Monday, October 20, 2008

ISRAEL's Stuff


Banyak menda kita boleh buat untuk bantu saudara Palestine kita.. dari segi kwangan, bantuan makanan dan lain-lain.. tapi jika kita tak mampu, kita boleh memboikot barang-barang Israel. Even itu bukan barang yang dijual oleh Israel, tapi wang hasil yang kita beli tu, sedikit sebanyak akan dilaburkan ke Israel utntuk menyerang Palestine..
Tapi bila tengok senarai barang yang boleh kita boikot demi membantu saudara kita, aku terpikir, mampu ker kita boikot semua tu? Barang-barang yang tersenarai, hampir digunakan oleh kita 100% dalam kehidupan sehari-hari..



  • KFC- erm, saper tak terliur kan?

  • Maybelinne- aku ada banyak product ni..

  • Maggi- stok magi banyak kat umah. Dah jadi macam makanan ruji n must have kat rumah

  • Kotex- aku pengguna setia. Hamper semua remaja pakai Kotex. Period? Takkisah..

  • Kleenex- tisu yang aku pakai wat lap peluh


Banyak lagi.. just see pics yang aku lampirkan..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin