Thursday, October 9, 2008

Kediaman Baru KOKO

his new cage... thinking for pink color but dapat color ni jer...

Sangkar baru untuk KOKO.. semalam pergi Carrefour pas balik keja.. tujuan utama, to find a better place for KOKO.. tempat dia skang agak kecik untuk dia.. sian kat dia. Aku pi kejer, dia tak boleh kuar.. terkurung je dalam sangkar kecil tu.. boleh main lari-lari dalam roller jer.. so, cari punya cari, survey punya survey, telek punya telek, aku pilih sangkar yang double storey, ada roller, removable bedroom , gelungsur, tempat makan, n tempat nyonyot air.. bahagian bawah agak tinggi, so tak la terkeluar dia punya habuk kayu.. aku beli sekali habuk kayu berbau lemon n apple untuk cover bau najis KOKO..
Reaksi KOKO?? Macam jakun pun ada.. pelik pun ada.. n tak biasa.. dia explore habes-habesan tempat baru dia.. paling comel time dia duk dalam removable bedroom tu.. n time dia nyonyot air, siap pegang lagi..
Hari tu aku find out dalm web yang its not healthy to feed hamster with kuaci.. sebab kandungan kuaci boleh buat dia gugur rambut n obesity. Kalau makanan manusia, kuaci ni macam jajan or those tidbits yang boleh merosakkan badan.. kalau nak bagi pun sekali sekala.. tapi KOKO suka kuaci. Erm.. tak boleh manjakan dia sangat kalau sayang dia & kalau tak mahu apa-apa jadi kat KOKO.. so, aku dah disiplin kan KOKO, hanya 4-5 kuaci sehari.. lain-lain makan jagung… roti gandum pun dia suka. Tauge pun favourite, nanti aku belikan untuk KOKO.. makan banyak-banyak, exercise, so u wont obes.. hehehe..
BTW, aku dah boleh pegang KOKO, put him on my palm.. his feet so soft and sticky.. hihihi.. and now KOKO dah tak takut orang.. redah saja..

KOKO on kak ina's palm... not on mine..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin