Sunday, December 21, 2008

Cicakman 2

hari tu rabu aku brkejar sekali lagi ke KLCC untuk tengok Cicakman 2. besarharapan aku. aku tak pernah sekemauk ini untuk menonton filem lakonan Saiful Apek sebab tahu lakonan dia s***! macam ntah apa-apa. macam tak berlakon. jadi diri sendiri konon. baik tak payah jadi pelakon. grrrr.. (bosan)
since Cicakman first tu aku macam kagum giler dengan teknik CGI diorang dan tak nampak langsung Meetrofulus tu sebagai negara yang pelik. aku sangat-sangat suka. dengan ginger boys yang sangat best. so, expectations aku untuk Cicakman 2 ni agak tinggi, atleast 4 star, sma dengan yang first.
tapi sangat malang sebab awal-awal lagi aku dah down. sebab sound tak best. mula2 tu aksi lawan2, tapi bunyi sound kena tumbuk, jatuh berdebuk, kaca berderai tak dengar langsung. maybe bunyi tu ada, tapi memang tak dengar. aku wonder salah siapa, TGV or KRU???
keduanya, lakonan apek memang low class giler. ak tal tau dah macam mana nak describe lakonan dia. memang dah sedia hampeh, tapi dengan ketiadaan backup macam Yusry (mcm first), memang lakonan dia totally lost. Amani pun tak mampu nak cover lakonan apek.
yang ketiga, aku rasa sangat suka dengan Profesor Klon even dia jahat. hahahahahaaaa (ketawa macam profesor Klon).. sebab Aznil lagi menyerlah dari Apek.. derrrr. dahla ginger boys dah mati. huhuhu. ada sikit jer adengan ginger boys.. sedey.. suka ginger boys...
so kesimpulannya, aku tak suka Cicakman 2 ni. sorry to KRU.. i think they can do better

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin