Sunday, January 11, 2009

untuk yang tiada hati dan perasaan terhadap GAZA



Note: entry ini mungkin buat kamu tersindir. jangan baca kalau kamu tak nak sakit hati.

dah berapa lama Gaza kena serang? rasanya dah lebih 2 minggu. apa kesan?? makin ramai orang terbunuh. makin ramai kanak-kanak meninggal. damn Israel! langsung takder perasaan. aku sunguh2 tak paham. diorang ni dah hilang perkemanusian ke? sanggup bunuh orang. tak pernha terlintas ke, kalaula yg dibunuh tu adik mereka sendiri? teruknya makhluk israel ni.

mengenai isu boikot. aku masih bertahan sampai sekarang memboikot barangan US dan Israel. alhamdulillah, aku tengok Mcd kat jusco pon da kurang orang. kalau aku ni 'jahat' aku nak jer edarkan risalah barangan yang perlu diboikot pada orang-orang yang still makan Mcd ni (ala, even dah tahu kena boikot pon buat bodo jer kan??? sebab tak rasa anak sendiri kena bunuh ngan Israel atau tak tengok TV atau tak nak amek tau hal Gaza!)

aku sungguh-sungguh bengang dengan orang yang tak nak amek tahu pasal Gaza. kenapa jadi macam ni?? kalau kamu sibuk memberi yg terbaik buat anak, kenapa kamu tak boleh berbelas ihsan pada anak-anak di Gaza??? kenapa kamu terusan mbeli barangan US?? kenapa kamu terus beli Maggi, Danone, Milo dan makan Mcd padahal, anak-anak di Palestine di bunuh menggunakan peluru yang disumbangkan oleh setiap ringgit kamu tu?? kamu bangga menyebut, jualan murah di Sogo. tapi kamu tidak sedar impak apa yang kamu buat. hello kawan, orang non Muslim pun dah boikot barangan US tau! tolongla bangkit. tolongla. janganla jadi suku sakat Israel dan US.

1 comment:

lemongrass^_^ said...

saya sukung akak!
boikot brg israel!
even dulu sy keje kt mcd,
tp skrg da x mkn kt mcd...
sbb da tau...
thanx,kak..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin