Wednesday, February 6, 2008

pic siti berselendang..











hukuman faizal tahir..




Dalam kesibukan produksi dan penganjurnya TV3, membuat persiapan tiba-tiba mereka dikejutkan dengan berita Faizal Tahir harus digugurkan penyertaannya dalam AJL22.Ini lanjutan daripada kejadian naib juara rancangan realiti One In A Million musim pertama itu membuka baju ketika menjayakan persembahan secara langsung sempena ulang tahun keempat 8TV.Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengenakan tindakan tegas dengan menggantung kemunculan Faizal dalam sebarang program disiarkan secara langsung mahupun tertunda selama tiga bulan.Persoalan sekarang siapa bakal menggantikan tempat Faizal bagi menyanyikan lagu Mahakarya Cinta ciptaan Audi Mok dan lirik ditulis Syah Shamsiri dan Kasih Tercipta karya Ajai dan lirik ditulis Shuhaimi Baba.Sewaktu dihubungi Pengurus Besar Hiburan, Sukan dan Rekreasi TV3, Azhar Borhan akui produksi AJL22 tertekan dengan masalah membabitkan Faizal memandangkan ia berlaku di saat akhir. Sehingga kini pihaknya masih belum menerima kata putus daripada dua komposer terbabit, siapakah penyanyi pilihan mereka walaupun ada beberapa cadangan nama penyanyi diberikan.Begitupun Azhar menjelaskan apa juga berlaku, AJL22 harus direalisasikan. Dalam temu bual bersama wartawan Rap, Rudy Imran Shamsudin (imran@hmetro.com.my), Azhar mengharapkan tahun ini AJL22 muncul yang terbaik walaupun terpaksa berhadapan dengan dugaan paling besar pernah berlaku dalam sejarah pertandingan dianjurkan TV3 itu.

--- Kesian and padan muka untuk Faizal Tahir..
1. Padan muka sebab, thats what u deserve. bukan sekali dua orang tegur perangai over dia tu. wat slide, org dah cukup menyampah dah.. ingat org suka sangat?? bukan apa, awak tu bapa beranak dua. bekas penyanyi nasyid.. kalau pon membawa imej rock, perlu ker slide or bukak baju mcm tu?? kalau suka sgt superman pon perlu ker terlalu mengagungkan Hero tu?? perlu ker sampai try menampakkan spender superman? perlu ke cat "S" kat badan tu?? sepatutnya dia kena ingatla, u superstar (ye lakot), tunjukkan la contoh yg baik.. mcm takder matlamat jer jadi artis ni.. jadi artis memang kena berperangai buruk ker?? tak boleh jadi contoh ker?? behave yourself la, ur dad pon dah tegur kan??
2. Kesian sebab, dialah artis pertama yg kena hukum.. sepatutnya, dah lama artis yg bermasalah ni kena hukum.. artis yg minum arak ker, jadi mistress ker, yg pakai baju samapi namapk segala benda tu, yang terang2 HISAP DADAH n KUAR MASUK PUSAT PEMULIHAN tu... sah2 la diorang tu sampah masyarakat. Mcm Jamal Abdillah tu, patutnyer banned jer dr Media. sah2 bawak pengaruh buruk. dapat duit, beli dadah.. tak guna betul Allah jadikan dia kat muka bumi ni!

MANIFESTO BARISAN ALTERNATIF..think a lot bout it.

Subject: FREE EDUCATION.doc> Date: Mon, 21 Jan 2008 11:43:10 +0800> > > Undi kami, pendidikan percuma kepada semua rakyat - Anwar Ibrahim> > Zaili Muhammad> > Fri Jan 18, 08 4:44:03 pm MYT> > > > TANGGA BATU, 18 Jan (Hrkh) - Dato' Seri Anwar Ibrahim mengumumkan satu lagi tawaran kepada rakyat Malaysia sekiranya memberikan kemenangan kepada Barisan Alternatif untuk memerintah dalam pilihanraya umum akan datang.> > > > > > Anwar berkata, beliau akan mempastikan pendidikan secara percuma diberikan kepada semua pelajar dari sekolah rendah sehingga ke peringkat Universiti.> > > > "Turun harga minyak masih ada untung lagi, untuk itu kita akan pastikan semua sekolah rendah, menengah dan universiti anak-anak dan ibubapa tak payah bayar semuanya percuma.> > > > "Pendidikan dari sekolah rendah percuma sehingga ke universiti percuma, RM 4.50 tak payah bayar RM 100 tak payah bayar, jangan ikut macam menteri keris kata RM 4.50 tak payah bayar tapi RM 100 kena bayar," katanya sambil disambut dengan laungan takbir oleh orang ramai.> > > > Katanya, keuntungan daripada hasil minyak petroleum yang diperolehi oleh Petronas sepatutnya boleh dinikmati bersama seluruh rakyat Malaysia sekiranya ditadbir secara adil dan saksama.> > > > Menurutnya, keuntungan hasil minyak yang dinikmati negara sekarang ini sebanyak RM 80 bilion dan kalau diturunkan sedikit harganya untuk meringankan beban rakyat takkan negara akan bangkrap ketika berceramah di Balai Islam Pantai Kundur, di sini, baru-baru ini.> > > > Turut sama berceramah pada majlis tersebut ialah Pesuruhjaya PAS Melaka, Ustaz Abdul Ghani Abdul Rahman dan antara pimpinan yang hadir ialah Yang Dipertua PAS Kawasan Tangga Batu, Ustaz Khamis Saat serta Ketua Angkatan Muda PKR, Samsul Iskandar Mat Akin.> > > > "Saya selama 8 tahun menjadi Menteri Kewangan harga minyak di paras RM 1.10, walaupun masa harga minyak dunia naik melambung harga tetap sama juga, sekali aje naik 3 sen menjadikan RM 1.13 kemudian turun balik RM 1.10.> > > > "Kalau nak banding harga minyak jangan bandingkan dengan Singapura kerana negara itu tak ada minyak," kata beliau.> > > > Sambil itu, beliau turut memberi amaran bahawa sekiranya BN menang lagi pada Pilihan Raya Umum kali ini harga minyak akan naik lagi kerana mereka langsung tidak memikirkan permasalahan rakyat. – mr

Aku dapat email ni pagi2 lagi masa nak mula kerja.. erm, senyum je la dengan helah politik ni. so far yg aku tau pasal BA ni, kalau diorang menang, the’ll give:
1. no tax deductionà hello, mana Negara nak dpt income? US pon buat tax. Kalau nak kurangkan, aku boleh terima lagi.
2. Free education dr sekolah to university level? à mabuk ke apa? Kalau free time sekolah rendah, bolehla terima lagi.. n sampai University level pon nak bg free, apa ke jadahnya. Tak pon free untuk golongan fakir. Br la logic.. ni tak realistic langsung!! Cukuplah sekarang Gov dah bg subsidy kat kita. Itupon student main2 lagi, belanja duit pinjaman mcm duit sendiri. Bila nak byr, liat. Ambik contoh Brunei la, Negara yang terkaya, sampai bunga kahwin pond r emas, sampai nak beli kapal terbang pond r emas. Takder pulak aku dengar nak bg free education kepada rakyat. Fikir2la..
3. nak trunkan harga minyak? Or bg free minyak?? à Tak bc rencana pasal petronas ker?? Minyak kita berkualiti, so kita process minyak, and hantar ke luar untuk international trading. Minyak uuntuk kereta, hanya hampas dr minyak tu.. t upon Petronas punya masih berkualiti. Compared to others petroleum, Petronas lagi tinggi harga. Gov dah cukup byk bg subsidy kat kita.. fikir2la. Jgnla jadi mcm katak bawah tempurung. Lagipon yg guna minyak sekarang ni org2 kaya, org2 yg ada keter besar, takkan tak mampu nak beli minyak kot.. kalau yg pakai kancil, myvi or viva, rasaya tak guna byk minyak kan?? aku pernah bawak Kelisa dr gomabak ke Putrajaya, letak rm15, tak habes pon. Siap boleh pi Ulu Yam lagi..


bg aku, Msia yg aku diami sekarang dah cukup bahagia. Compare la ngan US, kita boleh makan, boleh naik bus jalan2.. diorang plak asyik kena kerja je sebab duit tak cukup.. Bukan aku nak mengutuk, tapi PAS n BA ni byk buat ceramah kat org2 kampung.. org kampong tak membaca, tak tau hal2 yg sebenarnya.. pdahal yg educated (pemimpin) tahu yg sebenarnya. Ni ker tugas pemimpin?? Menyorok kebenaran, dan memberi kepalsuan. Reminder, jgn cuba2 untuk mencuba kepimpinan lain, sebab kita akan mengundi 4 thnlagi.. sanggup ker, dlam 4 thn, kita hidup dalam kesusahan?? Tgk Kelantan pon dah boleh pikir rasanya..

CUCI jangan tak cuci.....

Dah tgk filem CUCI?? Kalau belum, better la pi tengok.. tak rugi pun byr RM10 kalau tgk filem CUCI ni.. sebab apa?? Sebab dia BEST!!!!!!
Aku tgk ni ngan member office. Ketawa tak ingat dunia jugak la.. dengan watak Hans as Khai yg lurus bendul @ jujur. Memang jujur sesangat. Memang ada org mcm ni kat dunia, tapi payah sikit nak jumpa. Awie yg romantis n pandai memasak.. hehehe.. AC yg pandai membebel and complain, tapi gayat. And afdlin, paling muda, tapi paling matang n ada impian. tapi dalam diam2 aku akui byk menda positif boleh di ambil dr filem ni. kita kadang2 tak sure apa impian kkita. Kdg2 kita suka main2kan impian org lain, kan?? kdg2 kiat tak yakin dengan apa yg diri kita mampu buat, sebab tu la kita susah nak berjaya.. itulah menda yang Hans nak kita sedar dalam citer ni.. tak tau lagi nak comment apa, sebab Hans mcm dah byk pengalaman dalam mengarah drama. He’s lucky sebab dapat byk support dr penanja, mcm dr Air Asia, The Cotton Club, Jaguar and others.. top2 semua plak tu. Congrats la Hans!! Dia juga dapat a big support from close friends mcm Afdlin, Awie n AC.. tahniah la! Buat la lagi filem yang berkualiti mcm ni. Ni la yang aku tunggu dr industri, so tak la menyesal keluar dr wayang.. takla aku menyesal sebab tak tengok citer Sweeney Todd. Hehehe..

satu permulaan.......

hye, ni blog forst.. baru jer crate this blogspot. waktu pejabat plak tu. takpe2, belum masuk waktu kerja lagi.. jap lagi kul 9-6 dah kena wat kejer.. this is my second blog. my previous is through MULTIPLY.. dulu banyak menda bley wat kat situ, upload and download lagu, video and byk lagi.. but now, tak tau nape mcm makin slow dia punya service.. got to changed la... per2 pon, boley masuk multiply and view my site ; http://adnyss.multiply.com/
ok, rest dulu.. mmuah.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin