Sunday, January 18, 2009

berbasikal di Bukit Cahaya Seri Alam







Note: last week nak upload entry ni, tapi masa tu hati dan perasaan sangat2 berat dengan isu Gaza dan anak-anak Palestin. so, blog aku penuh dengan usaha mengajak orang memboikot. tapi, kena upload la jugak.. supaya korang bleh beraktiviti di weekend yang indah permai.
-------------------------------------------------------------------------------------
Sabtu lepas, kami plan nak pergi ke Taman Cahaya Seri Alam @ Bukit Cerakah @ Taman Pertanian Shah Alam. o, banyak sungguh namanya.. amek Myza, and sampai sana kul 9.30am.parking cuma rm1 pewr entry. murah kan?? while waiting Nuha, Su and kak liza, kami buat streching dulu. kang ada yang tergeliat kaki ngayuh basikal.

tiket masuk cuma rm3 perhead. sangat murah. kami decide untuk berbasikal.sebab dah lama sangat tak berbasikal, jadi teringin la.. kos berbasikal cuma rm3 untuk yang lama dan rm5 untuk baru. untuk setiap jam berikut, rm1 sahaja.. prghhhh, awal2 dah kejang kaki sebab kena panjat bukit guna basikal.. sakit siott kaki. myza plak asyik ketinggalan jer. but then, kami dah ok. dah boleh catch up. dalam ni, ada banyak gila tempat menarik yang boleh kita pergi:


1. taman arnab

2. kolam ikan

3. kampung idaman - ada rumah setiap negeri.o, u all boleh nginap kat sini yerr

4. rumah empt musim rm 3 perhead- time kami datang, rumah salji.. sejuk gilerrrr

5.tasik yang sangat luas...

6. menara 4 tingkat

7. taman cendawan - o, kat sini cuma ada cendawan batu jer..maybe cendawan tak ley hidup kot

8. taman haiwan - ada rusa, genuine pig, rabbit, kakaktua yang boleh ketawa. hahaha. kelakar giler

9. sawah padi- o yang ni tak sempat pergi..

10. empangan

11. rumah budaya- yang ni lalu jer, sebab tak da sebarang occasion

12. taman orkid

13. flying fox- kena bayar rm35

14. paintball

15. taman herba

sebenarnya banyak lagi benda dalam Taman ni. tapi kami tak pergi.sebab dah penat sangat berbasikal panjat bukit.

penat berbasikal, kitorang berehat kat atas menara sambil menikmati home made muffin yg aku buat. then, makan nasi sambal udang dan telur rebus kat parking. sangat mengenyang kan. thanx nuha, sue n kak liza!

wina sampai setelah kami habis tawaf. sempatla aku suapkan dia makan tengahari. then, sian kat wina, aku dan myza temankan dia jalan-jalan dlam tu, sambil naik shuttle bus.. seronok la.. dapat pergi tempat2 yang kami tak sempat cecah dengan berbasikal...btw wina, thanx for ur ice cream treat!!

next time, insyaAllah aku akan pergi lagi untuk masuk rumah empat musim; musim bunga plak.. mesti sangat best..

1 comment:

nurmaiza said...

naper display gambar nampak gigi tuh, ko kan tahu aku alergic...bulan 2 ea g main sky adventure..sure aku tak mengah cam nek beskal tuh.grrrrrrrr..ajak wina.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin