Monday, March 30, 2009

Tragedi Bukit Tabuh


The bodies of Dr Haliza Mohd Shafiee and Dr Amin Tai Abdullah @ Tai Yen Ming being taken to a helicopter at Bukit Tabuh near Taman Melawati, Ampang, yesterday. — Pictures by Abdullah Yusof


KUALA LUMPUR: The bodies of two doctors missing since Wednesday were found yesterday in a ravine near the Klang Gates in Ulu Ampang.
Dr Haliza Mohd Shafiee, 53, and Dr Amin Tai Abdullah @ Tai Yen Ming, 57, were believed to have slipped and fallen into the ravine while jungle trekking at a popular spot in Bukit Tabuh near Taman Melawati, Ampang.Their bodies were spotted by the pilots of a police helicopter at 2.15pm in a search operation launched in the area after a car belonging to one of the doctors was found near Bukit Melawati.The pilots radioed the general location of the bodies. Police, using tracker dogs, found them later.
Dr Haliza's body was brought out of the ravine first at 3.30pm while Dr Amin's body was retrieved 15 minutes later.Both bodies were badly decomposed and were sent to the Kuala Lumpur Hospital for a post-mortem.Dr Haliza, a paediatrician, and Dr Amin, a paediatric surgeon, both employed at the Ampang Puteri Medical Centre, had been reported missing by their families on Wednesday. Closed-circuit television camera recordings showed that they left the medical centre at 11.30am on Wednesday in Dr Haliza's Nissan Latio.Selangor police chief Datuk Khalid Abu Bakar said the Latio was found at 6am yesterday. It is believed police had tracked the vehicle through its global positioning system device.Khalid said a guard at the Klang Gates dam had reported seeing the duo trekking in the area, something they apparently did quite often."They were reportedly close and both liked to go jungle trekking." The families of both doctors declined to speak to reporters. Ampang police chief Assistant Commissioner Abdul Jalil Hassan said the deaths of the two doctors had been classified as sudden death and police did not suspect foul play.


nota kaki:

Takziah buat keluarga dr Haliza dan Dr Amin. smeoga roh mereka dicucuri rahmat. aku terpanggil untuk berblog pasal ni sebab aku pernah panjat Bukit Tabuh bulan 1 lepas. di akui, kawasan nya agak curam. instead of mendaki, kami terpaksa memanjat bukit Tabuh tu. keadaan denai agak bahaya sebab sangat-sangat curam. hanya ada pita keselamatan merah putih untuk memaklumkan pendaki, kawasan agak bahaya. banyak kali jugak kami terpaksa berhenti sebab penat memanjat bukit tersebut. tapi penat lelah kami berhasil, sebab permandangan di atas sangat cantik. mungkin pihak berwajib patut mengambil tindakan untuk mengetatkan undang-undang seperti melapor diri sebelum dan selepas pendakian, setiap kumpulan haruslah ada guide yang tahu setiap jalan, sebab jalan naik dna turun lain sebenarnya. kalau salah turun, boleh mengakibatkan kita tergelincir dan jatuh.


Sunday, March 29, 2009

OST Confessions of a Shopaholic




dah tengok cerita Confessions of a Shopaholic?? best kan? sangat kelakar dan terkena batang hidung sendiri. for those yang kaki shopping, and suka swipe, u have to watch this movie. for lesson. ya, aku tak nak di kejar debt collector sampai kena buat list alasan yang telah di beri. its make ur life difficult in your future. sukanya tengok Rebecca Bloomwood, Girl in the Green Scarf yang menasihati tentang kewangan, tapi dia sendri berhutang USD16k.. and yes, the hero, Luke Brandon, he's so cute with the British slang.. God, punyalah geram, sampai aku cubit2 myza demi menyatakan, ' comelnya dia!!!'.. paling kelakar time diorang dance.. Rebecca wat dance yang 'oh, tolonglah, malu la wei'.. and the cute Luke pun wat muka 'what she's trying to do?'. hehehe... well, suka soundtrack movie ni? aku senaraikan OST Confessions of a Shopaholic.


1. Girls Just Wanna Have Fun - Greg Laswell

02. Fashion - Lady Gaga

03. Uncontrollable - Adrienne Bailon

04. Calling You - Kate Deluna

05. Don't Forget Me - Macy Gray

06. Blue Jeans - Jesse James

07. Again - Natasha Bedingfield

08. Stuck with Each Other - Akon, Shontelle

09. Bad Girl - Pussycat Dolls

10. Big Spender - Adrienne Bailon

11. Takes Time to Love - Trey Songz

12. Unstoppable - Kat DeLuna

13. Shopaholic Suite - James Newton Howard

14. Accessory - Jordyn Taylor


oh, kat sini aku bagi link untuk download all this ost.. tak perlu bayar, percuma sahaja.



Friday, March 27, 2009

kata orang.. menyakitkan hati

kenapala aku tak boleh berpakaian seperti mana kehendak aku tanpa ada orang dok suka mengomen?? orang lain pakai, and worst, tapi orang tak kesah. kenapa aku di kesahkan. orang lain tu lagila, dah berkawin, beranak pinak, bila dress up sket, and sometimes over pon orang tak kesah. aku?
kadang-kadang penat la dengan orang-orang ni. takkan aku nak berpakaian macam orang dah umur 40 an. pakaian mencermikan attitude. attitude mencerminkan 'what you are'. used to be, aku adalah orang yang berpakaian mencerminkan attitude. now, aku 'kena' berpakaian based on apa orang kata.
pakai kemeja, orang kata, 'anis, seksi'. orang lain tak pula di komen.
pakai tudung naik sikit, 'anis, seksi'.
akhirnya, aku selesa pakai baju kurung. tapi masih kata, 'anis, dah lama tak pakai seluar'. damn. (nuha, myza, nak duk opis korang, boleh pakai apa sahaja!)
dan aku paling benci ngan orang yang tak rapat ngan aku, komen sesuka hati pada aku.
'naper makin berisi ni?' hello, ko yang makin besar bontot aku tak tegur pon. duit aku, aku punya pasal la. bukan ko bayar food aku. dalam hati je la.
'eiii, suka pegang anis, berisi sedap je'(sambil picit2 lengan gebu aku). eh, aku tak suka di pegang2 la. aku bukan teddy bear. nak teddy bear, beli sendiri la. main sesuka sedap rasa je pegang2 aku. kalau aku pegang2 ko, suka?

Tuesday, March 24, 2009

Read for your knowledge!


buku untuk di baca.. kali ni tak sangka ada buku omputih masuk senarai. mungkin sebab rasa dah lama sangat tak mengasah penguasaan bahasa inggeris aku. jadi, kenala baca buku berbahasa inggeris. mungkin take time untuk di habiskan. mungkin agak lama sampai giliran 'dia'...


baru habis di baca- Mantera Hitam; penulis Serunai Faqir terbitan Alaf21.

sedang dibaca dan masih kusyuk- Mikhail: Ramlee Awang Mursyid terbitan Alaf 21.

giliran seterusnya- mungkin Cinta kau dan aku; sebab dah lama skip buku cinta.. semuanya Fiksyen dan thriller..

Sunday, March 15, 2009

Samsuung F480



Introduction / Preview : Samsung F480
Samsung F480 is a triband phone with HSDPA 7.2 Mbps support.It has a 2.8" touchscreen QVGA display , an impressive camera with 5 Megapixel , image and video stabilizer , autofocus and power LED flash.Slow motion and video editing capability are also onboard.FM Radio with RDS and audio/video multiple format support are also included.As a final touch to this stylish promising performer ,a slim body with a thickness of 11.5mm and impressive user interface with touchscreen navigation is an added bonus for enthusiasts.This made Samsung F480 is the slimmest feature-packed gadgets , without a doubtKey features :


Triband , with 7.2Mbps HSDPA support
5 Megapixel camera with autofocus , power LED Flash , image and video stabilizer
Slow motion and video editing capability
Audio/video multiple format support
FM Radio with RDS
Video messaging , mobile tracker and mobile blogging application onboard
2.8" touchscreen QVGA support

setelah berkira-kira dan membuat buku ledger, aku decide untuk rembat HP ni.. this HP lebih macam iPhone, sungguh friendly touch.. dengan camera 5mp, face detection, anti shake, smile detection, aku suka sunguh amek gambar.. oh, aku suka function lock/privacy untuk setiap folder, memang masyuk la.. media player sounds good. oh, dan skrin nye.. memang puas hati gila. dan skang bila aku tgk skrin Sony E, mak aiii keciknya skrin.. huhuuhu.. gambar yang diamek memang cantik.. berkenaan dengan harga, kat pasaran skang harnya rm1799 (ori, bukan recon). tapi h5-8mac hari tu, kat Setapak Platinum Walk ada wat HP fair.. so, dapat diskaun giler2 punya.. aku dapat this phone pada harga rm1350 +rm20 untuk 4g.. oraitla kan?? HP lama aku telah dirembat oleh adik aku.. huhu, hei, along nak balik hp tu!

yang tak berapa best @ aku yang tak berapa reti sebenarnya:

1. kenapa la aku tak leh rotate pics n save untuk dpt wall paper menegak atau melintang? kenapa?? kenapa Sony E boleh?

2. kenapa aku tak leh mark several/ bebanyak untuk send via bluetooth, sedangkan Sony E boleh? kenapa??

3. kenapa ada sesetengah pics yang aku dah transfer ke PC, aku tengok ada yang jadi berbalam?? kenapa dan mengapa?

p/s: kamu yang membaca, reti pasal hp ni tak?? ajar gue mahu??

Jom pegi Labis!

Kami sudah mahu pulang! pakcik tolong amekkan gambar kami boleh??? pakcik rox la!! hahaha..
Thanx Mar sebab penuhi hasrat kami... syahdu sioot lagu ko! terharu lak. padan muka abang kugiran tu, ingat Mar tak bley bawak lagu Ruang Rindu by Letto?? tengok suara la, bang!

Cubaan Nuha untuk masuk dalam gambar aku n Mar gagal. harap maaf, sila cuba di lain kali.. hehehe


Gadis 'penjual aiskrim'.. huhuhu.. saper tak dapat aiskrim lagi???!!



wah! such a nice trip to Labis, Johor with my frens; Nuha n Myza. go to Labis for Mar's bro's wedding.. hahaha... i couldnt imagine what we will do if that was Mar's wedding.. we took a whole day leave on friday for the sake of the wedding. it suppose a trip for a four of us, but Wina couldnt make it last minute. but, yet it still a fun trip and full of challenging.









Monday, March 9, 2009

saya demam!

dah lama aku tak demam seteruk ini. dan Allah uji aku demam dengan seteruknya ketika aku seharusnya have fun di Cameron Highlands sempena Family Day Opis aku. adeih.. its hurts.. dan aku masih pening mlm ni. risaunya macam mana nak ke opis esok.. takutnya pitam lagi dalam LRT. yang paliing aku cuak skang, aku mengalami headache yang sangat melampau. everytime aku tunduk atau angkat kepala atau start berjalan, aku akan dizzy. dan aku tak boleh tgk matahari atau cahaya lampu kereta, aku sangat-sangat pening dann tak boleh berdiri tegak. time drive aku tawakal jer, sebab ada adik aku dalam kereta. aduh.. naper ni ek??

Wednesday, March 4, 2009

Geng Pengembaraan Bermula : satu kali lagi!


aku sudah dua kali menonton budak botak kepala besar. anda bila lagi?? tak rugi, Insya Allah. dari kita terus buang duit tengok muvie hollywood yang lawak dan bodohnya setarag Sifu dan Tongga, baik la tengok Upin dan Ipin. lagi best. sound effect bagus. lawak yang kena dengan situasi. ya, aku akui, ada beberapa kelemahan, mungkin dari segi pergerakan tangan yang agak banyak, tapi semua muvie ada kelemahan. kan?? nak cari perfect, bikin sendiri la. Geng Pengembaraan bermula adalah salah satu contoh filem Malaysia yang boleh dibanggakan. aku tengok apda 2 mac, malam. dan hall still full. alhamdulillah.moga hasrat rm10juta tercapai. fighting!
note:
tak boleh lupa dialog ni " Ipin, ingat masa depan!!" kelakar nak mampus...

Sunday, March 1, 2009

pemandu kereta, tolonglah!


Oh pemandu2 kereta sekalian, tolongla pasang lampu ketika drive dalam hujan. Sungguh sukar untuk melihat kereta anda yang duk belakang jika tak bukak lampu. Lagila kalau kereta tu color kelabu, hitam atau silver, terus hilang disebalik kabus dan hujan.
So tolong-tolongla bukak lampu ya. Nanti accident, terlanggar kereta orang yang tak bersalah pula.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin