Thursday, April 24, 2008

Aquaria@KLCC












my day trip to AQUARIA @ KLCC.. wah, seronok2 sangat.. apa la bahasa melayu aku ni.. bestnyer dpt tgk all those fishes.. tengok pari yg jinak sangat2.. ikan yang banyak n besar2.. menakjubkan.. besarnyer kuasa Allah, ada ikan sebesar aku dlm tu.. ish2..
by the way for ticket;
untuk non Msian= rm38
msian with mykad= rm28
student with id= rm20..
since aku ni nampak comel sentiasa, aku dapat student price.. heheehe.. my student id still boleh pakai.. huhuhu... untung2 den..

Thursday, April 10, 2008

Cheese Cake



Lepas pergi Pesta Buku, I teringin sangat nak buat Cheese Cake yang simple.. so, beli la bahan dia. And here she come.. my sweet Cheese Cake with Strawberry topping (idea dr kakak opis i) siap pada pukul 9 malam Sabtu.. hehehe… tak sampai 24 jam dia siap, kul 1tghari Ahad dah dihabiskan oleh I ngn kakak umah i.. huhuhuu…Those yang nak cube, i bagi resepi ek.. simple jer.. pejam mata pun u all leh wat..








1. 250gram crème cheese (philedepia) =rm11
2. 2 sudu perahan lemon rm1.29/2= 0.65
3. 3 sudu tepung gandum= rm0.30
4. 1 botol kecik plain yogurt= rm1.55
5. 5 sudu gula= rm0.30
6. 2 biji telur=rm0.50
7. Sedikit jem (dimasak sedikit dgn air)2.50/3=0.83

Mix semua bahan 1-6 dengan mixer sampai jd cream. And bakar dengn 170celcius selama 30-40 minit.. tuang jem yang dah jadi sos atas cake yng dah sejuk.. and makan..



Total bahan:
11+0.65+1.55+0.50+0.60+0.83= 13.60
sesaper nak order, boleh la.. hehehe.. boleh ker???

Monday, April 7, 2008


Masa tenagh jalan-jalan kat Pesta Buku kan, dengar la announce, KEPADA PELAWAT YANG INGIN BERAMAH MESRA DAN MENDAPATKAN TANDATANGAN ANGKASAWAN PERTAMA NEGARA, ANDA BOLEH BERBUAT DEMIKIAN DI Legar putra dr pukul3-4 petang..
Mula2 mcm malas, sebab tau mesti ramai orang.. tapi, kan, bukan senang nak jumpa Syeikh Muzappar ni.. so, I pon try hard menyelinap cari ruang and posisi yang menarik since malas nak beli buku dia… susah betul nak dapat gambar dia.. yang pakai baju belang2 tu bodyguard dia tau.. ada dua bodyguard. Dua2 macam hampeh sebab pakai spek mata hitm dalam bangunan tertutup.. apa la… kot nak jadi ala2 MEN IN BLACK pun janganla wat kelakar.. yang baju belang ni kekwat sket.. dahla menghalang pandangan.. bukan org nak amek gamba dia.. duk kt tepi or belakang tak ley ker??? Ces…

Yang penting, dpatla tengok Muzappar ni.. handsomela, mcm dlam tv tu.. tapi memang suka senyum.. senyum jer……….. hehehehe..:)


PESTA BUKU

Last Saturday, I went to Book Fair@ Pesta Buku at PWTC.. perghh.. memnag ramai sangat orang.. nak jalan punyalah payah.. yelah, hari cuti, so banyak orang ambik kesempatan bawakanak-anak pi beli buku.. memnag banyak sangat booth-both yang di buku sempena Pesta Buku kali ni.. so, sejajarlah dengan namanya, PESTA BUKU.erpesta dengan buku.. pesta dengan haga buku pun boleh.. hehehe.. since yang dating tu publisher sendiri, so dapat harga borong la.. actually, my actual plan only to buy UNGU KARMILA by RAMLEE WANG MURSYID.. but, sebaliknyer telah terjadi.. I end up nagn beli 6 buah buku.. hahaha.. tapi berbaloi gila la.. jimat almost rm30.. yang best, kat Alaf21 boleh pakai ‘plastic money’.. huhuhu…

So, ni la buku-buku yang aku beli..



DÉJÀ VU by JOHN NORFIZAN, RM22@20%= RM17.60

siap dpt sign lagi...
























SURAT UNGU BUAT NUHA by NOOR SURAYA, RM20@30%=RM14




























Ni la RAMLEE AWANG MURSYID.. tgh sign UNGU KARMILA, RM19.90@Pesta Buku=RM17 jer..













yang bestnyer, I beli buku dia kat level atas, rupanya dia duk kat Legar Putra.. nasib jumpa.. siap korek rahsia citer baru lagi tau… ni nak pecah rahsia ni.. dia kata, 3rd sequel Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu sedang dala publishing.. huhuhu.. tajuknyer, HIJAB SANG PENCINTA.. skang dia tengah tulis citer baru, MIKAIL.. pergh, tajuk pun dah buat I tak sabar.. hehehe.. so for those yang memang salute kat RAM ni, sabar ek… dia ni kelakar gak.. tapi cool jer.. sempat la jugak dia bgtau UNGU KARMILA ni ringan sikit.. hope dia dpat wat citer mcm CINTA SANG PERINDU.. gila kejap.. hehhe.




Ni buku-buku yang I tak kenal siapa penulisnyer.. tapi bukunyer mcm best..

SIAPA YANG MENEGUR TADI, RM10, tapi dpat RM8 jer..
TERATAK KENARI, RM16.90, dapat RM14
PLAIN JANE, RM16.90, dpat RM14..

Untung kan?? Kaalu nak buka kedai buku, bolehla beli kat sini banyak-banyak.. hehehe..







Masa tengah bayar buku kat Jemari Seni, I asked kak Suraya pasal KHAIRYN OTHMAN ni.. pasal I penah baca ZAHRAH DE TIGRIS..memang best. Tapi kak suraya ckp, oo.. dia duk kat Glasgow..tak balik.. tapi dia ada pesan, if ada sesape tana pasal dia@fan dia, dia mintak bg kad ni… so, I get this kad.. huhuhu.. sukanyer….

Kalaula HLOVATE tu ada, gila meroyan kejap aku ni agaknyer…hehehehe…
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin