Friday, November 7, 2008

1000km Servis...


Pada Khamis lalu, BKD dah servis untuk 1000km yang pertama.. sepatutnya nak buat hari Jumaat sebab aku dha apply cuti and terus nak balik kampong. But suddenly, aku kena cirit birit.. hampeh tul. Ntah macam mana boleh kena. And aku dpat MC, siap disahkan apendiks stage pertama. Erk!? Aku tak makan pedas2 la.. tapi dinasihatkan supaya mengelakkan makan makanan pedas.. erm?? Sedihnya..

ops, berbalik pada kereta, since dah MC, aku bawak keter pi Servis. dah makan ubat, dah makan bubur ngan teh o, dah ok sket.. Dah budget rm233 ni, since aku baca blog, itulah harganya untuk kereta saga auto.. Proton servis yang aku pergi ni nama dia Garden Equity, di Desa Setapak, Wangsa Maju. Bagi aku servis dia sangat mesra. Aku datang jer, dia Tanya, yer kak? Aku cakap nak servis kereta, dia Tanya mana kereta? Aku tunjuk n hulur kunci. So, dia drive in keter aku ke dalam bengkel. N bagitau, dalam setengah jam akak datang balik yer. Pergola minum2 ker, kat sini takder tempat nak shopping.. hehe.. after 15 minute aku datang, keter dah siap.. erm, cepatnyer. So, dia pun hulur bill.. mak aii, terbeliak jap mata aku, coz its just cost me rm114!! Wow!! Alhamdulillah, jimat duit aku.. aku ada Tanya pasal hand grip, so, they’ll cal me regarding the price.. erm, good2.. siap dapat baucer KFC/Pizza lagi.. hahaha.. rm12 je rpun, tapi ok la.. menghargai customer kan??


No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin