Thursday, July 23, 2015

Assalamualaikum kembali

Alhamdulillah.. its been a feaw years i private kan blog..

sekarang dah open balik. yeay!

Monday, July 30, 2012

Ramadhan di tempat baru

Salam.
This blog is dying. Ada 6 legal readers saja. Yang dibenarkan tahu isi hati omelan n umpatan saya.
Hari ni hari ke.10 berpuasa. Puasa di cimb. Sepatutnya.di islamic banking. Tapi di hantar ke project. So kat sini project dimonopolo oleh india.
Dari level atas, semua india. Sampai working level baru melayu. Team lead pun india.
I dont mind. Sebab penah ber boskan cina. Cto lagi. So far that cto tak penah kisah balik kul 5 untk berbuka. I sat next to his room. So tak de hal pun.
Duk cimb ni, this indian sangat dengki macam haram. Sah2 dah kuat memo bolh blk kul 5. Dorang pakat buat meeting kul 5. Siap senyum.sinis ok. Macam s**l. Mcm cakap 'haha tak.boleh balik awal'. Nampak sangat dengki hati. Bila time rehat sibuk concern apa kita buat. Aku nak dgr.org mengaji.pun tanya nape aku dgr.radio kat opis. Eh time break kot. N im still using my personal lappy utk buat keje opis. Kat sini walau balik awal, tetap.masuk.waktu sama. Tetap ada lunch break. Aku nak turun bertadarus pun tak sedap hati jadinya.
Bila.dapat balik.kul 5 tu, laju.je matanya tengok.kita.
Islam.puasa tak macm ko la. Boleh minum air n mkn badam. Boleh puasa vege. Tapi tak semua india kat sini mcm tu. Ada yg okey. Tapi overall mmg macam haram. Tension aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, June 22, 2012

Hola

Assalamualaikum. N happy friday.
Dah dua bulan menjana pekerjaan ditempat baru.
Where?


Alhamdulillah. Tak tahu keputusan meninggalkan cinta pertama adalah benda baik atau buruk. Tapi i do well here. Dua minggu pertama agak tersejat nafas sebab asyik dengar 'interest' dan 'loans'. Tapi itu normal dalam dunia banking dan project. I buat islamic banking but somehiw still akan tengok semua deposit part.
Dua minggu pertama yang stressful. Oranf ingat i fresh grad with no knowledge. Orang rak percaya dengan capability kita. Dan im so struggle to catch up everything; product, policies n procedures.
Dan after 2 months, alhamdulillah. So glad can be accepted n heard.
So thnakful hubby kerja sendiri sebab my job requires me to go home at no specific time. Its project. Big project. N u know, time project la kita boleh belajar the whole tentang organization sepantas mungkin. Glad.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, May 7, 2012

Selamat kembali

Ya allah lamanya bersawang blog ni.
Sory.
Sory.
Tau mesti korang byk baca kat hugo n lancome.
Sudah selamat jadi isteri yang tercinta.
Sudah selamat jadi warga kerja bank kedua terkuat di msia.
Penat dan berat. Nanti nak cite pasal tempat keje baru. Huhu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Masalah kekeringan

Assalamualaikum.
Hari isnin yang sejuk. For the first time in my career life, i felt the monday blues. Huhu.
Back to the topic.
After the wedding, saya menghadapi perubahan lifestyle yang agak mendadak. Berhenti kerja dan bercuti lama. Biasa di office saya akan minum air dari botol 1.5liter sebanyak dua botol which is total 3liter. Tiada air manis. Kalau nescafe o punya yang kaw n pahit punya. Tiada gula.
Jadi bila bercuti lama, susah nk consume air putih dirumah in law sebab lupa bawak botol air. N its look so weird to hold my big bottle wherever i go.
Tambah lagi dengan lupa bawa pencuci muka sendiri jadi tibai husband punya *pakai mens punya, sangat kuat kesannya okey*. Tambah lagi dengan lupa krim pelembab dan kesukaan hubby bukak aircond malam2. Haih. Seminggu sahaja. Tapi kesannya?
So muka mengalami kekeringan yang agak ngeri. MUA majlis bertandang pun bertanya. Hmm.
Kemudian baru teringat ada beli krim pelembap dari Clinique.


Namanya pun extended exhaust. Memang betul betul untuk kering yang ngeri dan melampau. Alhamdulillah kulit kembali tenang dan nyaman seperti sebelumnnya.
Untuk yang berada di office yang suhunya boleh bikin lutut kejang pun boleh amalkan pakai usai zohor dan asar.
Nak beli sample pack pun boleh di Best Buy Malaysia, dapat yang 15ml dengan harga murah.
P/s; i love sample pack sebab kecik dan boleh bawa kemana sahaja.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, March 11, 2012

Pepatah baru

Orang cakap jangan sayang sangat nanti akan jadi benci.
Orang jyga ckap jangan benci sangat nanti jatuh sayang.
Jaaadi saya buat keputusan untuk membenci dengan kadaran biasa. Tidak benci sangat. Tidak juga sayang sangat.
Stabil je. Biarkan benci itu sentiasa ada. Dengan kadaran terus.
Its okey to say, lets forgive n forget. But its rather true to saya lets forgive n forget u!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, March 1, 2012

Getting bored

My wedding is just around the corner.
My last day at bank also just arount the.corner.
I thought i wont be tired or bored. But yes.
I'm getting tired with wedding preparation. Tired with people around me. I dont expect for perfect wedding. I just want to be his as halal. Tired with too much unnecessary stuff. Urgghh. Tak ikut kang derhaka. Lucky me i have him who is very kental. Kental with whats happening around us. Kental dengan emosi saya yang dah tak berapa nak stabil.
Then about work. It hurts alot when the revised salary is excluding me. Paham jugak bila 'ko dah tender apahal nak jugak'. Fine. Tapi jangan ko timbunkan keje kat aku boleh.? Dan aku plak bengap sangat terima je. Bodoh gak aku ni. 5 thn keje pun tak reti tai chi lagi. Then pasal.bonus plak orang dah suk.sibuk. For sure nama dah keluar senarai. Walhal i deserve it coz bonus is for the last year achivement.
So aku dah bosan dan mdah malas nak buat keje. Kalau boleh nk cuti unrecored, dtg lambat balik awal mc, tapi Allah nampak..sobs.
Oit bonus ko dtg bulan 4 pas aku dah blah ok..tak la sakit hati aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin