Wednesday, November 26, 2008

Minggu yang indah..

Last week, aku Berjaya bawak family tercinta ke Peantai Port Dickson.. actually, not whole family,sebab ayahanda aku ‘tertinggal’ kat Rompin.. dia tak dapat ikut sebab dia ada kursus. Mulanya plan nak bawak adik-adik aku jer. But then, my dad takut something happen ( yer la, ayahanda aku ni takut sangat anakanda dia mati dalam air). So, dia suruh mak aku datang sekali.. aku no hal. Lagi suka.. hehee.. pergi PD ni aku ada ajak geng UIA, but then semua bz.. so, aku invite kengkawan MRSM MZMS, nak buat reunion kecik2 la kononnya. responnyer quite negative and agak mengecewakan aku. Tapi aku tak kisah.. mulanya, Jay, shal, wadang, buyer n elly nak datang.. but shal sakit. And elly, aku tak sure kenapa. So, hanya yang datang, wadang, buyer, jay n 4 orang kawan jay yang sesangat hensem.. hehehee… tapi macam tak suka pompuan jer.. hahahaha.. kalau ikut hati, rasa macam berbakul gak nak menyumpah, tapi not here.. sebab aku dah meluah perasaan kt yahoo group: mrsmmzms01… hahaha. Padan muka.
Another family yang pergi, kakak opis aku; kak idah.. s,we just planned to meet at PD.. sampai sana dah pukul 10 lebih. Cari Teluk Kemang, sebab semua beach lain dah penuh.. kat teluk kemang pun dah penuh actually, tapi BF ain, si Rauf dapat cari tempat yang agak privacy,redup, ada parking and ada meja.. lucky us! Sampai sana, siap2 nak mandi… syoknyer dapat mandi Pantai.. setelah sekian lama tak mandi Pantai.. selama ni hanya cecah jer sebab ayah aku tak bagi mandi.. that’s why kami tak pandai berenang.. then, kitorang bertujuh main Banana Boat.. sukanyer! Seram pun ada.. first jatuh memang aku panic.. dahla air dalam. Even pakai safety jaket, still takut.. aku ni pendek. Kalau kaki adik-adik aku dah cecah pasir, kaki aku belum lagi.. tergapai-gapai.. second jatuh, aku minta pakcik tu jatuhkan kat tempat yang cetek sket.. hehehe.. happening giler! Natijahnyer, muka aku lebam sebab adik jatuh atas muka aku.. ces.. yang penting, Jay maintain tak mandi Pantai sampai ke sudah..jaga kulit siott… kaalu aku ni larat, dah lama aku dukung Jay ke Pantai.. J
Pas main banana boat, naik atas jap.makan-makan.. aku buat muffin chocolate n blueberry, macaroni goreng. Mak aku buat mee hoon goreng.. melahap jugak la kawan-kawan aku semua tu.. dah puas berendam, muka pun dah naik lebam, family aku berangkat ke hotel penginapan, Le Paris Hotel.. susah gak nak cari sebab kat PD town. Tapi hotel dia cantik.. murah la, rm150 untuk deluxe (even ada 5 orang, selamba jer campak semua dalam satu bilik).. hotel ni dapat book last minute sebab semua dah penuh.. nasib baik dapat, kalau tak, kena balik KL la.. sampai hotel, terbungkang tido.. penat woo. Malam pi makan kat tempat Ikan Bakar. Ambik pari, sotong, tomyam campur, telur dadar, nasi 5 orang, air buah, sate, semua hanya rm56. Takla mahal pun (macam ayat Destinasi Budget jer).. Makan pun kenyang…
Since mak aku tak cecah Pantai langsung hari sabtu tu, so, kitorang bawak mak ke Bayu Beach kul 8.30 pagi hari ahad.. orang tak ramai lagi, so mak bolehla mandi-mandi tanpa rasa malu.. rugi lak tak snap gambar mak tengah mandi.. hehehe.. comel jer. Kul 11.30am, kami check out. Sebab kena hantar ema balik NIlai, then family balik kampong bus kul 4.30ptg.. penatnyer, sebab otw balik aku sensorang drive; ain tak berapa sihat..:(
Alhamdulillah, semua benda yang aku plan berjalan dengan baik. Dapat hotel last minute even peak period .Masa pergi hujan renyai. dalam hati,kalau tak der rezeki mandi Pantai, aku reda. But then,Allah permudahkan semua. Tak hujan langsung sepanjang kat PD. Hujan renyai Cuma time on the way ke KL jer. Aku rasa semua ni based kat niat. Niat baik, nak bawak family berjalan, and Allah permudahkan segala.. kan?

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin