Thursday, September 11, 2008

Its All About SHOE

Before this aku kongsi tips pasal bag kan?? So this time, on request, aku bagi sikit tips tentang KASUT. Aku tak la pandai sangat bab fashion terkini ni. Dan tak la sampai muflis gara-gara nak bergaya dengan fasion yang tengah in n update.. but atleast, bila orang tengok kasut kita, orang tak la sampai memandang dengan pandangan “zaman bila punya kasut ni??”.. so, ladies,my dear friends, jaga-jaga sikit dengan penampilan..orang memandang kita dari atas sampai bawah tau… not need to be icon, cukup sekadar selari dengan peredaran zaman…
Kasut ada berbagai jenis, untuk dipakai ke pelbagai tempat n bermacam jenis occasion…
1. Office Shoes.
-Top toe, open toe

Biasa office shoe bertutup and color hitam. Hitam sebab senang match semua baju. Bertutup sebab formal. Lagipun sebenarnya, macam tak berapa best je pergi office pakai kasut terbuk, sebab kita ada meeting, jumpa orang. And tak mahula orang tengok kaki kita. Tapi sekarang zaman dah berubah. Ada bermaca-macam jenis kasut office, yang
bertutup or tidak. Yang rendah or yang tinggi. Terpulang pada si pemakai, yang penting selesa.. untuk yang suka pakai kasut tutup, pastikan sesuai dengan badan. Those yang rendah or berisi, jgn cari kasut tutup bentuk bulat sebab akan buat badan Nampak lagi pendak; cari yang runcing. Yang tinggi, jgnla runcing sangat coz will make ulagi tinggi, nanti Nampak mcm raksasa plak..

2. Leisure, meeting friends, hangout
-Heels, sandals, wedges, platform, sneaker
Untuk leisure jugak, ikut tempat. If leisure jumpa kawan untuk hi-tea, high heels should be perfect. But sometimes, for more cozy, people love sneakers or
flat sandal. Or might be 1 inch sandals.. with jeans, skirt or short pant..



Kasut Siti Nurhaliza.. its mine, my favourite. Jerantut mari,only Rm39.90..


Also belong to Siti..

Kesayanganku.. Vinci, Rm69.90




Latest design dari Vinci.. cepat pergi beli.. very nice, with affordable price..

3. Shopping
- Flat sandal n flat shoe
Don’t ever wear high heels during shopping time! Its crack ur backbone so much!! Take care of them, u’ll need them in future heavily.. Just wear ur flat shoes or flat sandal.. with stripes should e nicer coz it won’t slipped out if u go for shopping marathon (lagi-lagi J-card day or SOGO Sale)

4. Majlis perahwinan, dinner, berbuka puasa
High heels will be so perfect with dress, or baju kurung.. ensure the high heels is attach with octant or diamond ( tak real diamond pun boleh, tak kena curik).. the heels can be full cover, half cover or stripes.. make sure it is bling-bling..


Siti Nurhaliza's collection...



For more update about SHOE, chek out Padini’s site which contains Vincci, Padini Authentic, Seed, etc.. worth to surf on.. so u wont get left behind the fashion..

Xoxo.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin