Monday, September 8, 2008

BAG.BAG.BAG.BAG



Macam yang kita semua tahu, beg adalah aksesori penting dalam penampilan.. if kita dress up gila-gila n vogue punya, tapi kalau handbag yang kita bawak tak seswai, terus drop penampilan kita.. orang pun akan pandang kita dengan pandangan, ‘macam ada yang tak kena jer ngan dressing orang ni’.. so, aku just nak share few tips about handbag..



How to choose?
1. Trend
Mesti kena cari handbag yang tengah ‘in’.. jgnla cari handbag yang dah out of date… memang kita suka handbag tu,but look around, orang still pakai ke handbag macam tu??? For, trend handbag skang mesti ada buckle or bergancu.. bagi aku, this fashion long last.. tak Nampak awkward pakai.. tolongla jangan cari yang beropol2..


2. Body
Know your height n body.. janganla badan kecik tapi dress up dengan tote bag yang besar nanti tenggelam badan… cari yang sedang2 jer..

3. Situation
Pastikan handbag yang kita beli, kita tahu nak pakai untuk kemana dan untk apa.. takkan nak pakai ‘clutch’ ke opis or shopping kan?? Cari yang sesuai dibawak ke tempat yang kita nak pergi..




How to used the beg??
1. Tote beg- biasa bawak pi shopping.. tapi ada tote bage yang seswai bawak pi opis.. biasa beg ni kepit kat ketiak.. tapi jangan sampai menyorokkan kehebatan n ke'best'an beg tu tau!




2. Clutch- for dinner, for hari raya.. usually for special occasion..Pegang kat tangan.. jgn kepit kat ketiak plak.. tak senonoh benar rupanya. macam orang pi pasar la plak..






3. Office handbag- not so big for anak dara, just for handphone, wallet n make up kit.. nice.for mak budak, maybe perlukan sedikit besar, letak apa, aku pun tak tau.. coklat anak kot.. hehehe. biasa di pegang di ketiak or just pegang kat tali jer.. or sangkut kat siku sahaja.. lagi vogue!






No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin