Monday, October 20, 2008

Its Movie time


Setelah sekian lama aku tidak menjejakkan kaki ke panggung wayang yang seketika dulu pernah menjadi rutin mingguan aku, aku kini kembali menonton... kenapa aku dah lama tak tengok movie ek?? Erm.. maybe sebab dah bosan, sebab dah takder citer menarik untuk ditonton... last time tengok citer Journey to the Centre of the earth masa bulan puasa ngan adik-adikku..
So, last Saturday, aku ngan Nuha planned tengok double movie.. ntah kenapa kami pilih Senario sebagai pembuka selera.. maybe sebab tengok iklan kat TV agak menarik dan dengar khabar sampai pecah panggung.. komen dari kami berdua?? HAMPEH.. lawak diorang dah best, tapi maybe story line out kot.. macam useless jer habeskan rm11 untuk tengok citer yang ‘ermmmmm’... best n lawak Cuma part Mazlan.. memang lawak original la...n memang dia berbakat.

Second movie, tengok citer Eagle Eye.. perghh.. memang jatuh rahang la.. tip top punya citer. Tak terjangkau dek akal fikiran kami.. citer ni pasal Jerry yang baru kematian abang kembar dia. Bila dia try to encash cheque dari ayah dia, tiber-tiber dia dapt banyak giler duit. Dan tibe-tibe ada banyak gile parcel contains weapons and barang-barang buat bom kat bilik sewa dia. He receive a call from a woman that say he has been activated. Failed to follow instruction will be lead to death sentence. Dia buat bodoh jer la. Thought ada orang nak prank dia.. tapi dia start ambik peduli bila ‘the woman’ save him from FBI. Cara the woman bagi instruction memang perggghhh.. see ur self la.. the heroin plak receive and follow instruction untuk selamatkan anak dia. Rupanya, yang handle semua benda tu adalah computer kat pentagon named Aria. She tried to destroyed US’s cabinet and rebuild the cabinet; better one. Sebab old cabinet has corrupted and killed innocent people.. this story line memang gempak. And it tells us not all American love war. They voice they opinion through this movie..


puas hati giler, sebab aku n Nuha senyum n still rahang jatuh time kuar dari theatre room. balik umah kul 1230am.. huhuhu..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin