Monday, August 25, 2008

FIG Desak Umur Gimnas Didedah

Agak banyak konflik yang melanda Sukan Olimpik di Beijing kali ni.. Isu Tibet, Jerebu, Lip sync n wajah budak yang comel atau hodoh, isu bunga api yang fake.. and terbaru pasal umur atlet Gimnas dari China.. aku ingat aku seroang jer yang perasan.. I did asked my housemate, gimnas olimpik takder had umur ker? Budak umr 12 years old pon join ker? But she said,no, they do regulations on age.. so this morning, I found out that, the minimum age fo olimpik gimnas is 16 years old.. tapi kan, for those yag tengok olimpik n tengok aksi gimnas dari china,memnag akan wonde dengan umur diorang.. obviously tak Nampak langsung macam umur 16 tahun.. sebab ada yang macam umur 9 tahun dari segi badan n muka… that’s why FIG (persekutuan Gimnastik antarabangsa) mendesak china untuk dedahkan umur gimnas China.. erm, maybe china akan bagi identity palsu. But if FIG manage to find out, emas china akan ditarik blik. And of course, it will humiliate China for the rest of Olympic history…

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin