Wednesday, December 31, 2008

Bukit Tinggi

Khamis lepas bersamaan 25 Disember, bersamaan Hari Krismas, aku dan geng ambil kesempatan bercuti dan berjalan ke Bukit Tinggi. tak jauh pun dari KL, dalam 40 minit jer. tu pun bawak sambil menikmati permandangan. plan nak pi awal pagi. tapi marissa, baru sahaja tiba dr Kuantan kul 12.30. so, kami ambik dia kat tol Gombak dan terus ke Bukit Tinggi. kami bayar rm10 sekepala untuk masuk ke 3 tempat. Colmar Tropical, Taman Botanical dan Japanese House. Actually, tempat dia tak banyak aktiviti yang boleh dibuat. tapi, kita boleh create aktiviti sendiri. contohnya macam kami, aktiviti bergambar, bergambar dan bergambar. yer, sampai Handphone aku dah tak muat memori. hihih. o, kami jugak try aktiviti men color plaster of paris yang bertulis LOVE. aku beli, so kami berlima dengan 'kreatif' nya men color.. o, bagi kami sangat cantik. apa pandangan korang?? huhuhu

lepas dah penat kat Colmar Tropical, kitorang amek shuttle bus ke Japanese House dan Taman Botanical. malas drive dan keter pon tak boleh naik sampai atas.. kat sana penat berjalan dan bergambar. tapi sana sangat cantik dan hijau. seronok.enjoy our pics!


3 comments:

@LiYaNNuaR said...

penah attend miting kat situ... ok la... merasa juga ke sana... btw... benarkan org ckp.. situ semacam lost world??? ekekeke... mungkin kot... sbb rasa2 situ aje cam obersi sana... nak turun, jauh.. nak naik ke Genting... walau tak jauh... jenuh la jugak, kan... ape pun... best... ngeh ngeh ngeh... taktau bila lg nak ke situ...

hanys said...

aliyaanuar.. temapt ni best.. kalau dr KL, dalam sejam jer.. cuma, pi time krismas, ramai org...

Amsyahril Syahril said...

PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI.

Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Padang dan Bukittinggi, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG DAN BUKITTINGGI, dan juga untuk PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

Wassalam
Contact person :

1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah
( Tour & Transportation Manager )

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin