Tuesday, March 18, 2008

SAGA BLM.. canteknyerrr!

This one is very nice rite??? wah, keter ni murah jer, tapi pas modified and tmbah extra2 ni, nampak class giler!!





okey, BLM, i'll have u by this end of year, Insya Allah... hihihi.. kena stop shopping, so boleh kumpul duit, beli keter, even tak guna pon ntuk pi kejer.. hehehe..

Maya Karin

Info Maya Karin

1. NAMA PENUH: Maya Karin Roelcke
2. TARIKH & TEMPAT LAHIR: 29 Oktober 1979 di Bayreuth, Jerman
3. KACUKAN: Melayu-Jerman
4. KELUARGA: Anak sulung daripada tiga beradik
5. PENDIDIKAN: Universiti Teknologi Kreatif LimKokWing dalam bidang media dan pemasaran
6. ALBUM: Maya Karin dan Bukan Qalamaya
7. PENGACARA: Wavelength (TV3), Ratu Sehari (Astro Ria), Channel [V] dan Beauty Secret From The East (TV3)
8. FILEM: Pontianak Harum Sundal Malam, Waris Jari Hantu, 1957 - Hati Malaya, Anak Halal dan terbaru, Duyung
9. PENCAPAIAN: Artis Baru Popular pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2001; Pelakon Filem Wanita Popular ABPBH2005; Aktres Terbaik Festival Filem Asia Pasifik Ke-49 di Fukuoka, Jepun dan Pelakon Terbaik di Festival Filem Seram & Fantasi Estepona 2005 di Sepanyol
10. DUTA: L’oreal Paris, Tag Heuer, Celcom, Tahun Terumbu Karang 2008 Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar, selain jurucakap MYEG, projek memperbaharui lesen secara online Kementerian Pengangkutan

Nora Danish VS Fasha sandha


Nora Danish minta maaf



NORA pada majlis tahlil arwah bapa Erma.
Tak kisah jika Fasha anggap dia bersalah walaupun peristiwa itu sebenarnya tak berlaku ASSALAMUALAIKUM Zubir ucapkan kepada semua pembaca setia ruangan ini. Sebenarnya ketika menulis artikel hari ini, Zubir dalam perjalanan ke Las Vegas, Amerika Syarikat bersama pemenang Anugerah Skrin (ASK) 2007 dan krew TV3, melawat studio filem terkemuka dunia di Los Angeles sambil makan angin di Sin City - jolokan kota Las Vegas! Namun, Zubir tidak lupa kepada tanggung jawab untuk menyiarkan penjelasan daripada dua aktres jelita, Fasha Sandha dan Nora Danish berhubung isu tepis tangan pada majlis tahlil arwah bapa Erma Fatima seperti yang dibangkitkan di ruangan gosip Internet, artismelayu.net apabila Zubir menyiarkannya menerusi ruangan ini, minggu lalu.
Terlalu banyak panggilan telefon, kiriman SMS dan pertanyaaan e-mel yang Zubir terima bertanyakan kesahihan cerita yang tersiar di Internet itu. Zubir berada di Los Angeles sejak 10 Mac lalu, justeru, tidak banyak cerita susulan yang Zubir tahu selepas tarikh berkenaan.
Pun begitu, pada 12 Mac lalu, satu acara pra kemuncak dan pengumuman artis yang membuat persembahan dan penyampai trofi pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2007 diadakan di hotel rasmi ABPBH 2007 – Hotel Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan. Zubir mendapat maklumat rasmi, Fasha dan Nora turut hadir pada majlis berkenaan kerana kedua-dua aktres popular itu akan berkongsi pentas pada 30 Mac ini apabila Fasha dijadualkan membuat persembahan menerusi segmen khas, manakala Nora diundang sebagai penyampai anugerah. Sekalipun Zubir berada jauh di benua lain, teropong Zubir tetap dipasang di Hotel Palace of the Golden Horses apabila difahamkan, Fasha bersama Nora bersalaman pada sidang media berkenaan. Pun begitu, selepas program baru Kring Kring kelolaan Aznil Nawawi ke udara secara langsung menerusi Astro Ria, Ahad lalu, Zubir terus menerima panggilan telefon daripada Fasha dan Nora berhubung isu tepis tangan pada majlis tahlil yang dicanang hebat forumer artismelayu.net. “Abang Zubir, apa yang berlaku pada majlis berkenaan, saya sudah lupakan. Saya tidak mahu fikir perkara remeh-temeh sebab ada banyak lagi perkara penting yang berlegar dalam fikiran saya. “Ya, saya akui, saya menghadiri majlis tahlil berkenaan selepas mendapat jemputan daripada Erma Fatima dan Umie Aida. Saya harap hentikanlah spekulasi ini dan saya harap cerita ini berhenti di sini saja. Saya tiada masalah dengan sesiapa,” kata Fasha yang tercalon menerusi dua kategori pada ABPBH2007 nanti. Nora pula menjelaskan kepada Zubir, apa yang diceritakan forumer artismelayu.net itu tidak segala-galanya menceritakan perkara sebenar, ada banyak fakta salah yang ditokok tambah. Mungkin apa yang dicanang itu ada niat tidak sihat ke atas perjalanan kariernya.
“Jika Fasha beranggapan saya mungkin menepis tangannya ketika majlis tahlil itu, saya minta maaf kerana perkara itu tidak pernah berlaku, saya bersalaman dengan Fasha dan tidak pernah menepis tangannya. “Saya juga sudah melupakan perkara itu. Saya harap cerita lama, tidak perlu diungkit lagi. Seperkara lagi, antara saya dan suami, rumah tangga kami masih aman damai dan tidak seperti yang dipukul canang oleh pihak yang tidak bertanggung jawab itu,” jelas Nora. Justeru, Zubir harap dengan penjelasan ini, isu tepis tangan yang dipukul canang akan selesai, Insya-Allah.

Tertelan gigi plsu kekasih syok bercium.. mcm ni pun ada ker???

Tertelan gigi palsu kekasih syok bercium

GEMAS: Seorang remaja lelaki berusia 19 tahun terpaksa mendapatkan rawatan di sebuah hospital swasta di Melaka akibat tertelan gigi palsu teman wanitanya ketika sedang asyik bercumbuan, Rabu lalu. Dalam kejadian jam 10.45 malam di sebuah ladang kelapa sawit di Gugusan Felda Palong, dekat sini, mangsa bersama beberapa rakan serta teman wanita masing-masing dikatakan menghidu gam sebelum khayal di dalam pondok di ladang berkenaan. Menurut sumber, dalam keadaan khayal mangsa yang dikatakan asyik bercumbuan dengan teman wanitanya secara tidak sengaja tertelan gigi palsu kekasihnya yang tercabut.
"Menyedari gigi palsunya tercabut, wanita berusia 17 tahun itu panik dan mencari-cari di sekeliling tetapi tidak berjumpa sebelum mangsa memberitahu dia tertelan gigi palsu berkenaan," katanya. Sumber itu berkata, mangsa yang pulang ke rumah bagaimanapun dikatakan mengalami sakit perut pada pagi Khamis lalu pergi ke sebuah klinik swasta di pekan Bahau untuk mendapatkan rawatan tetapi doktor memintanya mendapatkan rawatan di hospital. "Mangsa yang bimbang rahsianya diketahui dan bagi mengelakkan menanggung aib terpaksa pergi mendapatkan rawatan di sebuah hospital swasta di Melaka untuk mendapatkan rawatan.
"Doktor yang menjalankan pemeriksaan mengesahkan ada gigi palsu dalam perut mangsa selepas pemeriksaan x-ray sebelum memberi sejenis cecair bagi mengeluarkan gigi berkenaan melalui duburnya," katanya. Sumber itu berkata, selepas lima jam memakan cecair yang diberikan doktor, gigi palsu itu berjaya dikeluarkan sebelum mangsa dibenarkan pulang ke rumah Jumaat lalu.

Thursday, March 13, 2008

DUYUNG

Semalam tengok DUYUNG.. sebenarnya berat hati nak tengok sebab ada pek, Yassin and arahan adik Razak Mohaiden tu.. tapi sebab Maya KArin ku ada berlakon and its about Duyung; a legend, nak tengok gak. even kena que untuk tiket uncollect, tak kesahla.. even kena duk line depan sekali dengan kepala sengat, tak kesahla..

Jalan cite dia sgt2 longgar, mcm tak ada jalan cite.. too typical.. kalau bawak ke peringakt international, mcm malu gak la.. dahla mutu lakonan Apke macam hampas, sma jer macam dulu2, never chang (myb it wont change).. lakonan Maya tak dikembangkan dengan baik... its should more, bcoz its about Duyung, and she is Duyung!!! lagipon, dia ada bakat, why they dont just used it!! hello, dia pernah menang pelakon tebaik tau!

but, apa yang paling best adalah tengok Maya jadi Duyung.. cantik sangat2.. mcm real siott.. pulau temapt berlakon pon CANTIK gila!!!

Ketulusan hati -Anuar Zain

Malay SongAnuar Zain - Ketulusan Hati
Ketulusan Hati Lirik :-

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati mencintaimu
tak mengenal ragu keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu
Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untu selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau benarkan kasihku
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihkuoooo
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu


This lyrics really hypnotize me.. hahahaha.. never feeling like this maa… I’m not that tye yang suka dengar lagu jiwang2.. but when my ear heard this song, it make my heart’kembang setaman’.. ceh! Padahal, Anuar Zain ni bukan bf aku pun.. hihihi.. maybe sebab aku rasa this song is very sincere; its come from the true heart. Anuar Zain tengah bercinta ke?? Hehehe.. wish someone could dedicate this song to me..

Wednesday, March 12, 2008

BN: punca kegagalan; satu analisis

its just what i read, thought and opinions.... everythiing is due to my care to BN and UMNO...



Punca kekalahan: analisis
Pulau Pinang
·cina mahu hak yang lebih dan percaya DAP mampu mempertahankan dan memberi apa yang mereka mahukan.
·BN masih mendapat tempat, terutama di tempat orang-orang melayu. Malangnya, melayu hanyalah minority di pulau pinang. What to do??


Kedah
· Tak dapat dipastikan kenapa beralih arah ke PAS.
· Mungkin termakan janji PAS semasa kempen pilihanraya.
· Mungkin kerana mahu lebih Islamik, lebih-lebih lagi dengan banyaknya kes video lucah yang dirakam di Kedah.
· Insiden menghalau KEMAS dari terus mengajar kanak-kanak adalah agenda biasa PAS. And its happened again.
· Soalannya, mampukah Pas menunaikan janji-janji yang ditabur oleh Pas??


Perak
· BN sebenarnya masih meraih undi tertinggi, jika mengikut parti. Malangnya, apabila parti pembangkang bergabung, undi BN tidak dapat menarik Perak kembali dalam genggaman.
· DAP dan PAS n PKR mendapat mandate untuk meneraju Perak.
· Malangnya, hari pertama lagi DAP dan PAS sudah bertelagah dan tidak dapat menentukan siap yang akan menjadi menteri besar


Selangor
· Orang melayu di selangor sudah lama tidak dapat bersabar dengan kepimpinan Khir Toyo.
· Khir Toyo terlalu banyak membawa masuk orang-orang cina dan menyebabkan orang Melayu tidak dapat survive.
· Keangkuhan khir toyo juga menjadi punca kekalahan teruk BN di Selangor.
· Rakyat Selangor sudah kaya, dan bagi mereka tidak perlu lagi pembangunan dr BN.
· Mereka mungkin cuba bereksperimen dengan pucuk pimpinan yang baru
Kuala Lumpur
· Rakyat mahukan perubahan, dan mahu mencuba muka-muka baru
· Kenaikan harga barang dan minyak juga banyak menyumbang sebagai factor kekalahan



Kelantan
· Startegi yang digunakan totally serong dari yang sepatutnya.
· Startegi membawa orng Kelantan balik, tidak berguna kerana, mereka ini lah yang mengundi Pas. Orang kelantn yang menetp di KL sudah merasa kemehawan, dioarng da tak heran dengan pembangunan.
· Keceluparan dan keangkuhan Khairy juga antara sebab yang paling utama.



Pahang
· Tiga Dun dan 3 parlimen di Pahang menjadi milik pembankang; teruk dari dulu.
· Najib sepatutnya meneliti dengaan lebih jelas calon BN di Pahang.
· Orang Pahang masih percaya pada BN dan UMNO, Cuma calon yang diletakkan tidak sesuai dengan kehendak rakyat. Adik Sultan yang tak buat kerja tak sepatutnya kembali menjai Calon Parlimen.



Sarawak
· Walaupun Sarawak menang majority, kejatuhan Bandar-bandar utama ; seperti Kuching.
· BN should more care about this.

kawan oh kawan

Alhamdulilah, aku dah selesai menjalani Kursus Kahwin anjuran UIAM bersama ngan JAIS. But it doesn’t mean that I’m going to get married in this time. Its just an opportunity that I shouldn’t resist. Yela, fees only RM35 (lebih dr half harga sebnar tau), than the certificate valid forever; means I still can use the same if I want to get married in another 10 years. Huhhuhu.. dalam seronok2 dengar ceramah tu, banyakla gak aku ni makan hati ngan kengkawan aku ni…. Erm, thought they’ll change after graduating; grown up as a matured person. But, I’m totally wrong..

They’re getting worse.. God, why I should still face all this??


Aku citer ni, hopefully ada org boleh bg opinion; what should I do???

My best friends (entahla boleh lagi ke tak aku call them as best friend), M , N and W and I decide to go Kursus Kahwin bersama-sama. So, aku n M yang dafterkan untk yang lain2. Yang paling eager nak pi, si M la oz bf dia dah amek before pi Oversea. Bf aku pon d ah pi.. M dr johor, dtg umah aku hr Jumaat. Erm, br aku tahu, dia ada interview kat Kuantan hr isnin n bf dia nak hantar dia pi interview tu. That’s ok. Tapi yg tak bestnyer bila dia kata, dia naik bas ke KT hari sabtu mlm. So mcm mana ngan Kursus Kawin on Sunday?? She asked me to sign her name..Aku pantang betul org minta sign2 ni. Lagi2 ni melibatkan kehidupan kita. Kursus kawin is the first step for a good marriage. Klau first step pon dah tak betul, camne ek??? So, masa pi hr sabtu tu, tgh2 first session, dia tiba2 blah ngan file and handbag dia and never come back. Aku mula2 mlas nak amek tahu, tapi risau gak. So, msg la dia; asking her ‘balik terus ker?’ she said, Yup, abg aku nk bg brg. Tension tau… kalau aku tak Tanya, sampai abes kursus pon aku tak tau dia pi mana.. then, of course la aku takkan sign untuk dia…

Aku tak kesah dia tak pi kursus kwin even dia dah bayar.. yang aku terkilan sangat cara dia melayan kawan dia ni yang dah byk tolong dia (bukan nak mengungkit, tapi dah geram).. buat aku ni macam temapt persinggahan or as alas an untuk jumpa BF dia.. sakit hati gila! Rasa mcm tak dihargai langsung.. last week, aku amek cuti 2 hari semata-mata nak teman dia pi interview.. damn it! Kenapalah aku suka sgt tolong org, even dh tau what will I get.. ces!!
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin