Monday, August 11, 2008

CraviNg..

What do u know about PMS??? Pre Menstrual Syndrome. Syndrome yang datang bila nak period, of course only ladies got this syndrome.. syndrome yang selalu buat lelaki hangin ngan orang pompuan.. syndrome yang kami tak boleh elak, even tahu itu PMS…
My PMS came in many ways. Too many, sampai kadang-kadang jadi pelik ngan system badan sendiri…
Yang pertama , yang paling biasa, yang paling kerap, yang paling selalu senggugut seminggu before period.. perghhh. Sakit macam hari tu jugak nak ‘datang’.. alih-alih a weeak after that baru ‘menjengah’.. hangin jer..
Yang kedua, yang biasa combine dengan yang pertama headache.. masa ni la rasa macam nak marah orang je.. apa je ang orang sekeliling cakap, asa macam tak masuk akal. Apa yng orang uat semua rasa tak kena, tak betul kat mata aku… berangin jer…
Yang ketiga, yang suka combine ngan mana-mana diatas, terasa hati.. wah, masa nilah menda yang tak penah-pernah terasa, tiba-tiba sedih sangat.. tiba-tiba sayu sangat hati.. BF cakap tak dapat datang pun, mula la rasa dia dah tak sayang, dah tak suka, dah tak mahu aku lagi… meleleh air mata masa tido.. huhuhuhu
Yang seterusnya, craving… wah, ini lah penyebab badan aku naik sampai hampir 2kg.. hehehe.. paling kerap aku akan crave for chocolate n ice cream.. erm, paling suka ice cream sundae kat Mcd.. lately paling kerap n banyak mum ice cream.. entahlah apa nak jadi ngan aku ni…
For those yang ada awek yang ada macam-macam peel time-time macam ni, bawak la bersabar.. bukan kami tak cuba buang habit or syndrome ni, tapi its still come around. Nak wat camne, it can’t be stop… tapi yang sebulan berperangai pelik or jelik , just let her go.. that’s rubbish.. huhuhu..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin