Thursday, October 23, 2008

Man & Ring



Biasanya, perempuan & ring memang tak boleh dipisahkan.. erm, agak sukar nak tengok perempuan tanpa cincin dijari.. even belum berkahwin, kadang-kadang pakai sebagai perhisasan. That’s normal. How about man?
Agak sukar nak tengok lelaki pakai cincin dijari; even yang dah kawin. Kalau yang ada plak, maybe suka pakai cincin berbatu. Aku suka tengok lelaki yang pakai cincin kahwin yang color silver; platinum la biasanya.. bagi aku, lelaki yang committed pakai cincin Kahwin menunjukkan dia seorang yang romantic. Sebab apa? Sebab dia tak segan nak menunjukkan dia adalah milik kepada seseorang yang bergelar isteri. Susah nak tengok lelaki melayu pakai cincin platinum ni. Biasanya aku tengok lelaki cina yang pakai. So romantic! Hehe..
walau apa pun, bagi seorang yng beragama Islam, cincin bukan penentu hubungan seseorang. bukan penentu bahawasi polan adalah milik si polan. cincin cuma budaya. cuma simbol. cuma tanda sayang. cuma tanda kasih. yang penting akad & kabul nya.. sah akad & dan kabul,maka halal lah hubungan pasangan itu..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin