Friday, October 31, 2008

Hala BKD

ke mana hala BKD minggu ni??? banyak sangat nak pi ni.. tak tau jadi ke tak.. huhuhu. wait till monday!

Modulator


Masa salesman Proton bagi penerangan kereta hari tu, aku dapat tahu yang setiap kereta sekarang dah boleh cucuk USB/pendrive untuk MP3.. tapi kena beli Modulator yang akan dicucuk pada satu lubang yang dahulunya diletak pencucuh rokok. Sekarang tidak lagi (ciri-ciri tak nak bagi orang merokok dalam kereta.. good, go0d)
So, aku pun cari la Modulator tu. Aku beli kt Jusco,RM55. So, cucuk la kat palam tu. Then kena set sama frequency ngan radio kita. Modulator aku berfrekuensi 88.6, so kena cari frekuansi yang sama kat radio. Cucuk la pendrive kat Modulator, and u can have ur MP3 song dari pendrive straight to ur car. Ok la gak.. Cuma ada bunyi macam radio sket sebab pakai frekuensi. And siap ada remote so, u all bley change the track.. nice rite?

Wednesday, October 29, 2008

Seloka & penwar baut si Bujang

Penawar Buat Si Bujang :
Bila nak kawin???
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan
Bila nak kawin???
Keluarga pun dah mula risau
Si teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara, ayah takut bergelar andalusia
Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba (he..he..ni cadangan pelik kawan saya)
Bila nak kawin???
Aduuuhh...aku disoal lagi
Kawin???
Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.
Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata (aku ambil tunang @ suami kau, baru padan muka)
Bila nak kawin???
Akan ku kawin jam-jam ni juga ( haa...haa... haa)
Andai memilih suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties..(yummyyyy y)
Bila nak kawin???
Aaahhh....sungguh aku bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.
Bila nak kawin???
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka
(Takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau ada jodoh, Insya-Allah takkan ke mana.
Bila nak kawin???
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang kita ada.
MORAL OF THE STORY : DONT ASK!

About My Baby























Ini la kereta aku dari pelbagai sudut.. Saga 1.3, B-line, automatic, Mountain Blue, Metalic. kereta ni dah tambah tinted + reverse sensor yang di tambah oleh Pantai Bharu Holding...Harga kereta ni, harga lama.. B-Line jer, so power window hanya di hadapan.. minyak, bagi aku agak jimat la.. 1liter boleh pergi dalam 13 km, maybe more. so far kereta ni dah jalan sejauh 800km.. masih dalam pantang, aku cuma bawak max 100km/j sahaja.opss, adik aku dah try 120km/j actually.. kereta ni, kalau sensorang, takder barang (cuma 2 ekor hamster dan driver), dan bawak 110km/j, agak lari sikit.. maybe ringan kot.. 100km/j should be very nice..






New Hair


About my new hair. Ain yang beri sangat. Dia teringin sangat nak wat rebonding rambut aku yang agak dasyat curl nyer ni.. bagi aku tak la dasyat sangat, sebab aku pernah nampak yang lagi teruk.. huhuhu.. rambut aku ni ala-ala perempuan melayu terakhir gituu.. hampeh tul.. mak aku pon terngin sangat nak tengok aku rebonding lagi. Last aku wat 2 years ago.. masa tu memang dasyat la ornag tu kerjakan rambut aku. Menitik air mata aku.. huhu.. so memang dha serik la.. tak kesah la tak lawa pon.. tapi comel kan?? huhuhu. Mula-mula kenala potong dulu rambut sebab panjang.. aku nak wat layer.. so akak tu pun potong layer rambut ku.. pastu dia letak ubat lurus.. busuk! Lama gak la.. then stim. pastu dia basuh.. pas basuh, dia keringkan.. perghh, masa tu kembang rambut aku cam aper jer.. passtu baru dia start iron kan.. she’s very detail n lembut. Tak ganas pon.. pas tu dia letak ubat lagi. Yang ni wangi.. pastu basuh.. pas basuh, letak ubat treatment lak.. stim lagi.. pastu basuh lagi, keringakn n siap.. huhuu.. no wonder it tooks 5 hour.. potong n rebonding rm80 jer.. pastu aku nak treatment seklai plus rm30.. then amek serum treatment, tambah rm30.. tapi kakak tu bagi diskaun, total rm120 jer la.. tapi puas hati la.. mak aku gembira sangat.. sabor jer la... dnan plak kata tak cantik.. hurm...

p/s: temptation untuk letak gambar tak bertudung sangat kuat,cannot resist.. sorry.. huhuhu

Claim Rebate

Pas aku godek-godek blog si Nazri, owner BLM blogspot, aku pon tau bahawa aku layak untuk mendapat rebate untuk road tax.. so, boleh claim.. huhuuhu.. dapat rm625 tau.. pas balik jer dari Melaka, aku pi pejabat pos Wangsa Maju kat carefour untuk claim rebate.. cuak gak sebab road tax hidup 20 okt.. mana tau tak masuk dalam system lagi.. nasib la abg pejabat pos tu bijak dan cekap. Tahniah di ucapkan! Dan bahagianya aku dapat rm625.. yahoooo! Tapi kena bayar credit card sebab banyak swipe minyak, barang umah kat jerantut, accessories kereta n barang ain.. total kira-kira rm338... ada lagi balance, simpan dlam tabung haji la.. yeay!!

tak tau nak label apa

Weekend yang happening sesangat.. banyak giler menda baru dalam hidup aku skang. Kereta baru, hamster baru, rambut baru, handbag baru, sandal cute yang baru, few tinny things yang make me feel so wooow but deep still thank to Him. So menda-menda lain boleh citer lain kali. Kali ni nak citer pasal trip ke Melaka, with my new baby, En. Saga. Huhuhu..
Lepas amek keter, and balik Jerantut, aku hantar Ain ke Melaka, coz dia belajar sana. Dia nak sangat bawak aku jalan-jalan n yang penting wat rebonding rambut aku.. huhu. Dari jerantut kul 3, sampai Melaka dalam kul 8.30.. naik atas umah, solat. And pi Jonker Walk.. since aku tak reti jalan kat Melaka, ain bawak BF dia, si Rauf. So dialah supir aku sepanjang kat Melaka.. hehe. Jonker Walk tu macam pasar malam yang panjang.. banyak kedia kecik-kecik. Semua Cina yang jual.. ada stage untuk karaoke, tapi lagu cina je la kot.. tak cuba lak Tanya lagu melayu ada tak.. huhu.. tapi menag happening la.. ada kedai yang buat tarian poco-poco.. ada club yang wat open dance.. banyak benda-benda murah dijual kat Jonker Walk tu.. kitorang jalan sampai ke ujung.. nampak la menara jam yang color merah tu.. aku tak tau la plak nama tempat tu.. hehehe.. then patah balik.. aku pon beli satu sandal yang bagi aku elegen. Berbaloi beli, rm10 jer.. then aku berkenan satu handbag yang boleh dapat 4 fesyen sekaligus.. rm39, pas tawar menawar, dapatla rm32.. beli cermin kecik nak letak dalam keter, rm5 and last, beli couple keychain, rm10. Then dah penat n berpeluh badan, kami pon pi makan.. masa tu dah dekat kul 11mlm. Sampai umah kul 11 lebih kot.. then tido.. penatnyer..
Esoknyer, ain bawak pi rebonding rambut.. adeih, scarynyer.. dari kul 10 sampai kul 3.30 petang duk situ.. pas siap, kami jalan kat Jusco, belikan a few things untuk umah ain. And accessories kereta.. pastu, balik umah. Sebab malam nak pi Umbai, makan seafood.. yum! Yum! Ajak yuyun (kawan ain) sekali.. kat Umbai, order pari seekor, sebab aku teringin sangat makan pari, plus thats my favourite.. pari bakar masak sambal.. tapi sambal dia kering, tak basah n banyak yang macam aku selalu makan.. lagi satu peliknya kat Umbai ni, diorang makan all those seafood ngan nasi lemak.. peliknya.. aku order nasi kosong.. hahaha... tak der maknanya nak makan pari ngan nasi lemak..
Then, esoknya iaitu pada hari selasa, aku pon drive sensorang balik KL.. Alhamdulillah, semua ok.. selamat sampai KL..

me ngan yuyun...

ain ngan rauf... rauf posing baik punyer...

ikan pari yang dah hampir licin.. lupa nak amek gambar. lapor sangat..

licin sioot.. puas hati belanja budak-budak ni..

cuba teka saper sayer.. pinky girl.. huhhu

Saturday, October 25, 2008

SK II


Awal bulan puasa, aku jumpa satu web site ni.. bbcmi.com this site jual product-product kosmetik yang original, tapi miniature size with 'miniature' price la.. and aku memang teringin sangat nak cuba SK II especially Essance Treatment tu.. coz muka aku agak senang menggelupas. so, i thought with a touched from pitera, it wil recover and i gain my smooth skin back.. so, aku order this trial package which contains 6 items; SK II mask, Clear Gel, Facial Treatment, Moisturiser, Clear lotion & Essance Treatment or known as miracle water.. its all cost rm138 including delivery service..

And the result is, tadaaa! muka aku dah tak merengsa and menggelupas serta kering lagi.. muka aku semakin moist n senang lekat make up.. paling best and syok masa pakai Mask dia.. memang rasa muka macam dapat rawatan dari pusat kecantikan...

Kat site ni banyak lagi trial product yang u all boleh order.. yerla, kalau nak trial, shoul use the small one only, rite?? we dont have to bought the actual one, and end up dengan muka kita tak sesuai ngan product mahal tu.. menghabiskan duit jer. try this site, u wont regret.. erm, regret sebab trial untuk yang aku beli tu dah takder, yang ada just new trial set; aging nyer.. hello, i'm still young..

Google Maps di Handphone


haa.. nak kongsi satu rahsia ni.. its all about car la.. erm, korang mesti tak mau sesat kalau nak pi tempat yang tak pernah pi kan?? biasa aku suka tengok kat gogle map.. tapi, aku baru jumpa satu benda best yang canggih.. google maps di handphone anda!! wah, rasa macam ada navigator.. caranya, korang kena pi lawat site google through handphone.. masuk this site, google.com/gmm pastu download ke hp u all. save dalam applications.. so u all nyer oogle maps can be review mana-mana jer u all berada.. ada current direction, dari tempat u navigate map.. best woo..! try arrr, insya Alah tak sesat

akhirnya....


alhamdulillah.. akhirnya penantian aku berakhir.. dengan jayanya aku dah dapat kereta aku.. huhuhu.. pagi-pagi ain sampai dari kl ( untuk jadi co-pilot).. al maklumlah aku dah setahun tak drive.. gugup jugak. myza ngan BF dia dengan baik hati sanggup hantar aku ke Pantai Bharu Holding, kat Klang untuk amek kereta.. dengan sesat nyer.. erm.. adat la tu. patutnya pi PB kat Klang dulu, pastu baru pi Kapar, amek keter.. wina nak bagi hadiah. tapi nak wat camner.. biler dah sampai PB, stor dah tutup.. huhu.. ala payung jer pon. kat Proot. banyak info abang salesman tu bagi.. thanx banyak2.. gugup nyer tak tau la nak cakap. keter baru. tak tau macam mana condition brek n minyak.... ada gak la adengan hampir terlanggar keter orang. hehe.. nasib baik.sempat brek.. huhuu.. pas amek keter, kami beraya umah wina.. siap djamu ngan nasi Bukhara lagi.. sedapnyer.. then, aku n ain balik WM, n kemas barang, terus cabut balik Jerantut.. dr KL sharp kul 5.. sampai KG kul 7.30mlm.. terkejut giler family aku!! hahaha.. yerla, tak mention langsung dapat keter hari ni n nak balik kg hari ni bawak keter baru.. uiiih.. penat gak.. yang penting, aku masih tak percaya skang aku sudah berkereta Saga BLM 1.3.. huhuhu



on the way dalam keter myza.. tengah tunggu Bf dia siap cuci keter.. senyum, ta[pi dalam hati gugup sebenarnya.. huhuu

kereta ku dari side b elakang....

keretaku dari side depan..

Friday, October 24, 2008

Open Department




Hari ni department aku wat Majlis Sambutan Hari Raya.. macam open house, kami jemput warga bank yang lain. dari various department. preparation dah dibuat sejka dua minggu lalu. agihan makanan, siapa nak sponsor, siapa yang nak wat pot luck.. walau ada krisis skit, tapi alhamdulillah.. verything goes well. yang bestnyer, aku dah belajar wat KETUPAT n berjaya!! huhhu.. seronok gilerr.

Masa Majlis, aku jadi penyambut tetamu.. hehe.. biasalah, gadis comel macam aku kenala jadi penyambut tetamu.. huhu.. peluh gak weh! yang penting, perut kenyang, orang ramai datang, makanan tak membazir.. alhamdulillah.



yes! ketupat aku dah menjadi! sesi tiup belon.. puhhhh


sesi bergambar.. sempat posing weh!


sesi tapau menapau.. ku dapat 4 cucuk sate jer.. mentang-mentang aku orang bujang... ces!

Thursday, October 23, 2008

Man & Ring



Biasanya, perempuan & ring memang tak boleh dipisahkan.. erm, agak sukar nak tengok perempuan tanpa cincin dijari.. even belum berkahwin, kadang-kadang pakai sebagai perhisasan. That’s normal. How about man?
Agak sukar nak tengok lelaki pakai cincin dijari; even yang dah kawin. Kalau yang ada plak, maybe suka pakai cincin berbatu. Aku suka tengok lelaki yang pakai cincin kahwin yang color silver; platinum la biasanya.. bagi aku, lelaki yang committed pakai cincin Kahwin menunjukkan dia seorang yang romantic. Sebab apa? Sebab dia tak segan nak menunjukkan dia adalah milik kepada seseorang yang bergelar isteri. Susah nak tengok lelaki melayu pakai cincin platinum ni. Biasanya aku tengok lelaki cina yang pakai. So romantic! Hehe..
walau apa pun, bagi seorang yng beragama Islam, cincin bukan penentu hubungan seseorang. bukan penentu bahawasi polan adalah milik si polan. cincin cuma budaya. cuma simbol. cuma tanda sayang. cuma tanda kasih. yang penting akad & kabul nya.. sah akad & dan kabul,maka halal lah hubungan pasangan itu..

Tuesday, October 21, 2008

Tiodorr..


koko tengah tidor.. cuba tengok ekor dia.. terangkat!! entah mimpi apa la tu..

new layout

arggggh...setelah bertungkus lumus aku decorate, akhirnya layout blog aku dah berubah.. ingat kan sennag sangat.. yelah semua orang nyer blog canggih manggih.. blog aku jer yang pakai template blogspot ni.. huhuhu. huduh.. okeyla.. suka layout ni.. comel.. hehehe

Monday, October 20, 2008

Its Movie time


Setelah sekian lama aku tidak menjejakkan kaki ke panggung wayang yang seketika dulu pernah menjadi rutin mingguan aku, aku kini kembali menonton... kenapa aku dah lama tak tengok movie ek?? Erm.. maybe sebab dah bosan, sebab dah takder citer menarik untuk ditonton... last time tengok citer Journey to the Centre of the earth masa bulan puasa ngan adik-adikku..
So, last Saturday, aku ngan Nuha planned tengok double movie.. ntah kenapa kami pilih Senario sebagai pembuka selera.. maybe sebab tengok iklan kat TV agak menarik dan dengar khabar sampai pecah panggung.. komen dari kami berdua?? HAMPEH.. lawak diorang dah best, tapi maybe story line out kot.. macam useless jer habeskan rm11 untuk tengok citer yang ‘ermmmmm’... best n lawak Cuma part Mazlan.. memang lawak original la...n memang dia berbakat.

Second movie, tengok citer Eagle Eye.. perghh.. memang jatuh rahang la.. tip top punya citer. Tak terjangkau dek akal fikiran kami.. citer ni pasal Jerry yang baru kematian abang kembar dia. Bila dia try to encash cheque dari ayah dia, tiber-tiber dia dapt banyak giler duit. Dan tibe-tibe ada banyak gile parcel contains weapons and barang-barang buat bom kat bilik sewa dia. He receive a call from a woman that say he has been activated. Failed to follow instruction will be lead to death sentence. Dia buat bodoh jer la. Thought ada orang nak prank dia.. tapi dia start ambik peduli bila ‘the woman’ save him from FBI. Cara the woman bagi instruction memang perggghhh.. see ur self la.. the heroin plak receive and follow instruction untuk selamatkan anak dia. Rupanya, yang handle semua benda tu adalah computer kat pentagon named Aria. She tried to destroyed US’s cabinet and rebuild the cabinet; better one. Sebab old cabinet has corrupted and killed innocent people.. this story line memang gempak. And it tells us not all American love war. They voice they opinion through this movie..


puas hati giler, sebab aku n Nuha senyum n still rahang jatuh time kuar dari theatre room. balik umah kul 1230am.. huhuhu..

ISRAEL's Stuff


Banyak menda kita boleh buat untuk bantu saudara Palestine kita.. dari segi kwangan, bantuan makanan dan lain-lain.. tapi jika kita tak mampu, kita boleh memboikot barang-barang Israel. Even itu bukan barang yang dijual oleh Israel, tapi wang hasil yang kita beli tu, sedikit sebanyak akan dilaburkan ke Israel utntuk menyerang Palestine..
Tapi bila tengok senarai barang yang boleh kita boikot demi membantu saudara kita, aku terpikir, mampu ker kita boikot semua tu? Barang-barang yang tersenarai, hampir digunakan oleh kita 100% dalam kehidupan sehari-hari..



  • KFC- erm, saper tak terliur kan?

  • Maybelinne- aku ada banyak product ni..

  • Maggi- stok magi banyak kat umah. Dah jadi macam makanan ruji n must have kat rumah

  • Kotex- aku pengguna setia. Hamper semua remaja pakai Kotex. Period? Takkisah..

  • Kleenex- tisu yang aku pakai wat lap peluh


Banyak lagi.. just see pics yang aku lampirkan..

Expecting

Document send : checked & done
Loan : approved
Booking Fee : paid
Balance down payment: paid
Asked for free stuff : tinted & reverse sensor- approved
Agreement : signed
Delivery : expecting 25 oct 2008... huhuhu...tak sabar nya.. cuak pun ada..

Friday, October 17, 2008

Body Cantik

Nice Body.. aku rasa semua perempuan idamkan body yang cantik, slim, langsing, boleh pakai saiz S or SS, boleh pakai baju apa sahaja, cantik jer.. yer la,termasuk aku..
Tapi kan tak semua orang ada badan yang cantik. Ada atas yang dah sedang elok, tapi kat bawah pulak agak besar.. ada yang slim, tapi ‘aset’ pun flat. Pakai kebaya n jeans, macam salut plywood dengan kertas pembalut hadiah je.. ada jugak yang cutting cantik, tapi bila tengok depan, buncit. Erk. ada yang badan dah cantik, ‘aset’ ok, tapi pendek.. beli jeans kena potong kaki, pakai certain baju labuh.. erm.. pendek kata tak semua perfect.. yang slim n langsing macam model mestiteruk berusaha untuk maintain body.. stress woo..
Bagi aku yang tembam ni, erm.. kadangkadang bosan dengan situasi mcam ni.. mula-mula badan aku ni kurus melidi, habes SPM berat 42kg n tingi 157cm jer (underweight). Semua mengata. Semua mengutuk, hanis kurus sangat,macam plywood, sekeping, macam rangka bergerak. After duk berehat kat umah selama 6 bulan, aku tak sedar badan aku dah nak sampai 57kg.. huhuu.. tu pun sedar pas semua tegur n ada medical checkup untuk masuk UIA.. semua mengata pulak, hanis, gemuknya. Macam mak orang. Badan ko kenapa? Apa ko buat ngan badan ko? Stress!
Duk uia, ak tak pernah lak terngin nak kuruskan badan.. dia turun sendiri, mungkin sebab bz.. paliing banyak turun, sampai 50kg.. then naik balik 55kg.. pas kerja lagi best, 4 bulan kerja, berat aku jadi 64kg.. fuyoo.. masa tu aku rasa badan aku susah skit nak dibawak..yela dah overweight kan.. boss aku pun tak habes-habes mengutuk aku.. nangis woo… mak tak cakap apa. Bagi dia, anak dia ni lawa jer.. hehehe.. orang lain suka jadikan aku sebagai contoh.. ‘badan dia besar macam hanis ni ha..’ sakitnya hati, Allah jer tau..
Erm, awal tahun 2008, aku decide nak slim down sket.. atleast bukan overweight dah.. dalam dua bulan, aku turun 4kg.. jadi 60kg. pastu, turun slow2, sampai skang dah jadi 55kg.. kadang-kadang terbabas jugak, 56kg.. stress jugak nak maintain macam ni.. tapi happy la sebab bukan overweight dah n boleh la pakai size M or S kadang-kadang.. hihhihi. aku plan nak reduce lagi sampai 50kg.. tapi susah gak la.. target aku sebelum Kahwin nak dapat 50kg.. yang pnting aku sihat, tak sakit sebab kurus sangat, Alhamdulillah… fighting!!

Monday, October 13, 2008

KOKO lagi....


KOKO yang comel, KOKO yang kelakar… sebab sian dia ayik duk terperuk dalam sangkar,aku pun bawak dia kuar.. tapi agreesif nyer Ya Allahh… lari sana, lari sini.. dah la jalan laju gila… penat nak mengejar dia, tak bagi pergi ke dapur.. kang hilang di sebalik timbunan periuk tu,macam mana aku nak cari.. last, aku lepaskan dalam bilik aku.. rasa nya ok kot sebab aku tak pakai katil, so tak boleh hilang jauh mana pun.. still boleh cari lagi.. time aku masuk bilik, aku cari dia, tapi tak jumpa.. aku panggil nama dia, tibe-tibe dengar bunyi scratch kat dalam almari, kat bawah almari rupanya.. tapi tak nampakla.. siannyer.. sesat mana la KOKO ni.mesti dia masuk ikut belakang almari.. aku tarik sikit almari, tibe2 nampak dia kat hujung almari, terus lari pi kat aku.. erm.. tau takut ek.. main lagi jauh-jauh.. last, aku letak balik dalam sangkar..
Kadang-kadang bila baca kat certain blog pasal hamster diorang yang mati, buat aku takut KOKO mati.. takutnya.. dah biasa dengan kerenah dia dalam seminggu ni..

adeih......

Warghh.. this week should be something adventurous and exciting for me. Coz, me n nuha plan to go to Temerloh for her friend’s wedding (syoknya makan makanan orang kawin… mana nak dapat). Then go to my hometown, so Nuha can visit my home for Hari Raya.. so exciting.. tak sabar nak bawak Nuha balik Jerantut. But suddenly, cancel.. why?? Its my fault la..
Last Friday, I have to attend meeting at 4pm.. so, thought, it will end up at 6pm. So I can go home like usual I (and we) do… but,the meeting end at 9.30pm.. warghhh! Rasa macam nak pitam bila semua orang dalam meeting try to raise issue.. adiehh.. aku plak orang yang paling junior dalam meeting tu; no issue to raise, don’t want to raise any issue... Bincang issue yang agak baru and new requirement oleh BNM.. tugas aku adalah, jot down everything dalam meeting, buat Process Flow and draft Manual… hahahha.. so tiring. What so obvious that I can see is, whenever we sit in the meeting for a quite long hour, there’s no more efficient. People’s outcome getting low, and no more relevant opinion can be produce.. yela, people start to thinking, “I’m hungry”, “I want to take a bath”, “ I want to meet my family”, “I want to rest”, “I want to see my KOKO”---that’s my thought la….. so, apa lagi yang boleh diutarakan???? For me, if the meeting can be postponed, do it so.. better, fresh, relevant opinion can be thinking on next meeting. Right??? Dahla aku kena rush balik ke Maju Junction kul 7.30 sebab nak ambil laptop kat office.. sampai umah kul 10pm.. nasib dah minta kak Ina bawak kuar KOKO dari bilik.. sian kat dia,terperuk jer dalam blik..
So, sebab aku dah penat sangat and mengenangkan kerja yang aku kena buat this weekend, aku terpaksa call Nuha to cancel.. just Nuha jer yang pergi ngan kwan dia (yang aku tak kenal).. sorry Nuha..
Tapi yang bestnya,Wina message aku petang masa meeting.. “ Niston, aku ada berita gembira, kete ko insyaAllah boleh dapat bln ni… nak register KL ke sngor?”… wah happynya aku rasa.. rasa macam nak terbang di awang-awangan.. punya la happy,sampai aku oleh tercerita kat Faiz (people yang dlam meeting tu; ceh malunya..) aku rasa mulut aku tak boleh berenti menguntum senyuman.. aku tak mau bagitau mak aku lagi.. nak wat surprise!!!! Hanya bgtau my lil sis jer… hehehe.. btw, mula-mula aku nak amek plat KL, tapi Nuha cakap, kena bayar rm50.. so tukar balik, Selangor sudah…. Lantakla kena pakai BKR (Bakar), BKA (Buka), BKT (Bakat), BKS (bekas)…. Huhuhuuhu…kalau dpt BLM, mesti syok ek…. Tapi mesti tak sampai lagi….

daku yang tengah menghadap PC time tnggu Isya'...

Friday, October 10, 2008

huhuhu...


Starting day yang ntah apa-apa… plan nak pi Klinik Gigi sebab nak tampal gigi depan yang huduh ni. Tapi terbangun lambat (sebenarnya takut nak jumpa doctor gigi.. heheehe) .. then, bila tengah pakai tudung, tempat gantung baju runtuh.. perghhh.. nak marah pun dah tak terkeluar.. biar jer… balik kang baru susun semula…maybe dah berat sangat kot.. yelah, gantung lebih 30 pasang baju kurung kat situ.. adeih, nak wat camner ni.. takkan nak beli wardrobe 4 pintu kot…

Thursday, October 9, 2008

You called that KUNG FU?


This cute tattoo sticker was given by my colleague yesterday.. erm, its temporary tattoo. Its ok for me to wear it on my hand, but so lazy to get rid of it later. So, I decide to stick it on my laptop.. ops, bank’s laptop.. huhuhu.. so vandalism. Hopefully IT people won’t find out.. hehehe

Kediaman Baru KOKO

his new cage... thinking for pink color but dapat color ni jer...

Sangkar baru untuk KOKO.. semalam pergi Carrefour pas balik keja.. tujuan utama, to find a better place for KOKO.. tempat dia skang agak kecik untuk dia.. sian kat dia. Aku pi kejer, dia tak boleh kuar.. terkurung je dalam sangkar kecil tu.. boleh main lari-lari dalam roller jer.. so, cari punya cari, survey punya survey, telek punya telek, aku pilih sangkar yang double storey, ada roller, removable bedroom , gelungsur, tempat makan, n tempat nyonyot air.. bahagian bawah agak tinggi, so tak la terkeluar dia punya habuk kayu.. aku beli sekali habuk kayu berbau lemon n apple untuk cover bau najis KOKO..
Reaksi KOKO?? Macam jakun pun ada.. pelik pun ada.. n tak biasa.. dia explore habes-habesan tempat baru dia.. paling comel time dia duk dalam removable bedroom tu.. n time dia nyonyot air, siap pegang lagi..
Hari tu aku find out dalm web yang its not healthy to feed hamster with kuaci.. sebab kandungan kuaci boleh buat dia gugur rambut n obesity. Kalau makanan manusia, kuaci ni macam jajan or those tidbits yang boleh merosakkan badan.. kalau nak bagi pun sekali sekala.. tapi KOKO suka kuaci. Erm.. tak boleh manjakan dia sangat kalau sayang dia & kalau tak mahu apa-apa jadi kat KOKO.. so, aku dah disiplin kan KOKO, hanya 4-5 kuaci sehari.. lain-lain makan jagung… roti gandum pun dia suka. Tauge pun favourite, nanti aku belikan untuk KOKO.. makan banyak-banyak, exercise, so u wont obes.. hehehe..
BTW, aku dah boleh pegang KOKO, put him on my palm.. his feet so soft and sticky.. hihihi.. and now KOKO dah tak takut orang.. redah saja..

KOKO on kak ina's palm... not on mine..

Tuesday, October 7, 2008

KOKO


Entah dari mana datang kegemaran tebaru aku ni, finally aku dah bela seekor hamster yang diberi nama 'KOKO'.. y KOKO?? erm,maybe sebab bulu dia hitam campur putih, jadi koko kot.. mula koko agak agresif. maybe tempat baru, tuan baru.. so, dia macam pelik. dia agak takut ngan orang. but sikit-sikit dia dah ok.. dah mula agak jinak. suka main kat tepi kaki aku.. tapi aku takut nak pegang dia, takut dia gigit.. hehehe.. padahal, tak pernah lagi pon orang sekeliling kena gigit ngan koko.. aku paling suka time bagi dia makan.. makanan favourite dia kuaci.. time bagi dia kuaci, aku suka tarik balik kuaci tu.. dia punyala bengang.. sedaya upaya tarik kuaci dari tangan aku.. hehehe.. pastu dia merajuk.. tak mau makan n buat muka 'tak nak bagi sudah'.. semalam first day tinggalkan dia kat umah,n aku pi kejer.. balik jer, aku try bawak dia kuar.. bagi dia jalan-jalan kat dalam umah.. tapi dia tak nak. merajuk kot.. dia lama sket, baru dia nak kuar. puas dia explore satu umah.. main ngan bola.. happy nyer ada KOKO.. huhu..

Thursday, October 2, 2008

It's Raya time...

Wan Joe's... ema, me, ain n our beloved mom...
me with my cousin, Iqwan.. very cute, senang sangat nak dijaga...
Second day.. still in purple...
cousin's.... erm, except tudung coklat; MakWe n baby boy in red; anak sepupu kami...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin