Wednesday, October 29, 2008

tak tau nak label apa

Weekend yang happening sesangat.. banyak giler menda baru dalam hidup aku skang. Kereta baru, hamster baru, rambut baru, handbag baru, sandal cute yang baru, few tinny things yang make me feel so wooow but deep still thank to Him. So menda-menda lain boleh citer lain kali. Kali ni nak citer pasal trip ke Melaka, with my new baby, En. Saga. Huhuhu..
Lepas amek keter, and balik Jerantut, aku hantar Ain ke Melaka, coz dia belajar sana. Dia nak sangat bawak aku jalan-jalan n yang penting wat rebonding rambut aku.. huhu. Dari jerantut kul 3, sampai Melaka dalam kul 8.30.. naik atas umah, solat. And pi Jonker Walk.. since aku tak reti jalan kat Melaka, ain bawak BF dia, si Rauf. So dialah supir aku sepanjang kat Melaka.. hehe. Jonker Walk tu macam pasar malam yang panjang.. banyak kedia kecik-kecik. Semua Cina yang jual.. ada stage untuk karaoke, tapi lagu cina je la kot.. tak cuba lak Tanya lagu melayu ada tak.. huhu.. tapi menag happening la.. ada kedai yang buat tarian poco-poco.. ada club yang wat open dance.. banyak benda-benda murah dijual kat Jonker Walk tu.. kitorang jalan sampai ke ujung.. nampak la menara jam yang color merah tu.. aku tak tau la plak nama tempat tu.. hehehe.. then patah balik.. aku pon beli satu sandal yang bagi aku elegen. Berbaloi beli, rm10 jer.. then aku berkenan satu handbag yang boleh dapat 4 fesyen sekaligus.. rm39, pas tawar menawar, dapatla rm32.. beli cermin kecik nak letak dalam keter, rm5 and last, beli couple keychain, rm10. Then dah penat n berpeluh badan, kami pon pi makan.. masa tu dah dekat kul 11mlm. Sampai umah kul 11 lebih kot.. then tido.. penatnyer..
Esoknyer, ain bawak pi rebonding rambut.. adeih, scarynyer.. dari kul 10 sampai kul 3.30 petang duk situ.. pas siap, kami jalan kat Jusco, belikan a few things untuk umah ain. And accessories kereta.. pastu, balik umah. Sebab malam nak pi Umbai, makan seafood.. yum! Yum! Ajak yuyun (kawan ain) sekali.. kat Umbai, order pari seekor, sebab aku teringin sangat makan pari, plus thats my favourite.. pari bakar masak sambal.. tapi sambal dia kering, tak basah n banyak yang macam aku selalu makan.. lagi satu peliknya kat Umbai ni, diorang makan all those seafood ngan nasi lemak.. peliknya.. aku order nasi kosong.. hahaha... tak der maknanya nak makan pari ngan nasi lemak..
Then, esoknya iaitu pada hari selasa, aku pon drive sensorang balik KL.. Alhamdulillah, semua ok.. selamat sampai KL..

me ngan yuyun...

ain ngan rauf... rauf posing baik punyer...

ikan pari yang dah hampir licin.. lupa nak amek gambar. lapor sangat..

licin sioot.. puas hati belanja budak-budak ni..

cuba teka saper sayer.. pinky girl.. huhhu

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin