.WiFi..? pon tade...

So far..aku sangat berpuas ati dgn sume function/features/software yg ade kat fon nie..so, ape tunggu lagi babe..Marilaa kita berjemaah pakai fon nie..hehe..

x0x0 NateLia

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin