Wednesday, March 12, 2008

kawan oh kawan

Alhamdulilah, aku dah selesai menjalani Kursus Kahwin anjuran UIAM bersama ngan JAIS. But it doesn’t mean that I’m going to get married in this time. Its just an opportunity that I shouldn’t resist. Yela, fees only RM35 (lebih dr half harga sebnar tau), than the certificate valid forever; means I still can use the same if I want to get married in another 10 years. Huhhuhu.. dalam seronok2 dengar ceramah tu, banyakla gak aku ni makan hati ngan kengkawan aku ni…. Erm, thought they’ll change after graduating; grown up as a matured person. But, I’m totally wrong..

They’re getting worse.. God, why I should still face all this??


Aku citer ni, hopefully ada org boleh bg opinion; what should I do???

My best friends (entahla boleh lagi ke tak aku call them as best friend), M , N and W and I decide to go Kursus Kahwin bersama-sama. So, aku n M yang dafterkan untk yang lain2. Yang paling eager nak pi, si M la oz bf dia dah amek before pi Oversea. Bf aku pon d ah pi.. M dr johor, dtg umah aku hr Jumaat. Erm, br aku tahu, dia ada interview kat Kuantan hr isnin n bf dia nak hantar dia pi interview tu. That’s ok. Tapi yg tak bestnyer bila dia kata, dia naik bas ke KT hari sabtu mlm. So mcm mana ngan Kursus Kawin on Sunday?? She asked me to sign her name..Aku pantang betul org minta sign2 ni. Lagi2 ni melibatkan kehidupan kita. Kursus kawin is the first step for a good marriage. Klau first step pon dah tak betul, camne ek??? So, masa pi hr sabtu tu, tgh2 first session, dia tiba2 blah ngan file and handbag dia and never come back. Aku mula2 mlas nak amek tahu, tapi risau gak. So, msg la dia; asking her ‘balik terus ker?’ she said, Yup, abg aku nk bg brg. Tension tau… kalau aku tak Tanya, sampai abes kursus pon aku tak tau dia pi mana.. then, of course la aku takkan sign untuk dia…

Aku tak kesah dia tak pi kursus kwin even dia dah bayar.. yang aku terkilan sangat cara dia melayan kawan dia ni yang dah byk tolong dia (bukan nak mengungkit, tapi dah geram).. buat aku ni macam temapt persinggahan or as alas an untuk jumpa BF dia.. sakit hati gila! Rasa mcm tak dihargai langsung.. last week, aku amek cuti 2 hari semata-mata nak teman dia pi interview.. damn it! Kenapalah aku suka sgt tolong org, even dh tau what will I get.. ces!!

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin