Monday, October 13, 2008

adeih......

Warghh.. this week should be something adventurous and exciting for me. Coz, me n nuha plan to go to Temerloh for her friend’s wedding (syoknya makan makanan orang kawin… mana nak dapat). Then go to my hometown, so Nuha can visit my home for Hari Raya.. so exciting.. tak sabar nak bawak Nuha balik Jerantut. But suddenly, cancel.. why?? Its my fault la..
Last Friday, I have to attend meeting at 4pm.. so, thought, it will end up at 6pm. So I can go home like usual I (and we) do… but,the meeting end at 9.30pm.. warghhh! Rasa macam nak pitam bila semua orang dalam meeting try to raise issue.. adiehh.. aku plak orang yang paling junior dalam meeting tu; no issue to raise, don’t want to raise any issue... Bincang issue yang agak baru and new requirement oleh BNM.. tugas aku adalah, jot down everything dalam meeting, buat Process Flow and draft Manual… hahahha.. so tiring. What so obvious that I can see is, whenever we sit in the meeting for a quite long hour, there’s no more efficient. People’s outcome getting low, and no more relevant opinion can be produce.. yela, people start to thinking, “I’m hungry”, “I want to take a bath”, “ I want to meet my family”, “I want to rest”, “I want to see my KOKO”---that’s my thought la….. so, apa lagi yang boleh diutarakan???? For me, if the meeting can be postponed, do it so.. better, fresh, relevant opinion can be thinking on next meeting. Right??? Dahla aku kena rush balik ke Maju Junction kul 7.30 sebab nak ambil laptop kat office.. sampai umah kul 10pm.. nasib dah minta kak Ina bawak kuar KOKO dari bilik.. sian kat dia,terperuk jer dalam blik..
So, sebab aku dah penat sangat and mengenangkan kerja yang aku kena buat this weekend, aku terpaksa call Nuha to cancel.. just Nuha jer yang pergi ngan kwan dia (yang aku tak kenal).. sorry Nuha..
Tapi yang bestnya,Wina message aku petang masa meeting.. “ Niston, aku ada berita gembira, kete ko insyaAllah boleh dapat bln ni… nak register KL ke sngor?”… wah happynya aku rasa.. rasa macam nak terbang di awang-awangan.. punya la happy,sampai aku oleh tercerita kat Faiz (people yang dlam meeting tu; ceh malunya..) aku rasa mulut aku tak boleh berenti menguntum senyuman.. aku tak mau bagitau mak aku lagi.. nak wat surprise!!!! Hanya bgtau my lil sis jer… hehehe.. btw, mula-mula aku nak amek plat KL, tapi Nuha cakap, kena bayar rm50.. so tukar balik, Selangor sudah…. Lantakla kena pakai BKR (Bakar), BKA (Buka), BKT (Bakat), BKS (bekas)…. Huhuhuuhu…kalau dpt BLM, mesti syok ek…. Tapi mesti tak sampai lagi….

daku yang tengah menghadap PC time tnggu Isya'...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin